Biografi

David Lillicrap, MD, FRCPC

David Lillicrap, MD, FRCPC
Universiteti i Queen's - Kingston, Kanada

David Lillicrap, MD, FRCPC, është profesor në Departamentin e Patologjisë dhe Mjekësisë Molekulare në Universitetin e Queen's, Kingston, Kanada. Ai është marrësi i një Kryetari të Lartë Kërkimesh në Kanada në Hemostasis Molekulare. Në vitin 2013, ai u zgjodh në Fellowship of the Royal Society of Canada. Dr. Lillicrap është një anëtar i Bordit Këshillëdhënës Mjekësor të Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH) dhe një Kryetar i kaluar i Komitetit të Kërkimit të WFH-së. Ai është një Kryetar i kaluar i Komitetit Shkencor dhe Standardizimit të Shoqatës Ndërkombëtare mbi Trombozën dhe Haemostasis (ISTH) dhe është anëtar anëtar i Këshillit të ISTH. Midis 2008-2014 ai shërbeu si Redaktor i Asociuar i Gjakut, dhe aktualisht është Kryeredaktor i Gazetës së Trombozës dhe Haemostasis. Interesat e studimit të Dr. Lillicrap përqendrohen në aspektet molekulare të sistemit hemostatik, me një theks të veçantë në potencialin e gjenetikës molekulare dhe biologjisë molekulare për të adresuar pyetje që lidhen me hemostazën patologjike. Fokusi kryesor i interesit të grupit të tij kërkimor është hetimi i përgjigjes imune ndaj FVIII, zhvillimi dhe vlerësimi i terapive të reja për hemofili A, dhe karakterizimi i biologjisë dhe patologjisë së faktorit von Willebrand.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore