Biografi

Steven W. Pipe, MD

Steven W. Pipe, MD
Universiteti i Miçiganit - Ann Arbor, Michigan, USA

Steven Pipe, MD është Profesor dhe Laurence A. Boxer Profesor i Kërkimit i Pediatrisë dhe Profesor i Patologjisë në Universitetin e Miçiganit, Ann Arbor, Michigan, USA. Ai është drejtori mjekësor i Programit Pedagogjik Hemofili dhe Disrregullime të Koagulimit Pediatrik dhe drejtor mjekësor i Laboratorit Special të Koagulimit. Interesat e tij klinike përfshijnë gjakderdhje, çrregullime trombotike dhe anomali kongjenitale vaskulare. Dr.Pipe gjithashtu drejton një laborator themelor të hulumtimit që heton faktorin e koagulimit VIII dhe mekanizmat molekularë të hemofilisë A. Ai ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në provat klinike me terapi të reja për hemofili, përfshirë terapinë gjen. Ai ishte përfituesi i vitit 2015 i ershipmimit të Udhëheqjes në Kërkim nga Fondacioni Kombëtar i Hemofilisë. Dr.Pipe ka shërbyer në Bordin e Drejtorëve për Shoqërinë e Kërkimit të Hemostazës dhe Trombozës, si Kryetar i Bordit të Drejtorëve për Rrjetin Amerikan të Trombozës dhe Hemostazës dhe aktualisht si Kryetar i Komitetit Këshillimor Mjekësor dhe Shkencor pranë Fondacionit Kombëtar të Hemofilisë.