Biografi

David Lillicrap, MD, FRCPC

David Lillicrap, MD, FRCPC
Universiteti i Queen's - Kingston, Kanada

David Lillicrap, MD, FRCPC, është profesor në Departamentin e Patologjisë dhe Mjekësisë Molekulare në Universitetin e Queen's, Kingston, Kanada. Ai është marrësi i një Kryetari të Lartë Kërkimesh në Kanada në Hemostasis Molekulare. Në vitin 2013, ai u zgjodh në Fellowship of the Royal Society of Canada. Dr. Lillicrap është një anëtar i Bordit Këshillëdhënës Mjekësor të Federatës Botërore të Hemofilisë (WFH) dhe një Kryetar i kaluar i Komitetit të Kërkimit të WFH-së. Ai është një Kryetar i kaluar i Komitetit Shkencor dhe Standardizimit të Shoqatës Ndërkombëtare mbi Trombozën dhe Haemostasis (ISTH) dhe është anëtar anëtar i Këshillit të ISTH. Midis 2008-2014 ai shërbeu si Redaktor i Asociuar i Gjakut, dhe aktualisht është Kryeredaktor i Gazetës së Trombozës dhe Haemostasis. Interesat e studimit të Dr. Lillicrap përqendrohen në aspektet molekulare të sistemit hemostatik, me një theks të veçantë në potencialin e gjenetikës molekulare dhe biologjisë molekulare për të adresuar pyetje që lidhen me hemostazën patologjike. Fokusi kryesor i interesit të grupit të tij kërkimor është hetimi i përgjigjes imune ndaj FVIII, zhvillimi dhe vlerësimi i terapive të reja për hemofili A, dhe karakterizimi i biologjisë dhe patologjisë së faktorit von Willebrand.