Përmbledhja dhe implikimet e integrimit të AAV

Përmbledhja dhe implikimet e integrimit të AAV
Pikat kryesore nga seminari i 16-të i NHF mbi teknologjitë e reja dhe transferimin e gjeneve për hemofilinë

Përmbledhja dhe implikimet e integrimit të AAV

Frederic D. Bushman, PhD
Profesor dhe Kryetar
Departamenti i Mikrobiologjisë
Bashkëdrejtor i Qendrës për Kërkime mbi Koronaviruset dhe Patogjenët e tjerë në zhvillim
Bashkëdrejtor i Programit të Mikrobiomit PennCHOP
Perelman Shkolla e Mjekësisë në Universitetin e Pensilvanisë

Pikat kryesore të të dhënave

Zgjerim i dukshëm klonal me vendet e integrimit pranë gjeneve të lidhura me kancerin

Zgjerime klonale të vërejtura në 5 nga 9 qentë e hemofilisë A të injektuar me një vektor AAV që përmban një transgjen të faktorit VIII (FVIII). Zgjerimet klonale tregohen nga gjeni më i afërt i identifikuar. Disa nga këto zgjerime u gjetën pranë gjeneve të lidhura me tumorigjenezën (p.sh., shiriti i gjelbër në Linus ndodhej pranë gjeneve të Fshirë në Leukemi 2, DLEU2, dhe të ngjashme me DLEU2 DLEU2L).

Konkluzione

  • FVIII i qëndrueshëm dhe i qëndrueshëm i shprehur deri në 10 vjet në një model kani të hemofilisë A. Një rritje në aktivitetin FVIII u vërejt në 2 nga 9 qen.
  • Zgjerimi klonal i vërejtur me ADN-në e integruar të AAV pranë gjeneve të lidhura me kancerin. Mekanizmat e aktivizimit të mundshëm të futjes i panjohur.
  • Asnjë qen nuk kishte prova të tumorigjenezës ose nyjeve të mëlçisë pavarësisht kloneve të zgjeruara
  • Është e paqartë pse dy qen treguan rritje në nivelet FVIII, por modeli më i thjeshtë mund të jetë kloni në zgjerim me gjenin FVIII të paprekur, megjithëse kjo nuk u identifikua në studim.
  • Shumica dërrmuese e transgjeneve të koduara me AAV çaktivizohen nga mutacioni, duke ofruar një mundësi për optimizim

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Webinare interaktive
Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore