Dorëzimi i LNP-ve mRNA CRISPR/Cas9 për të riparuar një fshirje të vogël në gjenin FVIII te minjtë e hemofilisë A
Pikat kryesore nga Takimi i 25-të Vjetor i ASGCT

Dorëzimi i LNP-ve mRNA CRISPR/Cas9 për të riparuar një fshirje të vogël në gjenin FVIII te minjtë e hemofilisë A

Prezantuar nga: Chun-Yu Chen, PhD, Fellow-PhD | Immunity & Immunoterapies, Seattle Children's Seattle, Washington, Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Chun-Yu Chen1, Cai Xiaohe1, Carol Miao1,2

1Instituti i Kërkimeve të Fëmijëve në Seattle, Seattle, Uashington

2Departamenti i Pediatrisë, Universiteti i Uashingtonit, Seattle, Uashington

Pikat kryesore të të dhënave

mRNA LNP synojnë të dy hepatocitet dhe qelizat sinusoidale endoteliale të mëlçisë (LSECs)

Formulime të ndryshme të mRNA të luciferazës (Luc) të kapsuluara në nanogrimca lipide me bazë MC3 (LNP) u injektuan në mënyrë intravenoze te minjtë. Shprehja e Luciferazës u zbulua kryesisht në mëlçi, me shprehjen më të fortë të treguar nga formulimi 5 i LNP. Ngjyrosja e imuno-ngjyrosjes së mëlçisë tregoi se LNP e etiketuar me Dil mund të transfektojë me sukses si hepatocitet ashtu edhe qelizat endoteliale. in vivo.

Cas9 dhe sgRNA LNP mundësojnë minjtë NSG HemA të rifitojnë aktivitetin endogjen të plazmës FVIII

MARN e kapsuluar Cas9 dhe LNP me ARN me një udhëzues të vetëm (sgRNA) iu dorëzuan minjve me hemofili A (NSG HA) me mungesë imuniteti në mënyrë intravenoze. Shprehja e qëndrueshme e FVIII endogjene për deri në 4 javë u konfirmua nga analiza aPTT dhe mutant i redaktuar FVIII u verifikua përkatësisht nga sekuenca e ADN-së dhe mjetet e analizës CRISPR në internet.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Webinare interaktive
Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore