Të dhënat e para nga prova e terapisë gjenike të fazës 3 HOPE-B: Efikasiteti dhe siguria e Etranacogene Dezaparvovec (varianti AAV5-Padova hFIX; AMT-061) në të rriturit me hemofili të rëndë ose të moderuar të rëndë të trajtuar pavarësisht nga neutralizimi para-ekzistues anti-kapsid
Pikat kryesore nga Takimi dhe Ekspozita Vjetore e 62 e ASH

Të dhënat e para nga prova e terapisë gjenike të fazës 3 HOPE-B: Efikasiteti dhe siguria e Etranacogene Dezaparvovec (varianti AAV5-Padova hFIX; AMT-061) në të rriturit me hemofili të rëndë ose të moderuar të rëndë të trajtuar pavarësisht nga neutralizimi para-ekzistues anti-kapsid Antitrupat

Steven W. Pipe, MD1, Michael Recht, MD, PhD2, Nigel S. Key, MD3, Frank WG Leebeek, MD, PhD4, Giancarlo Castaman, MD5, Susan U. Lattimore, RN6, Paul Van Der Valk7,8,9, Kathelijne Peerlinck, MD, PhD10, Michiel Coppens, MD11, Niamh O'Connell, MD, PhD12, John Pasi, MB, ChB, PhD, FRCP, FRCPath, FRCPCH13, Peter Kampmann, MD14, Karina Meijer, MD, PhD15, Annette von Drygalski, MD, PharmD16, Guy Young, MD17, Cedric Hermans, MD, MRCP, PhD18, Jan Astermark, MD, PhD19,20, Robert Klamroth, MD, PhD21, Richard S. Lemons, MD22, Nathan Visweshwar, MD23, Shelley Crary, MD, MS24, Rashid Kazmi, MBBS25, Emily Symington26, Miguel A. Escobar, MD27, Esteban Gomez, MD28, Rebecca Kruse-Jarres, MD29, Adam Kotowski, MD30, Doris Quon, MD, PhD31, Michael Wang, MD32, Allison P. Wheeler, MD33, Eileen K Sawyer, PhD34, Stephanie Verweij, BSc35, Valerie Colletta, MSc36, Naghmana Bajma, MD37, Robert Gut, MD, PhD36 dhe Wolfgang A. Miesbach, MD, PhD38

1Universiteti i Miçiganit, Ann Arbor, MI

2Universiteti i Shëndetit dhe Shkencës në Oregon, Portland, OR

3Universiteti i Karolinës së Veriut, Chapel Hill, NC

4Erasmus MC, Qendra Mjekësore Universitare Roterdam, Roterdam, Hollandë

5Azienda Ospedaliera Universitaria Careggi, Firence, Itali

6Universiteti i Shëndetit dhe Shkencës në Oregon, Portland

7Qendra Mjekësore Vrije Universiteit, Amsterdam, NLD

8Universitair Medisch Centrum Utrecht, Utrecht, Hollandë

9Van Creveldkliniek, Qendra Mjekësore Universitare Utrecht, Utrecht, Hollandë

10Departamenti i Mjekësisë Vaskulare dhe Qendrës së Hemostazës dhe Hemofilisë, Spitalet Universitare Leuven, Leuven, Belgjikë

11Qendrat Mjekësore të Universitetit të Amsterdamit, Universiteti i Amsterdamit, Amsterdam, Hollandë

12Qendra Kombëtare e Koagulimit, Spitali St James, Dublin, Irlandë

13Royal London Haemophilia Center, Barts dhe London School of Medicine and Dentistry, London, Mbretëria e Bashkuar

14Rigsh Hospitalet, Kopenhagë, Danimarkë

15Universiteti Medical Center Groningen, Groningen, Hollandë

16Universiteti i Kalifornisë San Diego, La Jolla, CA

17University of Southern California Keck School of Medicine, Spitali i Fëmijëve Los Angeles, Los Angeles, CA

18Cliniques Universitaires Saint-Luc, Universite Catholique de Louvain, Bruksel, Belgjikë

19Departamenti i Mjekësisë Përkthimore-Koagulimit Klinik, Universiteti Lund, Malmo, Suedi

20Spitali Universitar Skane, Malmo, Suedi

21Vivantes Klinikum im Friedrichshain, Berlin, Gjermani

22Universiteti i Utah, Salt Lake City, UT

23Universiteti i Floridës së Jugut, Tampa, FL

24Universiteti i Arkansas për Shkencat Mjekësore, Little Rock, AR

25Spitali Universitar Southampton NHS Foundation Trust, Southampton, Mbretëria e Bashkuar

26Universiteti i Kembrixhit - Spitali Addenbrooke, Cambridge, Mbretëria e Bashkuar

27Universiteti i Teksasit Qendra e Shkencës Shëndetësore në Hjuston, Hjuston, TX

28Spitali i Fëmijëve Phoenix, Phoenix, AZ

29Bloodworks Northwest, Seattle, WA

30Hemophilia Center of New York New York, New York

31Spitali Ortopedik i Los Anxhelosit, Qendra e Trajtimit të Hemofilisë Ortopedike, Los Angeles, CA

32Kampusi Mjekësor Anschutz, Universiteti i Kolorados, Shkolla e Mjekësisë, Qendra e Hemofilisë dhe Trombozës, Aurora, CO

33Qendra Mjekësore e Universitetit Vanderbilt, Nashville, TN

34uniQure Inc, Lexington, MA

35uniQure, Lexington, MA

36uniQure Inc, Lexington, MA

37Uniqure Inc, Lexington, MA

38Spitali Universitar Frankfurt, Frankfurt, Gjermani

Pikat kryesore të të dhënave

Imazh

Prova klinike Faza 3 e HOPE-B për AMT-061 (etranacogene dezaparvovec) u krijua si një studim me etiketë të hapur, me një krah të vetëm. Një dozë e vetme e AAV5-Padova hFIX u infuzua në 54 pjesëmarrës në një dozë prej 2x1013 gc / kg. Pikat përfundimtare primare ishin aktiviteti FIX në 26 dhe 52 javë pas infuzionit, dhe ABR në 52 javë krahasuar me plumbin. Kohëzgjatja e ndjekjes është planifikuar për 5 vjet. Antitrupat para-ekzistues neutralizues ndaj AAV5 nuk ishte një kriter përjashtimi.

Imazh

Kjo shifër tregon aktivitetin mesatar dhe mesatar të FIX të të gjithë pjesëmarrësve deri në 26 javë pas dozimit (N = 54), dhe për pjesëmarrësit me ndjekje pas 26 javësh (deri në 72 javë). Shprehja ishte e fuqishme me 3 javë pas dozimit dhe mati një mesatare prej 37.2% në javën e 26. Një numër i pjesëmarrësve kanë vëzhgime përtej pikës përfundimtare bashkë-primare 6-mujore pa prova të rënies së aktivitetit FIX në periudhën pasuese .

Imazh

Kjo tabelë krahason gjakderdhjet për të gjithë pjesëmarrësit gjatë 6 muajve të parë pas infuzionit me periudhën 6-mujore të plumbit. Gjakderdhjet totale u ulën me 83% dhe gjakderdhjet e trajtuara u ulën me 91%. Pacientët me 0 rrjedhje gjaku u rritën nga 30% në periudhën e plumbit në 72% në periudhën 6-mujore pas dozimit.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore