ISTH dhe EAHAD shpallin partneritetin mbi komponentët arsimorë të nismës arsimore të gjenit terapisë ISTH

ISTH dhe EAHAD shpallin partneritetin mbi komponentët arsimorë të nismës arsimore të gjenit terapisë ISTH

Njoftim për shtyp: 1 tetor 2020

CHAPEL HILL, NC, SHBA, (1 tetor 2020) - Shoqëria Ndërkombëtare për Trombozat dhe Haemostasis (ISTH) dhe Shoqata Evropiane për Haemophilia dhe Çrregullimet Aleate (EAHAD) kanë njoftuar një partneritet arsimor për të bashkëpunuar në komponentët e terapisë gjenike ISTH në Nismën e Edukimit për Hemofilinë.

Së bashku, ISTH dhe EAHAD do të punojnë me Fondacionin France (TFF) për të zhvilluar dhe shpërndarë materiale arsimore të përshtatura për komunitetin kryesisht evropian të praktikave të hemofilisë, duke përfshirë: një sondazh për profesionistët aleatë të shëndetit, punëtori të trainerëve, episodet e podcastit, një Informim mbi konferencën EAHAD 2021 dhe seanca të tjera mësimore. Këto burime do të jenë të disponueshme përmes faqes së internetit të Nismës Arsimore të Gjeneve të Terapisë ISTH së bashku me një arkiv të gjerë të materialeve të tjerë arsimorë që mbajnë profesionistët e kujdesit shëndetësor të azhurnuar në lidhje me këtë mundësi trajtimi në zhvillim. EAHAD gjithashtu do të promovojë përmbajtjen në një seksion të dedikuar të faqes së tij të internetit.

"Nisma Arsimore e Gjenerapisë ISTH në Hemofili kërkon të sigurojë vazhdimisht azhurnimet më të fundit mbi opsionet e trajtimit që zhvillohen me shpejtësi për hemofilinë dhe partneritetet si ky midis ISTH dhe EAHAD janë thelbësore për zhvillimin e përmbajtjes përkatëse dhe shpërndarjen e informacionit tek audienca më e gjerë, ”Tha Flora Peyvandi, MD, Ph.D., Bashkë-Kryetare e Komitetit Drejtues të Terapisë Gjenetike ISTH për Hemofilinë dhe Presidentja aktuale e EAHAD. "Shkencëtarët dhe mjekët në të gjithë botën po sfidohen të mbajnë aktualitetin me zhvillimet më të fundit shkencore dhe avancimet klinike dhe këto programe arsimore janë kritike për të siguruar që ata janë të gatshëm të ofrojnë kujdesin më të mirë të pacientit kur trajtimet si terapia gjenike të bëhen të disponueshme."

Për të mësuar më shumë dhe për të parë burimet arsimore vizitoni gjeneterapia.isth.org.

Rreth ISTH
E themeluar në vitin 1969, ISTH është organizata kryesore jo-fitimprurëse në të gjithë botën, e përkushtuar për të avancuar të kuptuarit, parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kushteve që lidhen me trombozën dhe hemostazën (mpiksjen dhe gjakderdhjen). ISTH është një organizatë ndërkombëtare e anëtarësimit profesional me më shumë se 7,500 klinicistë, studiues dhe edukatorë që punojnë së bashku për të përmirësuar jetën e pacientëve në më shumë se 100 vende të botës. Ndër aktivitetet dhe iniciativat e tij shumë të vlerësuara janë programet e edukimit dhe standardizimit, udhëzimet klinike dhe praktikat, aktivitetet kërkimore, takimet dhe kongreset, botimet e vlerësuara nga kolegët, komitetet e ekspertëve dhe Dita Botërore e Trombozës më 13 tetor. Vizitoni ISTH në internet në www.isth.org .

Rreth EAHAD
Shoqata Evropiane për Haemophilia dhe Çrregullimet Aleate (EAHAD) është një shoqatë multidisiplinare e profesionistëve të kujdesit shëndetësor të cilët ofrojnë kujdes për individët me hemofili dhe çrregullime të tjera të rralla të gjakderdhjes. Anëtarët e tij përfshijnë hematologë, internistë, pediatër, infermierë, fizioterapistë, shkencëtarë laboratorësh dhe studiues nga e gjithë Evropa. Që nga themelimi i saj në 2007, EAHAD ka punuar për të përmirësuar situatën e njerëzve që jetojnë me hemofili dhe çrregullime të tjera të gjakderdhjes. Një nga misionet kryesore të EAHAD është të sigurojë sigurimin e cilësisë më të lartë të kujdesit klinik për njerëzit me çrregullime të gjakderdhjes. Për më shumë informacion në lidhje me EAHAD dhe aktivitetet e tij, ju lutemi vizitoni www.eahad.org.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore