Hapi në të ardhmen: Azhurnimet e provave klinike të terapisë gjenike të hemofilisë

Hapi në të ardhmen: Azhurnimet e provave klinike të terapisë gjenike të hemofilisë

Fakulteti: Flora Peyvandi, MD, PhD, Glenn Pierce, MD, PhD, dhe Steven W. Pipe, MD

Klikoni për kredi!

Informacion CME


Titulli i veprimtarisë

Hapi në të ardhmen: Azhurnimet e provave klinike të terapisë gjenike të hemofilisë

Temë

Terapia e gjeneve në hemofili

Lloji i akreditimit

Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1

Release Date

Shtator 30, 2020

Datë e skadimit

Shtator 29, 2021

Koha e parashikuar për të përfunduar aktivitetin

60 minuta

 

OBJEKTIVAT E MËSIMIT
Pas përfundimit të aktivitetit, pjesëmarrësit duhet të jenë në gjendje:

 • Përvijoni qasjet aktuale dhe ato në zhvillim të terapisë gjenike për trajtimin e hemofilisë, duke përfshirë qasje të ndryshme të terapisë gjenike
 • Identifikoni karakteristikat kryesore të provave klinike aktuale në terapinë e gjenit si për hemofilinë A ashtu edhe për hemofilinë B
 • Identifikoni dhe vlerësoni në mënyrë kritike rezultatet e rëndësishme të provës klinike të sigurisë dhe efikasitetit për gjenet terapi si një trajtim për hemofili
 • Rekomandoni pacientët e duhur për provat në vazhdim dhe ato në zhvillim
 • Diskutoni në mënyrë të duhur dhe të mirat dhe të metat e terapisë së gjenit me pacientët dhe kujdestarët, përfshirë burimet e disponueshme për arsimim të mëtutjeshëm
 • Njohni shqetësimet kryesore dhe të panjohurat në lidhje me të ardhmen e terapisë së gjeneve për hemofili

FAKULTETI
Flora Peyvandi, MD, PhD
Profesor i Mjekësisë së Brendshme në Universitetin e Milanos
Drejtori i Qendrës së Hemofilisë dhe Trombozës Angelo Bianchi Bonomi
Fondazione IRCCS Ca 'Granda, Ospedale Maggiore Policlinico
Milan, Italy

Glenn Pierce, MD, PhD
Nënkryetar, Mjekësi
Federata Botërore e Hemofilisë
Montreal, Kanada

Steven W. Pipe, MD
Profesor i Pediatrisë dhe Patologjisë
Laurence A. Profesor i Kërkimit të Boksierit të Pediatrisë dhe Sëmundjeve ngjitëse
Drejtori Mjekësor i Hemofilisë Pediatrike dhe Çrregullimeve të Koagulimit Drejtori i Laboratorit Special të Koagulimit
Universiteti i Michigan
Ann Arbor, Michigan

PLANIFIKUESIT
David Lillicrap, MD, FRCPC
Universiteti i Mbretëreshës
Kingston, Kanada

Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Fakulteti i Shkencave të Shëndetit – Universiteti i Witwatersrand dhe Shërbimi Kombëtar i Laboratorit Shëndetësor
Johannesburg, Afrika e Jugut

Claire McLintock, MBChB, FRACP, FRCPA
Spitali i Qytetit Auckland
Auckland, Zelanda e Re

Glenn F. Pierce, MD, PhD
Federata Botërore e Hemofilisë (WFH)
Shtetet e Bashkuara

K. John Pasi, MB ChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Barts dhe London School of Medicine dhe Dentistry
Universiteti i Mbretëreshës Mari në Londër
London, United Kingdom

Steven W. Pipe, MD
Universiteti i Michigan
Ann Arbor, Michigan

Flora Peyvandi, MD, PhD
Universiteti i Milanos
Milan, Italy

Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP
Kolegji Mjekësor i Krishterë
Vellore, Indi

Thierry VandenDriessche, PhD
Vrije University Bruksel
Bruksel, Belgjikë

METODA E PJESMARRJES / SI T TO REMI Kredi

 1. Nuk ka tarifa për pjesëmarrjen dhe marrjen e kredisë për këtë aktivitet.
 2. Rishikoni objektivat e aktivitetit dhe informacionin e CME / CE.
 3. Përfundoni aktivitetin CME / CE
 4. Plotësoni formularin e vlerësimit / vërtetimit të CME / CE, i cili i jep secilit pjesëmarrës mundësinë për të komentuar se si pjesëmarrja në aktivitet do të ndikojë në praktikën e tyre profesionale; cilësia e procesit mësimor; perceptimi i efektivitetit profesional të zgjeruar; perceptimi i paragjykimeve tregtare; dhe pikëpamjet e tij / saj për nevojat e ardhshme arsimore.
 5. Dokumentacioni / raportimi i kredisë:
  • Nëse jeni duke kërkuar AMA PRA Kategoria 1 Kredi ose një çertifikatë pjesëmarrjeje certificate Certifikata juaj CME / CE do të jetë e disponueshme për shkarkim.

KLIKONI KETU T TO VREJT KQURKESAT TEKNIKE


PROVIDERI I AKREDITUAR

Ky aktivitet sigurohet bashkarisht nga Fondacioni France, dhe Shoqeria Nderkombetare mbi Trombozen dhe Haemostasis.

AUDIENCA TARGET
Ky aktivitet është i destinuar për mjekë (hematologë), mjekë infermierë, asistentë mjekësh dhe infermierë që administrojnë pacientët me hemofili. Aktiviteti është gjithashtu i destinuar për shkencëtarët me interes për hulumtime themelore, përkthimore dhe klinike në hemofili në të gjithë botën.

SHTETI I NEVOJS
Ndërsa zhvillimi i gjenetoterapisë për hemofili vazhdon në fazën 3 provave klinike, dhe parashikohet aprovimi i kësaj qasje terapeutike, është thelbësore që të gjithë anëtarët e ekipit të kujdesit për hemofili të jenë të informuar dhe të përgatitur për integrimin e kësaj qasjeje të re terapeutike në praktikën klinike .

DEKLARATA E AKREDITIMIT
Ky aktivitet është planifikuar dhe zbatuar në përputhje me kërkesat dhe politikat e akreditimit të Këshillit të Akreditimit për Edukimin e Vazhdueshëm Mjekësor (ACCME) përmes ofruesve të përbashkët të Fondacionit France (TFF) dhe Shoqërisë Ndërkombëtare mbi Trombozat dhe Hemostazën (ISTH). Fondacioni France është akredituar nga ACCME për të siguruar arsimim të vazhdueshëm mjekësor për mjekët.

PROJEKTIMI I KREDITIT
mjekët:
Fondacioni Francez përcakton këtë aktivitet të qëndrueshëm për një maksimum prej 0.50 Kredia (et) AMA PRA e kategorisë 1. Mjekët duhet të kërkojnë vetëm kredinë në përpjesëtim me masën e pjesëmarrjes së tyre në aktivitet.

infermieret: Infermierët e çertifikuar nga Qendra Amerikane e Kreditimit të Infermierëve (ANCC) mund të përdorin aktivitete që janë të çertifikuara nga ofruesit e akredituar të ACCME drejt kërkesës së tyre për rinovimin e çertifikimit nga ANCC. Një certifikatë e pjesëmarrjes do të sigurohet nga Fondacioni France, një ofrues i akredituar ACCME.

POLITIKA DISKLOSURA
Në përputhje me Standardet ACCME për Mbështetje Tregtare, TFF dhe ISTH kërkojnë që individët në gjendje të kontrollojnë përmbajtjen e një veprimtarie arsimore, të zbulojnë të gjitha marrëdhëniet financiare përkatëse me ndonjë interes tregtar. TFF dhe ISTH zgjidhin të gjitha konfliktet e interesit për të siguruar pavarësinë, objektivitetin, ekuilibrin dhe ashpërsinë shkencore në të gjitha programet e tyre arsimore. Për më tepër, TFF dhe ISTH kërkojnë të verifikojnë që të gjithë hulumtimet shkencore të referuara, raportuara, ose të përdorura në një aktivitet CME / CE, përputhen me standardet e pranuara përgjithësisht të modelimit, mbledhjes së të dhënave dhe analizave. TFF dhe ISTH janë të përkushtuar t'u ofrojnë nxënësve aktivitete me cilësi të lartë CME / CE që promovojnë përmirësime në kujdesin shëndetësor dhe jo ato me interes tregtar.

Shpalosjet e Stafit të Aktivitetit
Shqyrtuesit, redaktorët, stafi, komiteti CME ose anëtarët e tjerë në Fondacionin France, të cilët kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'i zbuluar.

Planifikuesit, vlerësuesit, redaktorët, stafi, komiteti CME ose anëtarët e tjerë në ISTH që kontrollojnë përmbajtjen nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për t'u zbuluar.

Shpalosjet e Fakultetit - Planifikuesit

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se nuk kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Claire McLintock, MBChB, FRACP, FRCPA
 • Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP

Fakulteti i renditur më poshtë raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • David Lillicrap, MD, FRCPC, merr honorare për këshillime akademike nga Bioverativ, CSL Behring dhe Octapharma Plasma. Ai merr fonde kërkimore nga Bayer, BioMarin, Bioverativ, CSL-Behring dhe Octapharma Plasma.
 • Johnny Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath shërben në zyrën e folësve dhe bën hulumtime të kontratave për CSL Behring, Catalyst Biosciences, Freeline Therapeutics, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Spark dhe Takeda.
 • K. John Pasi, MChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH, merr fonde kërkimore nga programi BioMarin GeneR8, programi uniQure HOPE-B dhe programi fitusiran Sanofi-ATLAS. Ai merr nderime nga Alnylam, ApcinteX, BioMarin, Katalizator Bio, Chugai, Novo Nordisk, Octapharma Plasma, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire dhe Sobi.
 • Flora Peyvandi, MD, PhD, shërben si këshilltare për Sanofi dhe Sobi. Ajo shërben në zyrën e folësve për Bioverativ, Grifols, Roche, Sanofi, Sobi, Spark dhe Takeda.
 • Glenn F. Pierce, MD, PhD, merr honorarinë për këshillime akademike nga BioMarin, Genentech / Roche, Pfizer, St. Jude dhe VarmX. Ai mban poste drejtuese me Global Blood Therapeutics, NHF MASAC dhe Federatën Botërore të Hemofilisë.
 • Steven W. Pipe, MD, shërben si konsulent për ApcinteX, Bauer, BioMarin, Catalyst Biosciences, CSL Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sangamo Therapeics, Sanofi, Takeda, Spark Therapeutics dhe uniQure . Ai bën kërkime për Siemens.
 • Thierry VandenDriessche, PhD, mban pozicione drejtuese me NHF dhe ISTH. Ai merr fonde kërkimore nga Pfizer dhe Takeda. Dr. VandenDriessche merr honorare nga Baxalta, Shire, Takeda, Bayer, Biotest dhe Pfizer.

Shpalosjet e Fakultetit - Fakulteti i Aktivitetit
Raporti i fakultetit në vijim raporton se ato kanë marrëdhënie financiare përkatëse për të zbuluar:

 • Flora Peyvandi, MD, PhD, shërben si këshilltare për Sanofi dhe Sobi. Ajo shërben në zyrën e folësve për Bioverativ, Grifols, Roche, Sanofi, Sobi, Spark dhe Takeda.
 • Glenn F. Pierce, MD, PhD, merr honorare për këshillime akademike nga Ambys Medicines, BioMarin, CRISPR Therapy, Decibel, Geneception, Generation Bio, Grifols, Takeda, and Third Rock Ventures. Ai mban pozicione drejtuese me Global Blood Therapyics, NHF MASAC, Voyager Therapy dhe Federata Botërore e Hemofilisë.
 • Steven W. Pipe, MD, shërben si konsulent për ApcinteX, Bauer, BioMarin, Catalyst Biosciences, CSL Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sangamo Therapeics, Sanofi, Takeda, Spark Therapeutics dhe uniQure . Ai bën kërkime për Siemens.

SHPRNDARJE E P USRDORIMIT TL PAVARUR
TFF dhe ISTH kërkojnë që fakulteti CME (folësit) të zbulojë kur produktet ose procedurat që diskutohen janë jashtë etiketave, pa etiketa, eksperimentale, dhe / ose hetuese, dhe çdo kufizim në informacionin që paraqitet, siç janë të dhënat që janë paraprake, ose që përfaqësojnë hulumtime në vazhdim, analiza të përkohshme dhe / ose mendim i pambështetur. Fakulteti në këtë aktivitet mund të diskutojë informacione rreth agjentëve farmaceutikë që është jashtë etiketimit të aprovuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave në SHBA. Ky informacion ka për qëllim vetëm edukimin e vazhdueshëm mjekësor dhe nuk ka për qëllim të promovojë përdorimin jashtë këtyre etiketave. TFF dhe ISTH nuk rekomandojnë përdorimin e ndonjë agjenti jashtë indikacioneve të etiketuara. Nëse keni pyetje, kontaktoni Departamentin e Medicalështjeve Mjekësore të prodhuesit për informacionin më të fundit të përshkruar.

LIDHJE P SR MB SSHTETJEN E KOMERCIALE
Ky aktivitet mbështetet nga grante arsimore nga BioMarin, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc, Shire, Spark Therapeutics, dhe uniQure, Inc.

DISCLAIMER
Fondacioni Francez dhe Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis paraqesin këtë informacion vetëm për qëllime edukative. Përmbajtja sigurohet vetëm nga fakultete të cilët janë përzgjedhur për shkak të ekspertizës së njohur në fushën e tyre. Pjesëmarrësit kanë përgjegjësinë profesionale për të siguruar që produktet të përshkruhen dhe të përdoren në mënyrë të duhur, bazuar në gjykimin e tyre klinik dhe standardet e pranuara të kujdesit. Fondacioni Francez, Shoqëria Ndërkombëtare e Trombozës dhe Haemostasis, dhe mbështetësi (a) tregtar nuk marrin asnjë përgjegjësi për informacionin këtu.

INFORMACIONI I COPYRIGHT
Copyright © 2019 Fondacioni Francez. Usedo përdorim i paautorizuar i çdo materiali në faqe mund të shkelë të drejtat e autorit, markën tregtare dhe ligjet e tjera. Ju mund të shikoni, kopjoni dhe shkarkoni informacione ose programe kompjuterike ("Materialet") që gjenden në sit, duke iu nënshtruar kushteve, kushteve dhe përjashtimeve të mëposhtme:

 • Materialet do të përdoren vetëm për qëllime personale, jo-komerciale, informuese dhe edukative. Materialet nuk duhet të modifikohen. Ato do të shpërndahen në formatin e dhënë me burimin e identifikuar qartë. Informacioni i të drejtave të autorit ose njoftimet e tjera të pronarit nuk mund të hiqen, ndryshohen ose ndryshohen.
 • Materialet nuk mund të publikohen, ngarkohen, postohen, transmetohen (përveç asaj siç përcaktohet këtu), pa lejen me shkrim të Fondacionit France.


POLITIKA E PRIVATËSISË

Fondacioni Francez mbron intimitetin e informacionit personal dhe të tjerëve në lidhje me pjesëmarrësit dhe bashkëpunëtorët arsimorë. Fondacioni Francez nuk do të lëshojë informacione të identifikueshme personalisht ndaj një pale të tretë pa pëlqimin e individit, përveç informacionit të tillë që kërkohet për qëllime raportimi në KKMM.

Fondacioni Francez mban masa mbrojtëse fizike, elektronike dhe procedurale që përputhen me rregulloret federale për të mbrojtur kundër humbjes, keqpërdorimit ose ndryshimit të informacionit që kemi mbledhur nga ju.

Informacione shtesë në lidhje me Politikën e Fshehtësisë së Fondacionit France mund të shikohen në www.francefoundation.com/privacy-policy.


INFORMACION KONTAKTONI
Nëse keni pyetje në lidhje me këtë aktivitet të CME, ju lutemi kontaktoni Fondacionin France në 860-434-1650 ose Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë..