Biografi

Steven W. Pipe, MD

Steven W. Pipe, MD
Universiteti i Miçiganit - Ann Arbor, Michigan, USA

Steven Pipe, MD është Profesor dhe Laurence A. Boxer Profesor i Kërkimit i Pediatrisë dhe Profesor i Patologjisë në Universitetin e Miçiganit, Ann Arbor, Michigan, USA. Ai është drejtori mjekësor i Programit Pedagogjik Hemofili dhe Disrregullime të Koagulimit Pediatrik dhe drejtor mjekësor i Laboratorit Special të Koagulimit. Interesat e tij klinike përfshijnë gjakderdhje, çrregullime trombotike dhe anomali kongjenitale vaskulare. Dr.Pipe gjithashtu drejton një laborator themelor të hulumtimit që heton faktorin e koagulimit VIII dhe mekanizmat molekularë të hemofilisë A. Ai ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në provat klinike me terapi të reja për hemofili, përfshirë terapinë gjen. Ai ishte përfituesi i vitit 2015 i ershipmimit të Udhëheqjes në Kërkim nga Fondacioni Kombëtar i Hemofilisë. Dr.Pipe ka shërbyer në Bordin e Drejtorëve për Shoqërinë e Kërkimit të Hemostazës dhe Trombozës, si Kryetar i Bordit të Drejtorëve për Rrjetin Amerikan të Trombozës dhe Hemostazës dhe aktualisht si Kryetar i Komitetit Këshillimor Mjekësor dhe Shkencor pranë Fondacionit Kombëtar të Hemofilisë.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore