Frekuenca, vendndodhja dhe natyra e futjeve të vektorit AAV Pas përcjelljes afatgjatë të dorëzimit të transgjinave FVIII në një model qensh një hemofili
Pikat kryesore nga Kongresi Virtual ISTH 2020

Frekuenca, vendndodhja dhe natyra e futjeve të vektorit AAV Pas përcjelljes afatgjatë të dorëzimit të transgjinave FVIII në një model qensh një hemofili

Paul Batty1, Sylvia Fong2, Matteo Franko3, Irene Gil-Farina3, Aomei Mo1, Lorianne Harpell1, Christine Hough1, David Hurlbut1, Abbey Pender1, Sofje Sardo Infirri1, Andrew Winterborn4, Manfred Schmidt3 dhe David Lillicrap1

1Departamenti i Patologjisë dhe Mjekësisë Molekulare, Universiteti i Queen's, Kingston, Ontario, Kanada.

2BioMarin Farmaceutike, Novato, CA, SHBA.

3GeneWerk GmbH, Heidelberg, Gjermani.

3Shërbime të Kujdesit ndaj Kafshëve, Universiteti i Queen's, Kingston, Ontario, Kanada.

Pikat kryesore të të dhënave

Tabela në të majtë tregon dozën, serotipin e kapsidës, nivelet e FVIII dhe numrin e vendeve të integrimit (IS) për 8 qentë e përfshirë në studim. Dhjetë vjet pas infuzionit, nivelet e FVIII në 2 nga 8 kafshët ishin <1% dhe varionin nga 2.9% në 8.6% në 6 kafshët e tjera. Faqet e integrimit u analizuan duke përdorur 2 metoda (renditja e pasurimit të synuar, TES, dhe PCR lineare e ndërmjetësuar nga amplifikimi, LAM-PCR). Grafiku në të djathtë tregon shpërndarjen relative të IS për secilën kafshë.

ADN-ja gjenomike nga 2 vende hepatike për secilën kafshë është analizuar për integrimin vektor-gjenom. Format e integrimit (vektori-gjenomi) llogariten për 4.6% dhe format episomale (vektori-vektori) zënë 95.4% të akuzave për lexim. Këto rezultate tregojnë se vektorët e shprehjes mbanin kryesisht një formë episomale 10+ vjet pas infuzionit.

Kjo tabelë tregon 10 vendet më të zakonshme të integrimit (kromozomin, madhësinë, gjenin dhe vendndodhjen) bazuar në metodën TES. Bazuar në të dy metodat e sekuencave, vendet më të zakonshme të integrimit u gjetën në afërsi të KCNIP2, CLIC2, ABCB1, dhe F8 Gjenet.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore