Biografi

Glenn F. Pierce, MD, PhD

Glenn F. Pierce, MD, PhD

Glenn Pierce, MD, PhD, aktualisht shërben në Zëvendës Presidentin e Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH) dhe Bordin e Drejtorëve të WFH USA dhe Fondacionin Kombëtar të Hemofilisë (NHF) Këshilli Mjekësor dhe Shkencor i SHBA. Ai është një sipërmarrës në vendbanim në Third Rock Ventures si dhe një konsulent për gjenet terapi dhe kompanitë bioteknologjike të hematologjisë. Ai bashkë-themeloi Ambys Medicines në 2018, fillimin e rigjenerimit të mëlçisë me terapi qelizore dhe gjenesh, dhe shërben si Zyrtari Kryesor i Mjekësisë (CMO). Dr. Pierce u tërhoq nga Biogen në vitin 2014, ku ai drejtoi R&D e gjysmë-jetës së zgjatur FVIII dhe FIX Fusions si CMO. Ai kryesoi dhurimin e 1 miliard njësive ndërkombëtare (IU) dhe fillimin e bashkëpunimit të ndihmës humanitare me WFH. Dr. Pierce gjithashtu drejtoi inicimin e programit My Life Our Future (MLOF) për të gjenotipuar> 10,000 individë në komunitetin e çrregullimeve të gjakderdhjes në SH.B.A. Më parë, Dr. Pierce shërbeu në Bordin e Drejtorëve të NHF dhe ishte President i NHF. Dr. Pierce mori një MD dhe një Doktoraturë në Imunologji, dhe bëri trajnimin e tij pasuniversitar në kërkimin e patologjisë dhe hematologjisë. Ai ka përvojë 30+ vjeçare në zhvillimin e ilaçeve bioteknikë në fushat e rigjenerimit të indeve dhe hematologjisë, përfshirë hemofilinë, duke filluar me Amgen dhe ka qenë i përfshirë në zhvillimin e 5 produkteve të aprovuara për hemofili. Ai ndan kohën midis San Francisko dhe San Diego. Dr. Pierce lindi me hemofili të rëndë A, dhe u kurua në vitin 2008.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore