Studimi vijues pas katër vitesh në njeri i parë mbi efektivitetin dhe qëndrueshmërinë terapeutike të qëndrueshme: Terapia e gjeneve AAV me valoctokogjen Roxaparvovec për hemofilinë e rëndë A

Studimi vijues pas katër vitesh në njeri i parë mbi efektivitetin dhe qëndrueshmërinë terapeutike të qëndrueshme: Terapia e gjeneve AAV me valoctokogjen Roxaparvovec për hemofilinë e rëndë A
Pikat kryesore nga Samiti Virtual WFH 2020

Studimi vijues pas katër vitesh në njeri i parë mbi efektivitetin dhe qëndrueshmërinë terapeutike të qëndrueshme: Terapia e gjeneve AAV me valoctokogjen Roxaparvovec për hemofilinë e rëndë A

K. John Pasi, MB, ChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH1; Savita Rangarajan, MBBS, FRCP, FRCPath2; Nina Mitchell, MB, BChir3; Will Lester, MB, ChB, PhD, FRCP, FRCPath4; Emily Symington, BSc, MBBS, MRCP, FRCPath5; Bella Madan, MD, FRCP, FRCPath6; Michael Laffan, DM, FRCP, FRCPath7; Chris B. Russell, PhD3; Mingjin Li, MSc3; Benjamin Kim, MD, MPhil3; Glenn F. Pierce, MD, PhD8; Wing Yen Wong, MD3

1Barts dhe Shkolla e Mjekësisë dhe Stomatologjisë në Londër, Londër, MB

2Spitali Universitar Southampton, Southampton, MB

3BioMarin Pharmaceutical Inc., Novato, CA, SHBA

4Spitalet Universitare Birmingham NHS Foundation Trust, Birmingham, MB

5Spitalet e Universitetit të Kembrixhit NHS Foundation Trust, Kembrixh, MB

6Fondacioni NHS Guy & St. Thomas 'NHS, Londër, MB

7Qendra për Hematologji, Imperial College London, London, UK.

8Konsulent, La Jolla, CA, USA

Pikat kryesore të të dhënave

Ky diagram në të majtë përmbledh dozimin e grupit për BMN 270 (valoctocogene roxaparvovec). Të dy pacientët në doza më të ulëta (2 x 612 dhe 2 x 1013 vg / kg) nuk demonstruan shprehje të mjaftueshme FVIII. Rezultatet e studimit janë rishikuar për 13 pacientë në 2 grupe dozimi më të larta: 7 në 6 x 1013 vg / kg (6E13) dhe 6 në 4 x 1013 vg / kg (4E13). Karakteristikat fillestare për të gjithë 15 pacientët tregohen në anën e duhur. Veçanërisht, 14 nga 15 pacientë ishin në terapi profilaktike në fillim, me një normë mesatare vjetore të gjakderdhjes (ABR) prej 6.5.

Pacientët në të dy grupet dozues treguan ulje të konsiderueshme në ABR që janë mbajtur për deri në 4 vjet pas infuzionit në grupin 6E13 dhe 3 vjet në grupin 4E13. ABR mesatare kumulative u ul me 95% në 0.8 në grupin 6E13 dhe me 93% në 0.9 në grupin 4E13. Nuk ka patur gjakderdhje spontane në vitin 4 për 6 nga 7 pjesëmarrës në grupin 6E13 dhe në vitin 3 për 5 nga 6 pjesëmarrës në grupin 4E13. Të gjithë pjesëmarrësit mbeten jashtë profilaksisë FVIII.

Pacientët në 2 grupet dozues (6E13 në të gjelbër, 4E13 në të verdhë) demonstruan rritje të qëndrueshme dhe të qëndrueshme në nivelet e aktivitetit FVIII për deri në 208 javë në grupin 6E13 dhe 156 javë në grupin 4E13 (bazuar në analizën kromogjenike). Nivelet mesatare të FVIII ishin përgjithësisht më të larta për grupin me dozë më të lartë (n = 7), duke arritur në 70% -80% gjatë javëve 16 deri 52, pasuar nga një rënie e ngadaltë. Nivelet mesatare të FVIII në grupin e dozës më të ulët (n = 6) arritën në 20% -30% për të njëjtën periudhë, gjithashtu pasuar nga një rënie e ngadaltë.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore