Biografi

Thierry VandenDriessche, PhD

Thierry VandenDriessche, PhD
Universiteti Vrije Bruksel - Bruksel, Belgjikë

Thierry VandenDriessche, PhD aktualisht po mban disa emërime akademike. Ai është një Profesor i plotë me përvojë në Vrije Universiteit Brussel (VUB, Belgjikë), Fakulteti i Mjekësisë dhe Farmacisë, ku është Drejtor Themelues i Departamentit të Terapisë së Gjeneve dhe Mjekësisë Rigjeneruese. Ai është gjithashtu profesor në Universitetin e Leuven (Belgjikë) në Fakultetin e Mjekësisë në Departamentin e Shkencave Kardiovaskulare. Më në fund, ai ishte Laureat i Kryetarit të Francës 2017 në Universitetin e Gentit (Belgjikë). Profesor Dr. VandenDriessche mori doktoratën e tij në Universitetin e Lirë të Brukselit në 1992 në fushën e terapisë gjenesh për kancerin dhe ishte shoku vizitues në Institutin Weizmann për Shkencë (Izrael). Ai vazhdoi kërkimin e tij në gjenet terapinë si bashkëpunëtor pas doktoratës në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë (NIH, SH.B.A.), ku filloi kërkimet e tij mbi gjenet terapinë për hemofili. Ai u rekrutua më pas në Universitetin e Leuven dhe Institutin e Bioteknologjisë Flanders (VIB) dhe u kthye në NIH si një shok i sabatit. Ai më parë shërbeu si President i Shoqatës Evropiane të Gjeneve dhe Terapisë së Qelizave dhe ishte anëtar i Bordit të Drejtorëve të Shoqatës Amerikane të Terapisë së Gjeneve dhe Qelizave dhe ka qenë anëtar i komitetit të Federatës Botërore të Hemofilisë dhe Fondacionit Kombëtar të Hemofilisë së SHBA. Profesori Dr. VandenDriessche ka botuar mbi 130 botime të rishikuara nga bashkëmoshatarët, përfshirë shumë në revista me ndikim të lartë, dhe ka marrë disa çmime për punën e tij. Hulumtimi i tij kryesor përqendrohet në gjenoterapinë dhe redaktimin e gjeneve për sëmundjet trashëgimore, veçanërisht hemofilinë.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore