Biografi

Margareth C. Ozelo, MD, PhD

Margareth C. Ozelo, MD, PhD
Universiteti i Campinas
Hemocentro UNICAMP, Brazil
Campinas, S Paulo Paulo, Brazil

Dr. Margareth C. Ozelo është Profesor i Asociuar i Departamentit të Mjekësisë së Brendshme dhe Drejtor i Divizionit të Hematologjisë nga Universiteti i Campinas (UNICAMP) në Campinas, S Paulo Paulo, Brazil. Ajo mori diplomën e saj mjekësore (1994), trajnime të specializuara në mjekësinë hematologjike dhe transfuzionale (1994-1997), dhe PhD (2004) në UNICAMP para se të ndërmerrte një bursë postdoktorale në laboratorin e David Lillicrap, në Queen's University në Kingston, Ontario, Kanada, e fokusuar në terapinë e gjeneve për hemofilinë (2006-2009).

Dr. Ozelo është gjithashtu Drejtor i Qendrës Ndërkombëtare të Trajnimit të Hemofilisë WFH (IHTC) nga Hemocentro UNICAMP. Në vitin 2012, ajo u propozua si anëtare e Këshillit të Fondacionit Novo Nordisk Haemophilia dhe ishte anëtare e Komitetit Ekzekutiv të Federatës Botërore të Hemofilisë nga 2012 në 2014.

Dr Ozelo është i përfshirë në disa projekte kërkimore, duke përfshirë, terapinë e gjeneve për hemofilinë, faktorët e rrezikut për zhvillimin e frenuesve, nxitjen e tolerancës imune dhe menaxhimin e komplikimeve muskuloskeletale të hemofilisë dhe çrregullimeve të trashëguara të trombociteve.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore