Iniciativa Gjenetike e Terapisë ISTH për Hemofilinë dhe Roli i EAHAD

Iniciativa Gjenetike e Terapisë ISTH për Hemofilinë dhe Roli i EAHAD

Dëgjoni ndërsa Flora Peyvandi, MD, PhD diskuton "Terapia e Gjeneve ISTH për Nismën e Hemofilisë dhe Rolin e EAHAD".

 

Klikoni për kredi!

Informacion CME


Titulli i veprimtarisë

Iniciativa Gjenetike e Terapisë ISTH për Hemofilinë dhe Roli i EAHAD

Temë

Terapia e gjeneve në hemofili

Lloji i akreditimit

Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1

Release Date

Dhjetor 18, 2020

Datë e skadimit

Dhjetor 17, 2021

Koha e parashikuar për të përfunduar aktivitetin

15 minuta

 

OBJEKTIVI I MARSIMIT
Pas përfundimit të aktivitetit, pjesëmarrësit duhet të jenë në gjendje:

 • Njohni shqetësimet kryesore dhe të panjohurat në lidhje me të ardhmen e terapisë së gjeneve për hemofili

FAKULTETI
Flora Peyvandi, MD, PhD
Universiteti i Milanos
Milan, Italy

PLANIFIKUESIT
David Lillicrap, MD, FRCPC
Universiteti i Mbretëreshës – Kingston, Kanada

Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Fakulteti i Shkencave të Shëndetit – Universiteti i Witwatersrand dhe Shërbimi Kombëtar i Laboratorit Shëndetësor
Johannesburg, Afrika e Jugut

Claire McLintock, MBCH, Fracp, FRCPA
Spitali i Qytetit Auckland
Auckland, Zelanda e Re

Glenn F. Pierce, MD, PhD
Federata Botërore e Hemofilisë (WFH)
Shtetet e Bashkuara

K. John Pasi, MB ChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Barts dhe London School of Medicine dhe Dentistry
Universiteti i Mbretëreshës Mari në Londër
London, United Kingdom

Steven W. Pipe, MD
Universiteti i Michigan
Ann Arbor, Michigan

Flora Peyvandi, MD, PhD
Universiteti i Milanos
Milan, Italy

Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP
Kolegji Mjekësor i Krishterë
Vellore, Indi

Thierry VandenDriessche, PhD
Vrije University Bruksel
Bruksel, Belgjikë

METODA E PJESMARRJES / SI T TO REMI Kredi

 1. Nuk ka tarifa për pjesëmarrjen dhe marrjen e kredisë për këtë aktivitet.
 2. Rishikoni objektivat e aktivitetit dhe informacionin e CME / CE.
 3. Përfundoni aktivitetin CME / CE
 4. Plotësoni formularin e vlerësimit / vërtetimit të CME / CE, i cili i jep secilit pjesëmarrës mundësinë për të komentuar se si pjesëmarrja në aktivitet do të ndikojë në praktikën e tyre profesionale; cilësia e procesit mësimor; perceptimi i efektivitetit profesional të zgjeruar; perceptimi i paragjykimeve tregtare; dhe pikëpamjet e tij / saj për nevojat e ardhshme arsimore.
 5. Dokumentacioni / raportimi i kredisë:
  • Nëse jeni duke kërkuar AMA PRA Kategoria 1 Kredi ose një çertifikatë pjesëmarrjeje certificate Certifikata juaj CME / CE do të jetë e disponueshme për shkarkim.

KLIKONI KETU T TO VREJT KQURKESAT TEKNIKE


PROVIDERI I AKREDITUAR

Ky aktivitet sigurohet bashkarisht nga Fondacioni France, dhe Shoqeria Nderkombetare mbi Trombozen dhe Haemostasis.

AUDIENCA TARGET
Ky aktivitet është menduar për mjekë (hematologë), infermierë, asistentë të mjekut dhe infermierë që administrojnë pacientë me hemofili. Aktiviteti është gjithashtu i destinuar për shkencëtarët me interes në hulumtimet themelore, përkthimore dhe klinike në hemofili në të gjithë botën.

SHTETI I NEVOJS
Ndërsa zhvillimi i gjenetoterapisë për hemofili vazhdon në fazën 3 provave klinike, dhe parashikohet aprovimi i kësaj qasje terapeutike, është thelbësore që të gjithë anëtarët e ekipit të kujdesit për hemofili të jenë të informuar dhe të përgatitur për integrimin e kësaj qasjeje të re terapeutike në praktikën klinike .

DEKLARATA E AKREDITIMIT
Ky aktivitet është planifikuar dhe zbatuar në përputhje me kërkesat dhe politikat e akreditimit të Këshillit të Akreditimit për Edukimin e Vazhdueshëm Mjekësor (ACCME) përmes ofruesve të përbashkët të Fondacionit France (TFF) dhe Shoqërisë Ndërkombëtare mbi Trombozat dhe Hemostazën (ISTH). TFF është akredituar nga ACCME për të siguruar arsimim të vazhdueshëm mjekësor për mjekët.

PROJEKTIMI I KREDITIT
mjekët:
Fondacioni Francez përcakton këtë aktivitet të qëndrueshëm për një maksimum prej 0.25 Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1. Mjekët duhet të kërkojnë vetëm kredinë në përpjesëtim me masën e pjesëmarrjes së tyre në aktivitet.

infermieret: Infermierët të cilët janë të çertifikuar nga Qendra Amerikane e Kreditimit të Infermierëve (ANCC) mund të përdorin aktivitete që janë të çertifikuara nga ofruesit e akredituar nga ACCME, në lidhje me kërkesat e tyre për rinovimin e certifikimit nga ANCC. Një çertifikatë pjesëmarrjeje do të sigurohet nga Fondacioni France, një ofrues i akredituar ACCME.

POLITIKA DISKLOSURA
Në përputhje me Standardet ACCME për Mbështetje Tregtare, Fondacioni France (TFF) dhe Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) kërkojnë që individët në gjendje të kontrollojnë përmbajtjen e një veprimtarie edukative, të zbulojnë të gjitha marrëdhëniet financiare përkatëse me ndonjë interes tregtar . TFF dhe ISTH zgjidhin të gjitha konfliktet e interesit për të siguruar pavarësinë, objektivitetin, ekuilibrin dhe forcën shkencore në të gjitha programet e tyre arsimore. Për më tepër, TFF dhe ISTH kërkojnë të verifikojnë se i gjithë hulumtimi shkencor i referuar, raportuar, ose përdorur në një aktivitet CME / CE, përputhet me standardet e pranuara në përgjithësi të dizajnit, mbledhjes së të dhënave dhe analizave. TFF dhe ISTH janë të përkushtuar t'u ofrojnë nxënësve aktivitete me cilësi të lartë CME / CE që promovojnë përmirësime në kujdesin shëndetësor dhe jo ato me interes tregtar.

Shpalosjet e Stafit të Aktivitetit
Planifikuesit, rishikuesit, redaktorët, stafi, komiteti CME, ose anëtarët e tjerë në TFF që kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'u zbuluar.

Planifikuesit, vlerësuesit, redaktorët, stafi, komiteti CME ose anëtarët e tjerë në ISTH që kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'u zbuluar.

Shpalosjet e Fakultetit - Planifikuesit

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Claire McLintock, MBCH, Fracp, FRCPA
 • Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • David Lillicrap, MD, FRCPC, merr honorare për këshillime akademike nga Bioverativ, CSL Behring dhe Octapharma Plasma. Ai merr fonde kërkimore nga Bayer, BioMarin, Bioverativ, CSL Behring dhe Octapharma Plasma.
 • Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath, shërben në zyrën e folësve dhe bën hulumtime të kontratave për CSL Behring, Catalyst Biosciences, Freeline Therapeutics, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Spark dhe Takeda.
 • K. John Pasi, MChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH, merr fonde kërkimore nga programi BioMarin GeneR8, programi uniQure HOPE-B dhe programi fitusiran Sanofi-ATLAS. Ai merr nderime nga Alnylam, ApcinteX, BioMarin, Katalizator Bio, Chugai, Novo Nordisk, Octapharma Plasma, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire dhe Sobi.
 • Flora Peyvandi, MD, PhD, shërben si këshilltare për Sanofi dhe Sobi. Ajo shërben në zyrën e folësve për Bioverativ, Grifols, Roche, Sanofi, Sobi, Spark dhe Takeda.
 • Glenn F. Pierce, MD, PhD, merr honorarinë për këshillime akademike nga BioMarin, Genentech / Roche, Pfizer, St. Jude dhe VarmX. Ai mban poste drejtuese me Global Blood Therapeutics, NHF MASAC dhe Federatën Botërore të Hemofilisë.
 • Steven W. Pipe, MD, shërben si këshilltar për ApcinteX, Bayer, BioMarin, Catalyst Biosciences, CSL Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sangamo Therapeutics, Sanofi, Takeda, Spark Therapeutics dhe uniQure . Ai bën kërkime për Siemens.
 • Thierry VandenDriessche, PhD, mban pozicione drejtuese me NHF dhe ISTH. Ai merr fonde kërkimore nga Pfizer dhe Takeda. Dr. VandenDriessche merr honorare nga Baxalta, Shire, Takeda, Bayer, Biotest dhe Pfizer.

Shpalosjet e Fakultetit - Fakulteti i Aktivitetit
Raporti i fakultetit në vijim raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Flora Peyvandi, MD, PhD, shërben si këshilltare për Sanofi dhe Sobi. Ajo shërben në zyrën e folësve për Bioverativ, Grifols, Roche, Sanofi, Sobi, Spark dhe Takeda

SHPRNDARJE E P USRDORIMIT TL PAVARUR
TFF dhe ISTH kërkojnë që fakulteti (folësit) e CME të zbulojë kur produktet ose procedurat që diskutohen janë jashtë etiketimit, të pa etiketuar, eksperimentale dhe / ose hetimore. Kjo përfshin çdo kufizim në informacionin që paraqitet, të tilla si të dhëna që janë paraprake, ose që përfaqësojnë kërkime të vazhdueshme, analiza të ndërmjetme dhe / ose mendime të pa mbështetura. Fakulteti në këtë aktivitet mund të diskutojë informacion në lidhje me agjentët farmaceutikë që është jashtë etiketimit të aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA. Ky informacion ka për qëllim vetëm arsimin e vazhdueshëm mjekësor dhe nuk ka për qëllim të promovojë përdorimin jashtë etiketës të këtyre ilaçeve. TFF dhe ISTH nuk rekomandojnë përdorimin e ndonjë agjenti jashtë indikacioneve të etiketuara. Nëse keni pyetje, kontaktoni Departamentin e Çështjeve Mjekësore të prodhuesit për informacionin më të fundit të përshkrimit.

LIDHJE P SR MB SSHTETJEN E KOMERCIALE
Ky aktivitet mbështetet nga grante edukative nga BioMarin, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Shire, Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

DISCLAIMER
TFF dhe ISTH paraqesin këtë informacion vetëm për qëllime arsimore. Përmbajtja sigurohet vetëm nga fakulteti që janë zgjedhur për ekspertizën e tyre të njohur në fushën e tyre. Pjesëmarrësit kanë përgjegjësinë profesionale të sigurojnë që produktet të përshkruhen dhe të përdoren në mënyrë të përshtatshme në bazë të gjykimit të tyre klinik dhe standardeve të pranuara të kujdesit. Fondacioni France, ISTH dhe mbështetësi komercial nuk marrin asnjë përgjegjësi për informacionin këtu.

INFORMACIONI I COPYRIGHT
Copyright © 2020 Fondacioni Francez. Usedo përdorim i paautorizuar i çdo materiali në faqe mund të shkelë të drejtat e autorit, markën tregtare dhe ligjet e tjera. Ju mund të shikoni, kopjoni dhe shkarkoni informacione ose programe kompjuterike ("Materialet") që gjenden në sit, duke iu nënshtruar kushteve, kushteve dhe përjashtimeve të mëposhtme:

 • Materialet do të përdoren vetëm për qëllime personale, jo-komerciale, informuese dhe edukative. Materialet nuk duhet të modifikohen. Ato do të shpërndahen në formatin e dhënë me burimin e identifikuar qartë. Informacioni i të drejtave të autorit ose njoftimet e tjera të pronarit nuk mund të hiqen, ndryshohen ose ndryshohen.
 • Materialet nuk mund të publikohen, ngarkohen, postohen, transmetohen (përveç asaj siç përcaktohet këtu), pa lejen me shkrim të Fondacionit France.


POLITIKA E PRIVATËSISË

Fondacioni Francez mbron intimitetin e informacionit personal dhe të tjerëve në lidhje me pjesëmarrësit dhe bashkëpunëtorët arsimorë. Fondacioni Francez nuk do të lëshojë informacione të identifikueshme personalisht ndaj një pale të tretë pa pëlqimin e individit, përveç informacionit të tillë që kërkohet për qëllime raportimi në KKMM.

Fondacioni Francez mban masa mbrojtëse fizike, elektronike dhe procedurale që përputhen me rregulloret federale për të mbrojtur kundër humbjes, keqpërdorimit ose ndryshimit të informacionit që kemi mbledhur nga ju.

Informacione shtesë në lidhje me Politikën e Fshehtësisë së Fondacionit France mund të shikohen në www.francefoundation.com/privacy-policy.


INFORMACION KONTAKTONI
Nëse keni pyetje në lidhje me këtë aktivitet të CME, ju lutemi kontaktoni Fondacionin France në 860-434-1650 ose Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë..

 

Flora Peyvandi, MD, PhD

Flora Peyvandi, MD, PhD
Universiteti i Milano - Milano, Itali

Flora Peyvandi, MD, PhD, është Profesor e Mjekësisë së Brendshme në Universitetin e Milanos dhe Drejtore e Qendrës Hemofili dhe Trombozë Angelo Bianchi Bonomi, Fondazione IRCCS Ca 'Granda, Ospedale Maggiore Policlinico, Milano, Itali.

Dr. Peyvandi mori gradën e saj mjekësore nga Universiteti i Milanos, Itali, është çertifikuar në Hematologji dhe iu dha doktorantë nga Universiteti Maastricht, Hollanda dhe Universiteti i Milano, Itali për kërkimet e saj në fushën e çrregullimeve të rralla të gjakderdhjes. Si pjesë e tezës së saj të doktoratës, ajo ishte një studiuese në Spitalin Royal Free, University College London, Londër, MB në 1997-98 për karakterizimin molekular të çrregullimeve të rralla të gjakderdhjes dhe në Spitalin e Administrimit të Veteranëve, Universitetin e Harvardit, Boston, Sh.B.A. 1998-99 për studime të shprehjes in vitro.

Hulumtimi themelor dhe shkencor i mjekut Dr. Peyvandi është përqendruar në hetimin e mekanizmave molekularë të çrregullimeve të koagulimit. Hulumtimi i saj për mbizotërimin dhe mekanizmin e çrregullimeve të koagulimit synon zhvillimin e një trajtimi me kosto efektive për trajtimin e gjerë të pacientëve. Dr. Peyvandi ka autor dhe bashkëautor i më shumë se 360 ​​botimeve shkencore të botuara nëpër revista të specializuara të njohura, si dhe 18 kapituj në libra të ndryshëm. Që nga viti 1999, ajo ka qenë e ftuar si drejtuese e ekspertëve në më shumë se 128 takime dhe kongrese kombëtare dhe ndërkombëtare. Ajo ka qenë marrësi i suksesshëm i më shumë se 40 granteve të projekteve të financuara nga organizata italiane dhe ndërkombëtare dhe ajo ishte hetuesi kryesor i Themelimit të një Rrjeti Evropian të ordersrregullimeve të Rralla të Gjakut. Ajo merr pjesë në aktivitete klinike, edukative dhe kërkimore në pjesë të ndryshme të botës dhe ka qenë Kryetare e Komitetit Shkencor dhe Standardizim të Shoqatës Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) për Faktorin VIII, Faktorin IX dhe ordersrregullimet e rralla të koagulimit. Ajo është anëtare e këshillit ISTH, Komiteti Ekzekutiv i Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH), Komiteti Ekzekutiv i Shoqatës Evropiane për hemofili dhe Disrregullimet Aleate (EAHAD), dhe Grupi Këshillëdhënës Mjekësor i Konsorciumit Evropian të Hemofilisë (EHC). Në vitin 2014 ajo u dha "Hipokrati i Madh" që i dorëzohet studiuesit mjekësor italian të vitit.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore