Biografi

Glenn F. Pierce, MD, PhD

Glenn F. Pierce, MD, PhD

Glenn Pierce, MD, PhD, aktualisht shërben në Zëvendës Presidentin e Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH) dhe Bordin e Drejtorëve të WFH USA dhe Fondacionin Kombëtar të Hemofilisë (NHF) Këshilli Mjekësor dhe Shkencor i SHBA. Ai është një sipërmarrës në vendbanim në Third Rock Ventures si dhe një konsulent për gjenet terapi dhe kompanitë bioteknologjike të hematologjisë. Ai bashkë-themeloi Ambys Medicines në 2018, fillimin e rigjenerimit të mëlçisë me terapi qelizore dhe gjenesh, dhe shërben si Zyrtari Kryesor i Mjekësisë (CMO). Dr. Pierce u tërhoq nga Biogen në vitin 2014, ku ai drejtoi R&D e gjysmë-jetës së zgjatur FVIII dhe FIX Fusions si CMO. Ai kryesoi dhurimin e 1 miliard njësive ndërkombëtare (IU) dhe fillimin e bashkëpunimit të ndihmës humanitare me WFH. Dr. Pierce gjithashtu drejtoi inicimin e programit My Life Our Future (MLOF) për të gjenotipuar> 10,000 individë në komunitetin e çrregullimeve të gjakderdhjes në SH.B.A. Më parë, Dr. Pierce shërbeu në Bordin e Drejtorëve të NHF dhe ishte President i NHF. Dr. Pierce mori një MD dhe një Doktoraturë në Imunologji, dhe bëri trajnimin e tij pasuniversitar në kërkimin e patologjisë dhe hematologjisë. Ai ka përvojë 30+ vjeçare në zhvillimin e ilaçeve bioteknikë në fushat e rigjenerimit të indeve dhe hematologjisë, përfshirë hemofilinë, duke filluar me Amgen dhe ka qenë i përfshirë në zhvillimin e 5 produkteve të aprovuara për hemofili. Ai ndan kohën midis San Francisko dhe San Diego. Dr. Pierce lindi me hemofili të rëndë A, dhe u kurua në vitin 2008.