Biografi

Pratima Chowdary, MD, MRCP, FRCPATH

Pratima Chowdary, MD, MRCP, FRCPATH
Spitali Royal Falas
Londër, Britania e Madhe

Pratima Chowdary është profesoreshë e Hemofilisë dhe Hemostazës në Kolegjin Universitar të Londrës dhe Drejtoreshë e Qendrës së Hemofilisë në Qendrën e Hemofilisë dhe Trombozës Katharine Dormandy në Spitalin Royal Free në Londër, Mbretëria e Bashkuar.

Ajo ka kryer trajnimin e saj për mjekësi në Universitetin Osmania në Indi dhe në Universitetin Shëndetësor NTR në Indi, pasuar nga trajnimi subspecial në Hematologji në Cardiff dhe Londër. Ajo është konsulente hematologe për më shumë se 15 vjet dhe e specializuar në menaxhimin e pacientëve me gjakderdhje të trashëguar dhe të fituar dhe çrregullime trombotike. Interesat kërkimore të Dr. Chowdary qëndrojnë në zhvillimin e strategjive për përmirësimin e menaxhimit të personalizuar të hemofilisë dhe rezultateve klinike. Ajo ka shërbyer si kryehetuese për një numër sprovash klinike akademike dhe komerciale, duke përfshirë terapinë gjenetike dhe trajtime të tjera të reja për hemofilinë e rëndë. Dr. Chowdary ka mbikëqyrur zhvillimin e një biobanke në Royal Free Hospital dhe ka një interes të veçantë për biomarkerët për sëmundjet e kyçeve, dhe analizat e reja për diatezën e gjakderdhjes dhe tendencën trombotike.

Ajo ka qenë autore e më shumë se 100 publikimeve të rishikuara nga kolegët, duke përfshirë tre kapituj të teksteve shkollore dhe ka shërbyer si kryetare e grupeve të punës, bordeve të monitorimit të sigurisë së të dhënave dhe komiteteve drejtuese të provave. Ajo ka shërbyer gjithashtu si anëtare e panelit për Institutin Kombëtar për Kërkimin Shëndetësor, Programin e Vlerësimit të Teknologjisë Shëndetësore në MB dhe Norvegji. Dr. Chowdary është kryetar i Organizatës së Mjekëve të Qendrës së Hemofilisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe bashkëdrejtor i Bazës Kombëtare të të Dhënave të Hemofilisë në Mbretërinë e Bashkuar. Ajo është anëtare e shoqatave të shumta profesionale, duke përfshirë Shoqatën Ndërkombëtare për Trombozën dhe Hemostazën, Shoqatën Britanike të Hemostazës dhe Trombozës, Shoqatën Evropiane të Çrregullimeve të Gjakderdhjes Aleate dhe Federatën Botërore të Hemofilisë.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore