Ndjekja e një Terapi Gjeneze e Virusit të Asociuar me Adeno (AAV) (FLT180a) Arritja e Niveleve Normale të Aktivitetit të FIX-it në Pacientët e Rëndë të Hemofilisë B (HB) (Studimi B-AMAZE)
Pikat kryesore nga Kongresi i 14-të Vjetor i EAHAD

Ndjekja e një Terapi Gjenerale të Virusit të Asociuar me Adeno (AAV) (FLT180a) Arritja e Niveleve Normale të Aktivitetit të FIX-it në Pacientët e Rëndë të Hemofilisë B (HB)
(Studimi B-AMAZE)

Pratima Chowdary,1,2 Susan Shapiro,3 Mike Makris,4 Gillian Evans,5 Sara Boyce,6 Kate flet,7 Gerry Dolan,8 Ulrike Reiss,9 Mark Phillips,1,2 Anne Riddell,1 Maria Rita Peralta,1 Michelle Quaye,2 Ted Tiddenham,1 Andrew Smith,10 Alison Long,10 Julie Krop,10 Amit Nathwani1,2

1Katharine Dormandy Haemophilia and Thrombosis Center, Royal Free Hospital, London, UK

2Kolegji Universitar Londër, Londër, MB

3Oxford Haemophilia Center, Oxford, MB

4Universiteti i Sheffield, Sheffield, MB

5Spitali Kent dhe Canterbury, Canterbury, MB

6Spitali Universitar Southampton, Southampton, MB

7Qendra Gjithëpërfshirëse e Kujdesit Haemophilia e Newcastle, Newcastle, MB

8Spitali St Thomas 'dhe Guy, Londër, Mbretëri e Bashkuar

9St Jude Research Research, Memfis, TN, SHBA

10Freeline, Stevenage, MB

Pikat kryesore të të dhënave

Projektimi studimi

aRaportuar më parë si 4.5e11vg / kg; bRaportuar më parë si 1.5e12vg / kg;
cRaportuar më parë si 7.5e11vg / kg; dRaportuar më parë si 9.75e11vg / kg 

Për të vlerësuar sigurinë dhe efikasitetin e FLT180a, u përdor një regjim dozues adaptiv, duke filluar me 2 pacientë në dozën më të ulët prej 3.8 x 1011 vg / kg dhe rregullimi i dozave pasuese për të optimizuar shprehjen e FIX ndërsa minimizon rrezikun e trombozës. Doza për grupin e fundit, Cohort 4, ishte 8.32 x 1011 vg / kg. Procedurat e shtypjes imune evoluan gjatë provës, duke rezultuar në një regjim profilaktik të shtypjes imune që përfshinte takrolimus në Grupin 4.

Aktiviteti FIX

Aktiviteti FIX bazuar në provën njëfazëshe për 4 subjektet në Grupin 4 gjatë 6 muajve të parë pas trajtimit me vektorin AAVS3 dhe transgjenin FIX-Padova. Aktiviteti i Peak FIX ishte 150-250% dhe ndodhi midis 50 dhe 140 ditëve pas infuzionit. Në 3 nga 4 subjektet, nivelet e FIX kanë mbetur mbi 100%.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore