Zhvillimi i një Vektori të Kandidatit Klinik AAV3 për Terapinë e Gjeneve të Hemofilisë B
Pikat kryesore nga Takimi Vjetor i ASGCT 23

Zhvillimi i një Vektori të Kandidatit Klinik AAV3 për Terapinë e Gjeneve të Hemofilisë B

Harrison Brown1, Christopher B. Duke bërë1, Roland W. Herzog2, Chen ling3, David M. Markusi2, H. Trent Spencer1, Alok Srivastava4, Arun Srivastava5

1Pediatri, Universiteti Emory, Atlanta, GA

2Pediatrikë, Universiteti i Shkollës së Mjekësisë në Indiana, Indianapolis, IN

3Inxhinieri gjenetike, Universiteti Fudan, Shanghai, Kinë

4Hematologjia, Kolegji Mjekësor i Krishterë, Vellore, Indi

5Pediatrikë, Universiteti i Florida, Gainesville, FL

Pikat kryesore të të dhënave

Krahasimi i strukturave të kasetave të shprehjes FIX të përdorura në provën e parë klinike të suksesshme për hemofili B (scAAV8-LP1-FIX-WT-CO, e kuqe), dhe ajo e përdorur në studimet aktuale (scAAV3-HSh-TTR-Padua-FIX -LCO, blu). Optimizimi i promovuesit nga LP1 në HSh-TTR çon në një rritje 2-3 herë në shprehje dhe optimizimin e kodonit në variantin Padova prodhoi një rritje 3-3-8 herë në shprehje, duke çuar në një rritje të përgjithshme të shprehjes prej 40-50 fish.

Rezultatet nga pacientët me ose pa cikël të njëpasnjëshëm të DFPP duke përdorur një analizë të ndritshme të pengimit të transduksionit të luciferazës (BL-TIA). Ciklet e njëpasnjëshme ishin më efektive sesa ciklet jo të njëpasnjëshme në zvogëlimin e titujve të Nab. Analiza e regresionit parashikoi që 5 cikle do të zvogëlojnë titullin fillestar AAVS3 NAb me 94%, gjë që do të mundësonte trajtimin e 60% të pacientëve.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore