Biografi

Flora Peyvandi, MD, PhD (Bashkëkryetare)

Flora Peyvandi, MD, PhD
Universiteti i Milano - Milano, Itali

Flora Peyvandi, MD, PhD, është Profesor e Mjekësisë së Brendshme në Universitetin e Milanos dhe Drejtore e Qendrës Hemofili dhe Trombozë Angelo Bianchi Bonomi, Fondazione IRCCS Ca 'Granda, Ospedale Maggiore Policlinico, Milano, Itali.

Dr. Peyvandi mori gradën e saj mjekësore nga Universiteti i Milanos, Itali, është çertifikuar në Hematologji dhe iu dha doktorantë nga Universiteti Maastricht, Hollanda dhe Universiteti i Milano, Itali për kërkimet e saj në fushën e çrregullimeve të rralla të gjakderdhjes. Si pjesë e tezës së saj të doktoratës, ajo ishte një studiuese në Spitalin Royal Free, University College London, Londër, MB në 1997-98 për karakterizimin molekular të çrregullimeve të rralla të gjakderdhjes dhe në Spitalin e Administrimit të Veteranëve, Universitetin e Harvardit, Boston, Sh.B.A. 1998-99 për studime të shprehjes in vitro.

Hulumtimi themelor dhe shkencor i mjekut Dr. Peyvandi është përqendruar në hetimin e mekanizmave molekularë të çrregullimeve të koagulimit. Hulumtimi i saj për mbizotërimin dhe mekanizmin e çrregullimeve të koagulimit synon zhvillimin e një trajtimi me kosto efektive për trajtimin e gjerë të pacientëve. Dr. Peyvandi ka autor dhe bashkëautor i më shumë se 360 ​​botimeve shkencore të botuara nëpër revista të specializuara të njohura, si dhe 18 kapituj në libra të ndryshëm. Që nga viti 1999, ajo ka qenë e ftuar si drejtuese e ekspertëve në më shumë se 128 takime dhe kongrese kombëtare dhe ndërkombëtare. Ajo ka qenë marrësi i suksesshëm i më shumë se 40 granteve të projekteve të financuara nga organizata italiane dhe ndërkombëtare dhe ajo ishte hetuesi kryesor i Themelimit të një Rrjeti Evropian të ordersrregullimeve të Rralla të Gjakut. Ajo merr pjesë në aktivitete klinike, edukative dhe kërkimore në pjesë të ndryshme të botës dhe ka qenë Kryetare e Komitetit Shkencor dhe Standardizim të Shoqatës Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) për Faktorin VIII, Faktorin IX dhe ordersrregullimet e rralla të koagulimit. Ajo është anëtare e këshillit ISTH, Komiteti Ekzekutiv i Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH), Komiteti Ekzekutiv i Shoqatës Evropiane për hemofili dhe Disrregullimet Aleate (EAHAD), dhe Grupi Këshillëdhënës Mjekësor i Konsorciumit Evropian të Hemofilisë (EHC). Në vitin 2014 ajo u dha "Hipokrati i Madh" që i dorëzohet studiuesit mjekësor italian të vitit.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore