ISTH shpall shpalljen e iniciativës së re globale të arsimit në terapinë e gjeneve për hemofili

ISTH shpall shpalljen e iniciativës së re globale të arsimit në terapinë e gjeneve për hemofili

ISTH ANKONON LAJMIN E Nismës së Re të Edukimit GLOBAL N IN TERAPYN E GJENE P EDR HEMOPHILI

MELBOURNE - 6 korrik 2019 - Shoqëria Ndërkombëtare mbi Trombozën dhe Hememostazën (ISTH) është i kënaqur të njoftojë nisjen zyrtare të Terapia e gjeneve në hemofili: Një Nismë Edukimi ISTH. Kjo nisje pikë referimi, e para në llojin e saj në hemofili, do të zhvillohet gjatë Kongresit ISTH XXVII të mbajtur në Melburn, Australi, në 6-10 korrik 2019. 

Ndërsa terapia e gjeneve shfaqet si një trajtim i ri i mundshëm për pacientët me hemofili, ISTH njeh një nevojë të menjëhershme për të edukuar klinikë, shkencëtarë dhe profesionistë të tjerë të interesuar të kujdesit shëndetësor në komunitetin global të kujdesit shëndetësor të hemofilisë. Në fillim të vitit 2019, ISTH organizoi Terapinë e Gjeneve ISTH për Komitetin Drejtues të hemofilisë, një grup ekspertësh me famë botërore, të udhëhequr nga Flora Peyvandi, MD, Ph.D., dhe David Lillicrap, MD, për të studiuar komunitetin global të kujdesit shëndetësor të hemofilisë për të të identifikojë nevoja të paplotësuara arsimore specifike për gjenet terapinë në hemofili.

Komiteti Drejtues ISTH Gene për Hemofili shfrytëzoi rezultatet e anketës, me kontribut nga të tjerët, për të hartuar një udhërrëfyes dinamik arsimor për të udhëhequr evolucionin e programit të edukimit të terapisë gjen. Qëllimi në fazën e tij fillestare është të sensibilizojë dhe t'u sigurojë klinikëve dhe shkencëtarëve një kuptim më të mirë të bazave të terapisë së gjenit, qasjes së trajtimit, hulumtimeve dhe provave klinike, rezultateve të sigurisë dhe efikasitetit, si të identifikohen pacientët që mund të përfitojnë, dhe si të analizohen implikimet e kësaj qasje të re të trajtimit së bashku me trajtime të tjera të mundshme dhe të shfaqura për hemofili.

Rezultatet e sondazhit do të paraqiten në një seancë posteri në Melburn më 7 korrik, me titull, "Njohuritë dhe Perceptimet e Terapisë së Gjeneve: Rezultatet e një Anketimi Ndërkombëtar të ISTH". më 7 korrik në 12:15 pasdite

“Fillimi i hartës rrugore në Melburn është një mundësi emocionuese për të filluar këtë nismë globale arsimore. Shtë një hap i parë i rëndësishëm në edukimin e klinikanëve dhe studiuesve në lidhje me shkencën dhe rolin e mundshëm të terapisë së gjeneve për pacientët me hemofili, "tha Presidenti i ISTH, Claire McLintock, MD" Udhëheqja jonë në komitetin drejtues dhe reagime nga komiteti i trombozës dhe hemostazës më të madhe " na lejoi të kuptojmë nevojat aktuale dhe të krijojmë një edukim domethënës në terapinë e gjeneve për komunitetin global të hemofilisë. "

"Me peizazhin e trajtimit në hemofili duke evoluar me shpejtësi dhe klinicistët në të gjithë botën janë duke u sfiduar të mbajnë aktualitetin me zhvillimet më të fundit shkencore dhe përparimet klinike, zhvillimi i udhëzimeve dhe programeve arsimore më të reja të praktikës klinike është thelbësore për të siguruar kujdesin më të mirë të pacientëve, "Tha Flora Peyvandi, MD, Ph.D., Bashkëkryetare e Terapisë së Gjeneve ISTH për Komitetin Drejtues të Hemofilisë.

Terapia e gjeneve në hemofili: Një Nismë Edukimi ISTH është mbështetur nga grante arsimore nga BioMarin, Pfizer, Inc., Shire, Spark Therapeutics, dhe uniQure, Inc. Për më shumë informacion, vizitoni https://genetherapy.isth.org/.

# # #

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore