Rezultatet afatgjata të gjenomit të vektorit dhe imunogjeniteti i transferimit të gjenit AAV FVIII në hemofili Një model qen
Pikat kryesore nga Kongresi Virtual ISTH 2020

Rezultatet afatgjata të gjenomit të vektorit dhe imunogjeniteti i transferimit të gjenit AAV FVIII në hemofili Një model qen

Paul Batty1, Choong-Ryoul Sihn2, Justin Ishida2, Aomei Mo1, Bridget Yates2, Christine Brown1, Lorianne Harpell1, Abbey Pender1, Chris B. Russell2, Sofje Sardo Infirri1, Richard Torres2, Andrew Winterborn3, Sylvia Fong2, David Lillicrap1

1Departamenti i Patologjisë dhe Mjekësisë Molekulare, Universiteti i Queen's, Kingston, Ontario, Kanada.

2BioMarin Farmaceutike, Novato, CA, SHBA.

3Shërbime të Kujdesit ndaj Kafshëve, Universiteti i Queen's, Kingston, Ontario, Kanada.

Pikat kryesore të të dhënave

Asnjë ndryshim domethënës nuk u pa në FVIII: C me kohën te kafshët që iu përgjigjën trajtimit (n = 6).

Diagrami përmbledh aktivitetin FVIII në 8 qen të infuzionuar me qen-FVIII AAV të fshirë të domenit B (AAV-cFVIII). Aktiviteti FVIII u mat në mostrat e plazmës së krioprezervuar duke përdorur të dy provat me një fazë (OSA) dhe kromogjene (CSA), me plazmën normale të qenit të bashkuar si standard. Shprehja e vazhdueshme, e qëndrueshme e rrjedhjes së mëlçisë FVIII u pa> 10 vjet pas një infuzioni të vetëm AAV-BDD-cFVIII në 6 nga 8 kafshë. Tabela krahason rezultatet e OSA dhe CSA, duke demonstruar vlerat më të larta të OSA siç shihet në studimet njerëzore. Në vlerësimet 9-12 vjeçare për 6 qentë që u përgjigjën, aktiviteti FVIII: C varionte nga 1.7% -8.6% (CSA) dhe 4.4% -14.9% (OSA).

Grafikët përfaqësues që tregojnë praninë e antitrupave neutralizues (NAb) për një qen të infektuar me AAV2 (të verdhë), AAV6 (rozë) dhe AAV8 (jeshile). Asnjë antitrupë neutralizues kapsid fillestar nuk u zbulua në qen kontrollues të patrajtuar (n = 11). Disa reaktivitet ndër-u vërejtën për kapside pa dozë te kafshët e trajtuara dhe nuk u vërejt reaktivitet domethënës për AAV5 në çdo moment kohor të testuar. Megjithëse titri NAb ra me kalimin e kohës, aktiviteti i konsiderueshëm NAb mbeti në fund të studimit, duke parandaluar potencialisht rivendosjen me të njëjtin serotip AAV.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore