Analiza e Integrimit të AAV-së pas ndjekjes afatgjatë në hemofili Një qen zbulon pasojat gjenetike të korrigjimit të gjenit të ndërmjetësuar nga AAV
Pikat kryesore nga Takimi Vjetor i ASGCT 23

Analiza e Integrimit të AAV-së pas ndjekjes afatgjatë në hemofili Një qen zbulon pasojat gjenetike të korrigjimit të gjenit të ndërmjetësuar nga AAV

John K. Everett1, Giang N. Nguyen2, Hayley Raymond1, Aiofe Roche1, Samita Kafle2, Christian Wood2, Jakob Leiby1, Elizabeth P. Merricks3, Haig H. Kazazian4, Timothy C. Nichols3, Frederic D. Bushman1, Denise E. Sabatino2,5

1Departamenti i Mikrobiologjisë, Shkolla e Mjekësisë Perelman, Universiteti i Pensilvania, Philadelphia, PA

2Qendra Raymond G. Perelman për Terapeutikë Qelizore dhe Molekulare, Spitali Fëmijëve i Filadelfia, Philadelphia, PA

3Departamenti i Patologjisë dhe Mjekësisë Laboratorike, Universiteti i Karolinës së Veriut, Chapel Hill, NC

4Instituti i Mjekësisë Gjenetike, Johns Hopkins School of Medicine, Baltimore, MD

5Departamenti i Pediatrisë, Shkolla e Mjekësisë Perelman, Universiteti i Pensilvania, Philadelphia, PA

Pikat kryesore të të dhënave

Ky studim përfshinte ndjekjen afatgjatë (deri në 10 vjet) të 9 qenve të hemofilisë A të trajtuar me terapi gjenesh të qenit FVIII (cFVIII). Geni cFVIII iu dorëzua qenve HA duke përdorur AAV8 ose AAV9 duke përdorur dy mënyra qasjeje: dy shpërndarje zinxhirësh që bashkë-dorëzuan zinxhirin e rëndë dhe zinxhirin e lehtë në 2 vektorë të veçantë, ose B-domain e fshiu cFVIII në një vektor të vetëm AAV8.

Numri i kopjeve të vektorit dhe analizat e faqes së synuar të integrimit demonstruan klone të zgjeruara me molekula AAV të integruar, duke përfshirë një klon që përmban një vektor të paprekur. Asnjë qen nuk demonstroi prova të tumorigenesis, duke sugjeruar se zgjerimi klonal dhe ngjarjet e integrimit nuk ishin të lidhura me keqdashje.

PTRMBAJTJA E LIDHUR

Imazh

Please enable the javascript to submit this form

Mbështetur nga grante arsimore nga Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics dhe uniQure, Inc.

SSL thelbësore