Biografi

K. John Pasi, MChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH

K. John Pasi, MB ChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Mbretëresha Mary, Universiteti i Londrës | QMUL • Qendra për Hematologji - Londër, Mbretëri e Bashkuar

John Pasi është profesor i Haemostasis dhe Tromboza në Spitalin Royal London, Barts dhe Shkolla e Mjekësisë dhe Stomatologjisë në Londër dhe Drejtori i Qendrës së Haemophilia. Praktika e tij klinike përfshin të rriturit dhe fëmijët dhe përfshin të gjitha aspektet e hemostazës dhe trombozës. Interesat e tij kërkimore përfshijnë shumë aspekte të gjakderdhjes së trashëguar dhe të fituar dhe çrregullime të koagulimit, veçanërisht terapi të reja bioengineered për hemofili, terapi të reja për hemofili duke përfshirë terapinë gjen dhe teknologjitë RNAi. Ai është i përfshirë ngushtë në hartimin dhe zhvillimin e provave klinike për terapitë e reja dhe evolucionin e programeve të fazës 1-4. Për më tepër, ai ka një interes të madh në zhvillimin e masave të fuqishme dhe të harmonizuara të rezultatit për hemofili duke përfshirë aplikimin në kërkime.

Ai gjithashtu ka qenë i përfshirë në zhvillimin e politikës kombëtare dhe formulimin e udhëzimeve në një gamë të gjerë të çrregullimeve hemostatike dhe trombotike dhe zhvillimin e modeleve të reja për iniciativat e trajnimit të hematologjisë, siç janë akademitë e banimit dhe prospekturat si për hemostazën ashtu edhe për trombozën. Ai aktualisht kryeson Grupin Këshillues Klinik të Hememofilisë në Londër dhe Forumin e Komisionerëve, është anëtar i NHS England Reference Group Klinike (GRG) për ordersrregullimet e Gjakderdhjes së Trashëguar, udhëheq lidhjen midis CRG dhe NIHR në kërkime dhe bashkë-kryetarë të Federatës Botërore të Haemophilia Raund tabela për Terapinë e Gjeneve.