Biografi

Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath

Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Fakulteti i Shkencave të Shëndetit - Universiteti i Witwatersrand dhe Shërbimi Kombëtar i Laboratorit të Shëndetit
Johannesburg, Afrika e Jugut

Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath është Profesor Personal në Hematologji dhe Shef i Shkollës së Patologjisë në Fakultetin e Shkencave Shëndetësore të Universitetit të Witwatersrand dhe Shërbimit Kombëtar të Laboratorit Shëndetësor në Johannesburg, Afrika e Jugut. Ai është gjithashtu Drejtor i Qendrës Ndërkombëtare të Trajnimit të Hemofilisë dhe Konsulent Klinik Haematolog në Spitalin Akademik Charlotte Maxeke Johannesburg, Johannesburg. Dr Mahlangu mori trajnimin e tij universitar dhe pasuniversitar në shkencë dhe mjekësi në Universitetin e Witwatersrand me specialist të hematologjisë dhe kualifikime nën-specialist të klinikës së hematologjisë përmes Kolegjeve të Mjekësisë së Afrikës së Jugut. Ai ka botuar shumë artikuj dhe abstrakte të revistës dhe ka mbajtur ligjërata, punëtori dhe prezantime në takime kombëtare dhe ndërkombëtare. Fusha e tij kryesore e hulumtimit është terapitë e reja në çrregullimet e gjakderdhjes në të cilat ai ka shërbyer si Hetues kryesor për mbi 70 studime multicenter ndërkombëtare. Profesor Mahlangu është Presidenti aktual i Kolegjit të Patologëve në Afrikën e Jugut, anëtar i bordit të Këshillit të Kërkimeve Mjekësore të Afrikës së Jugut, Fondacionit Kërkimor të Kujdesit Shëndetësor dhe Poliomielitit si dhe Kryetar i Shoqatës Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) Komiteti Shkencor dhe Standardizim në Faktori VIII, FIX dhe çrregullime të rralla të gjakderdhjes.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore