Biografi

alok1

Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA, FRCP
Kolegji Mjekësor i Krishterë - Vellore, India

Alok Srivastava, MD, FRACP, FRCPA. FRCP është Profesor në Departamentin e Hematologjisë dhe shef i Qendrës për Hulumtime të Qelizave Stemale në Kolegjin e Mjekësisë Kristiane (CMC), Vellore në Indi. Dr. Srivastava është përfshirë në menaxhimin e pacientëve me çrregullime të gjakderdhjes për mbi 25 vjet. Grupi i tij ka punuar gjerësisht në zhvillimin e metodave laboratorike dhe protokolleve klinike që janë të zbatueshme në vendet në zhvillim, me theks të veçantë në protokollet gjenetike të ndjeshme ndaj kostos, për një sërë çrregullimesh trashëgimore të gjakderdhjes, terapive të zëvendësimit të faktorëve, veçanërisht për procedurat kirurgjikale, dhe vlerësimin domethënës të gjatë -Përfundimet. Fokusi i tyre aktual është në krijimin e modeleve me kosto efektive për profilaksinë, si dhe terapitë e reja për çrregullimet e gjakderdhjes, përfshirë terapinë gjen. Ai drejton Federatën Botërore të Hemofilisë (WFH) të caktuar Qendrën Ndërkombëtare të Trajnimit të Hemofilisë në CMC, Vellore.

Dr. Srivastava aktualisht kryeson komitetin drejtues të Grupit Punues të Hemofilisë së Azisë Paqësorit. Ai ishte Kryetari i Nënkomitetit të FVIII / IX të Komitetit Shkencor dhe Standardizimit (SSC), Shoqërisë Ndërkombëtare të Trombozës dhe Haemostasis (ISTH) nga 2006-2010. Ai aktualisht kryeson detyrën e Nënkomitetit FVIII / IX të SSC të ISTH mbi gjenet terapinë për hemofili. Ai ishte në bordin e WFH nga 2002 deri në 2014 dhe shërbeu si Nënkryetar (Mjekësor) nga 2012 deri në 2014. Ai është kryetari i grupit të shkrimit të udhëzimeve të WFH për menaxhimin e hemofilisë.

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore