Monitorim Afatgjatë Pas Terapisë së Gjeneve të Hemofilisë

Monitorim Afatgjatë Pas Terapisë së Gjeneve të Hemofilisë

Dëgjo si Drs. Steven Pipe dhe Nigel Key diskutojnë mbi shkencën në zhvillim dhe përparimet e fundit klinike në terapinë e gjeneve në hemofili.

 

Klikoni për kredi!

Informacion CME


Titulli i veprimtarisë

Monitorim Afatgjatë Pas Terapisë së Gjeneve të Hemofilisë

Temë

Terapia e gjeneve në hemofili

Lloji i akreditimit

Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1

Release Date

Dhjetor 6, 2019

Datë e skadimit

Dhjetor 5, 2020

Koha e parashikuar për të përfunduar aktivitetin

15 minuta

 

OBJEKTIVI I MARSIMIT
Pas përfundimit të aktivitetit, pjesëmarrësit duhet të jenë në gjendje:

 • Njohni shqetësimet kryesore dhe të panjohurat në lidhje me të ardhmen e terapisë së gjeneve për hemofili

FAKULTETI
Nigel Key, MB, ChB, FRCP
Universiteti i Shkollës së Mjekësisë të Karolinës së Veriut
Chapel Hill, North Carolina, Shtetet e Bashkuara

Steven W. Pipe, MD
Universiteti i Michigan
Ann Arbor, Miçigan, SHBA

METODA E PJESMARRJES / SI T TO REMI Kredi

 1. Nuk ka tarifa për pjesëmarrjen dhe marrjen e kredisë për këtë aktivitet.
 2. Rishikoni objektivat e aktivitetit dhe informacionin e CME / CE.
 3. Përfundoni aktivitetin CME / CE
 4. Plotësoni formularin e vlerësimit / vërtetimit të CME / CE, i cili i jep secilit pjesëmarrës mundësinë për të komentuar se si pjesëmarrja në aktivitet do të ndikojë në praktikën e tyre profesionale; cilësia e procesit mësimor; perceptimi i efektivitetit profesional të zgjeruar; perceptimi i paragjykimeve tregtare; dhe pikëpamjet e tij / saj për nevojat e ardhshme arsimore.
 5. Dokumentacioni / raportimi i kredisë:
  • Nëse jeni duke kërkuar AMA PRA Kategoria 1 Kredi ose një çertifikatë pjesëmarrjeje certificate Certifikata juaj CME / CE do të jetë e disponueshme për shkarkim.

KLIKONI KETU T TO VREJT KQURKESAT TEKNIKE


PROVIDERI I AKREDITUAR

Ky aktivitet sigurohet nga Fondacioni France.

AUDIENCA TARGET
Ky aktivitet ka për qëllim mjekët (hematologët), mjekët infermierë, asistentët e mjekut, infermierët që administrojnë pacientët me hemofili dhe shkencëtarët me interes për hulumtime themelore, përkthimore dhe klinike në hemofili në të gjithë botën.

SHTETI I NEVOJS
Ndërsa zhvillimi i gjenetoterapisë për hemofili vazhdon në fazën 3 provave klinike, dhe parashikohet aprovimi i kësaj qasje terapeutike, është thelbësore që të gjithë anëtarët e ekipit të kujdesit për hemofili të jenë të informuar dhe të përgatitur për integrimin e kësaj qasjeje të re terapeutike në praktikën klinike .

DEKLARATA E AKREDITIMIT
Ky aktivitet është planifikuar dhe zbatuar në përputhje me kërkesat e akreditimit dhe politikat e Këshillit të Akreditimit për Edukimin e Vazhdueshëm Mjekësor (ACCME) përmes sigurimit të përbashkët të Fondacionit Francez dhe Shoqatës Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis. Fondacioni Francez është i akredituar nga ACCME për të siguruar edukim të vazhdueshëm mjekësor për mjekët.

PROJEKTIMI I KREDITIT
mjekët:
Fondacioni Francez përcakton këtë aktivitet të qëndrueshëm për një maksimum prej 0.25 Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1. Mjekët duhet të kërkojnë vetëm kredinë në përpjesëtim me masën e pjesëmarrjes së tyre në aktivitet.

infermieret: Infermierët të cilët janë të çertifikuar nga Qendra Amerikane e Kreditimit të Infermierëve (ANCC) mund të përdorin aktivitete që janë të çertifikuara nga ofruesit e akredituar nga ACCME, në lidhje me kërkesat e tyre për rinovimin e certifikimit nga ANCC. Një çertifikatë pjesëmarrjeje do të sigurohet nga Fondacioni France, një ofrues i akredituar ACCME.

POLITIKA DISKLOSURA
Në përputhje me Standardet ACCME për Mbështetje Tregtare, Fondacioni France (TFF) dhe Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) kërkojnë që individët në gjendje të kontrollojnë përmbajtjen e një veprimtarie edukative, të zbulojnë të gjitha marrëdhëniet financiare përkatëse me ndonjë interes tregtar . TFF dhe ISTH zgjidhin të gjitha konfliktet e interesit për të siguruar pavarësinë, objektivitetin, ekuilibrin dhe forcën shkencore në të gjitha programet e tyre arsimore. Për më tepër, TFF dhe ISTH kërkojnë të verifikojnë se i gjithë hulumtimi shkencor i referuar, raportuar, ose përdorur në një aktivitet CME / CE, përputhet me standardet e pranuara në përgjithësi të dizajnit, mbledhjes së të dhënave dhe analizave. TFF dhe ISTH janë të përkushtuar t'u ofrojnë nxënësve aktivitete me cilësi të lartë CME / CE që promovojnë përmirësime në kujdesin shëndetësor dhe jo ato me interes tregtar.

Shpalosjet e Stafit të Aktivitetit
Shqyrtuesit, redaktorët, stafi, komiteti CME ose anëtarët e tjerë në Fondacionin France, të cilët kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'i zbuluar.

Shqyrtuesit, redaktorët, stafi ose anëtarët e tjerë në Shoqërinë Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis që kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'i zbuluar.

Shpalosjet e Fakultetit - Planifikuesit

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Claire McLintock, MBChB, FRACP, FRCPA.

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • David Lillicrap, MD, FRCPC, ka marrë honaria për këshillime akademike nga Bioverativ, CSL Behring, dhe Octapharma Plasma. Ai ka marrë fonde kërkimore nga Bayer, BioMarin, Bioverative, CSL-Behring dhe Octapharma Plasma.
 • Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath ka mbajtur poste drejtuese me ISTH dhe WFH. Ai ka shërbyer në zyrën e folësve për Alnylam, Bayer, Biotest, Biogen, ISTH, Novo Nordisk, Pfizer, Sobi, Shire, Roche, dhe WFH. Dr Mahlangu ka marrë fonde kërkimore nga Alnylam, Bayer, Biotest, Biogen, ISTH, Novo Nordisk, Pfizer, Sobi, Shire, Roche, dhe WFH. Ai ka marrë nderime nga Amgen, Bayer, Biotest, Biogen, Baxalta, CSL- Behring, Catalyst Biosciences, Chugai, Freeline, LFB, Novo Nordisk, Roche dhe Spark.
 • K. John Pasi, MChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH, ka marrë fonde kërkimore nga programi BioMarin GeneR8, program uniQure HOPE-B, programi Sanofi - ATLAS fitusiran. Ai ka marrë nderime nga Alnylam, ApcinteX, BioMarin, Catalyst Bio, Chugai, Novo Nordisk, Octapharma Plasma, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire, dhe Sobi.
 • Flora Peyvandi, MD, PhD ka mbajtur poste drejtuese me EHC, EMA dhe EAHAD. Ajo ka shërbyer në zyrën e folësve për Bioverativ, CSL-Behring, Grifols, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Sobi, Spark, Sysmex, dhe Takeda. Dr. Peyvandi është anëtar i bordit këshillues për Sanofi.
 • Glenn F. Pierce, MD, PhD, ka marrë honaria për konsultime akademike nga BioMarin, Genentech / Roche, Pfizer, St. Jude dhe VarmX. Ai ka mbajtur pozicione drejtuese me Global Blood Therapeutics, NHF MASAC dhe Federatën Botërore të Hemofilisë.
 • Steven W. Pipe, MD, ka marrë honaria për konsultime akademike nga CSL-Behring, Novo Nordisk dhe Pfizer. Ai ka mbajtur poste drejtuese me MASAC-Fondacioni Kombëtar i Hemofilisë. Dr.Pipe ka marrë fonde kërkimore nga Siemens dhe Shire. Ai ka marrë honaria nga ApcinteX, Bayer, Biomarin, Bioverativ, Katalizator, CSL-Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sanofi, Shire, Spark, dhe UniQure.
 • Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP, ka marrë honaria për këshillime akademike nga Bayer, Novo Nordisk, Roche dhe Shire / Takeda. Ai ka mbajtur poste drejtuese si Kryetar i Task Force për Terapinë e Gjeneve të SSC të ISTH dhe Kryetar i Komitetit Drejtues të Grupit Punues të Hemofilisë së Azisë Paqësorit. Dr Srivastava ka marrë fonde kërkimore nga Alnylam, Bayer dhe Shire.
 • Thierry VandenDriessche, PhD, ka mbajtur poste drejtuese me NHF dhe ISTH. Ai ka marrë fonde kërkimore nga Pfizer dhe Takeda. Dr. VandenDriessche ka marrë honaria nga Baxalta / Shire / Takeda, Bayer, Biotest dhe Pfizer.

Shpalosjet e Fakultetit - Fakulteti i Aktivitetit
Raporti i fakultetit në vijim raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Nigel Key, MB, ChB, FRCP, ka marrë honaria për këshillime akademike nga uniQure. Ai ka marrë fonde kërkimore nga Grifols, Pfizer dhe Takeda. Dr. Key ka marrë nderim nga Novo Nordisk.
 • Steven W. Pipe, MD, ka marrë honaria për konsultime akademike nga CSL-Behring, Novo Nordisk dhe Pfizer. Ai ka mbajtur poste drejtuese me MASAC-Fondacioni Kombëtar i Hemofilisë. Dr.Pipe ka marrë fonde kërkimore nga Siemens dhe Shire. Ai ka marrë honaria nga ApcinteX, Bayer, Biomarin, Bioverativ, Katalizator, CSL-Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sanofi, Shire, Spark, dhe UniQure.

SHPRNDARJE E P USRDORIMIT TL PAVARUR
TFF dhe ISTH kërkojnë që fakulteti CME (folësit) të zbulojë kur produktet ose procedurat që diskutohen janë jashtë etiketave, pa etiketa, eksperimentale, dhe / ose hetuese, dhe çdo kufizim në informacionin që paraqitet, siç janë të dhënat që janë paraprake, ose që përfaqësojnë hulumtime në vazhdim, analiza të përkohshme dhe / ose mendim i pambështetur. Fakulteti në këtë aktivitet mund të diskutojë informacione rreth agjentëve farmaceutikë që është jashtë etiketimit të aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA. Ky informacion ka për qëllim vetëm edukimin e vazhdueshëm mjekësor dhe nuk ka për qëllim të promovojë përdorimin jashtë këtyre etiketave. TFF dhe ISTH nuk rekomandojnë përdorimin e ndonjë agjenti jashtë indikacioneve të etiketuara. Nëse keni pyetje, kontaktoni Departamentin e Medicalështjeve Mjekësore të prodhuesit për informacionin më të fundit të përshkruar.

LIDHJE P SR MB SSHTETJEN E KOMERCIALE
Ky aktivitet mbështetet nga një grant arsimor nga BioMarin, Pfizer Inc., Shire, Spark Therapeutics, dhe uniQure, Inc.

DISCLAIMER
Fondacioni Francez dhe Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis paraqesin këtë informacion vetëm për qëllime edukative. Përmbajtja sigurohet vetëm nga fakultete të cilët janë përzgjedhur për shkak të ekspertizës së njohur në fushën e tyre. Pjesëmarrësit kanë përgjegjësinë profesionale për të siguruar që produktet të përshkruhen dhe të përdoren në mënyrë të duhur, bazuar në gjykimin e tyre klinik dhe standardet e pranuara të kujdesit. Fondacioni Francez, Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis, dhe mbështetësi (a) tregtar nuk marrin asnjë përgjegjësi për informacionin këtu.

INFORMACIONI I COPYRIGHT
Copyright © 2019 Fondacioni Francez. Usedo përdorim i paautorizuar i çdo materiali në faqe mund të shkelë të drejtat e autorit, markën tregtare dhe ligjet e tjera. Ju mund të shikoni, kopjoni dhe shkarkoni informacione ose programe kompjuterike ("Materialet") që gjenden në sit, duke iu nënshtruar kushteve, kushteve dhe përjashtimeve të mëposhtme:

 • Materialet do të përdoren vetëm për qëllime personale, jo-komerciale, informuese dhe edukative. Materialet nuk duhet të modifikohen. Ato do të shpërndahen në formatin e dhënë me burimin e identifikuar qartë. Informacioni i të drejtave të autorit ose njoftimet e tjera të pronarit nuk mund të hiqen, ndryshohen ose ndryshohen.
 • Materialet nuk mund të publikohen, ngarkohen, postohen, transmetohen (përveç asaj siç përcaktohet këtu), pa lejen me shkrim të Fondacionit France.


POLITIKA E PRIVATËSISË

Fondacioni Francez mbron intimitetin e informacionit personal dhe të tjerëve në lidhje me pjesëmarrësit dhe bashkëpunëtorët arsimorë. Fondacioni Francez nuk do të lëshojë informacione të identifikueshme personalisht ndaj një pale të tretë pa pëlqimin e individit, përveç informacionit të tillë që kërkohet për qëllime raportimi në KKMM.

Fondacioni Francez mban masa mbrojtëse fizike, elektronike dhe procedurale që përputhen me rregulloret federale për të mbrojtur kundër humbjes, keqpërdorimit ose ndryshimit të informacionit që kemi mbledhur nga ju.

Informacione shtesë në lidhje me Politikën e Fshehtësisë së Fondacionit France mund të shikohen në www.francefoundation.com/privacy-policy.


INFORMACION KONTAKTONI
Nëse keni pyetje në lidhje me këtë aktivitet të CME, ju lutemi kontaktoni Fondacionin France në 860-434-1650 ose Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë..

 

Steven Pipe, MD

Steven Pipe, MD
Universiteti i Michigan
Ann Arbor, Miçigan, SHBA

Steven Pipe, MD është Profesor dhe Laurence A. Boxer Profesor i Kërkimit i Pediatrisë dhe Profesor i Patologjisë në Universitetin e Miçiganit, Ann Arbor, Michigan, USA. Ai është drejtori mjekësor i Programit Pedagogjik Hemofili dhe Disrregullime të Koagulimit Pediatrik dhe drejtor mjekësor i Laboratorit Special të Koagulimit. Interesat e tij klinike përfshijnë gjakderdhje, çrregullime trombotike dhe anomali kongjenitale vaskulare. Dr.Pipe gjithashtu drejton një laborator themelor të hulumtimit që heton faktorin e koagulimit VIII dhe mekanizmat molekularë të hemofilisë A. Ai ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në provat klinike me terapi të reja për hemofili, përfshirë terapinë gjen. Ai ishte përfituesi i vitit 2015 i ershipmimit të Udhëheqjes në Kërkim nga Fondacioni Kombëtar i Hemofilisë. Dr.Pipe ka shërbyer në Bordin e Drejtorëve për Shoqërinë e Kërkimit të Hemostazës dhe Trombozës, si Kryetar i Bordit të Drejtorëve për Rrjetin Amerikan të Trombozës dhe Hemostazës dhe aktualisht si Kryetar i Komitetit Këshillimor Mjekësor dhe Shkencor pranë Fondacionit Kombëtar të Hemofilisë.

Nigel Key, MB, ChB. FRCP,

Nigel Key, MB, ChB, FRCP
Universiteti i Shkollës së Mjekësisë të Karolinës së Veriut
Chapel Hill, North Carolina, Shtetet e Bashkuara

Nigel Key, MB, ChB, FRCP, është një hematolog i rritur i specializuar në çrregullime hematologjike jo-malinje, veçanërisht ato që ndikojnë në koagulimin e gjakut. Dr Key është profesori i nderuar i Harold R. Roberts, Shefi i Seksionit të Hematologjisë në Divizionin e Hematologjisë / Onkologjisë, dhe Drejtori i UNC Qendrës së Hemofilisë dhe Trombozës. Një i diplomuar në Universitetin e St Andrews dhe University of Manchester Medical School (të dy në Mbretërinë e Bashkuar), Dr Key mori trajnimin e tij të hershëm në mjekësinë e brendshme në Bath dhe hematologji në Oksford, në Mbretërinë e Bashkuar. Pas 15 vjetësh në fakultetin e Hematologjisë / Onkologjisë në Universitetin e Minesota, Dr Key u rekrutua në UNC në 2005. Interesat e tij klinike përfshijnë diagnozën dhe menaxhimin e çrregullimeve të gjakderdhjes, duke përfshirë hemofilinë dhe sëmundjen von Willebrand, si dhe çrregullime tromboembolike arteriale dhe venoze . Dr Key ka autorizuar mbi 100 artikuj të rishikuar nga bashkëmoshatarët, rreth 20 kapituj librash, dhe është bashkë-redaktues i një libri shkollor popullor për çrregullimet e gjakderdhjes dhe mpiksjes.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore