Biografi

Claire McLintock, MBCH, Fracp, FRCPA

Claire McLintock, MBCH, Fracp, FRCPA
Spitali i Auckland City - Auckland, Zelanda e Re

Claire McLintock, MBChB, FRACP, FRCPA është një mjek obstetrik dhe hematolog në Kombëtare të Shëndetit të Grave, Auckland City Hospital, ku ajo është Drejtore Klinike e Shërbimeve Materniteti Rajonal, përfshirë mjekësinë obstetrike dhe atë të fetusit të nënës. Ajo ka një interes të veçantë për problemet hematologjike në shtatëzani, me interes të veçantë në trombocitopeni, preeklampsi, sëmundshmëri të nënës dhe vdekshmëri, hemorragji obstetrike dhe menaxhim të antikoagulimit tek gratë shtatzëna me valvula mekanike të zemrës.

Claire është në Këshillin për Shoqërinë Ndërkombëtare mbi Trombozën dhe Haemostasis (ISTH) dhe është nënkryetar i Komitetit të Edukimit dhe Edukimit dhe Kryetar i Nënkomitetit të Anëtarësisë dhe Komunikimit. Ajo është anëtare e Komitetit Drejtues për Ditën Botërore të Trombozës ISTH.

Claire gëzon mësimdhënie dhe është bashkëautore e shumë botimeve dhe kapitujve të librave të rishikuar nga shokët në fushën e saj të praktikës.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore