Политика за приватност на ISTH

За веб-страници управувани или контролирани


by
Меѓународно здружение за тромбоза и хемостаза („ISTH“)

Заштита на личните податоци

Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза („ISTH“) е глобална непрофитна организација за членство која напредува во разбирањето, превенцијата, дијагностицирањето и третманот на тромботични нарушувања и крварења. Ние не се обидуваме свесно да бараме или да примаме информации од деца. Ние разбираме дека сте свесни и се грижите за вашите лични интереси за приватност; ние сериозно ги сфаќаме тие интереси.

Оваа политика за приватност ги опишува политиките и практиките на ISTH во врска со неговото собирање, употреба и заштита на вашите лични податоци и ги утврдува вашите права за приватност. Приватноста на информациите е постојана одговорност и ние од време на време ќе ја ажурираме оваа Политика на приватност додека ги ревидираме нашите практики за лични податоци или донесуваме нови политики за приватност.

Седиштето на ИСТХ е во Северна Каролина, САД. Ако имате прашања во врска со политиките или практиките за лични податоци на ISTH, контактирајте не: 

Меѓународно здружение за тромбоза и хемостаза
Внимание: Приватност
610 Roadонс Фери Пат, Апарт 205
Карборо, НК 27510-6113
Соединетите Американски Држави
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.
Телефон: + 1 919 929-3807

 

Како ISTH ги собира и користи / обработува вашите лични информации

Можете да користите некои услуги на ISTH без да ги дадете личните податоци на ISTH. Голем дел од информациите на нашата веб-страница се достапни за оние кои не се членови на ISTH. Можете да внесете само минимална количина на информации (име и информации за контакт) на вашиот ISTH профил и можете да го уредувате вашиот профил во секое време. За членовите на ISTH, потребни се дополнителни информации (детали подолу во делот за членство). Некои лични информации се неопходни за ISTH да ви овозможи услуги што сте ги купиле или сте ги побарале и да ве автентицираат, така што ќе знаеме дека сте вие, а не некој друг. Може да управувате со вашите претплати ISTH и може да се откажете од примање на одредени комуникации во секое време.

ISTH може да побара лозинка, тајни одговори на одредени безбедносни прашања или други информации што ќе ни овозможат да идентификуваме сметка на гостинот или да му обезбедиме на гостинот пристап до нивната сметка или одредени Интернет-услуги. Бидејќи многу од нашите производи и услуги се дизајнирани за едукативна употреба, некои од личните или информациите за контакт што ги бараме можеби се однесуваат на институции и училишта наместо, или покрај информации, за самите гости. Ние, исто така, собираме различни демографски информации, како на пример дали нашите гости се лекари и, доколку е така, дали гледаат пациенти; истражувањето и медицинските специјалитети и супспецијалностите на нашите гости; и други демографски информации. Кога користиме или асоцираме на други информации со информации што можат да се користат за да се идентификуваат или да контактираат конкретно со гостин, оваа друга информација се смета за лична информација за целите на оваа Политика за приватност.

Со цел да се обезбеди на корисниците да им се обезбедат точни информации за нивните сметки и содржина насочена кон интересот на тој корисник, може да побараме лични информации кога корисник се регистрира за, се логира или посетува наши веб-страници или други онлајн услуги, или учествува во активности на нашата веб-страница.

Може да побараме лични информации на корисникот кога тие:

 • Пријавете се на некоја од нашите веб-страници или преку Интернет услуги
 • Поставете нарачка на една од нашите веб-страници за производи или услуги (како на пр., Но не ограничувајќи се на регистрација за настани);
 • Регистрирајте се или создадете сметка на која било од нашите веб-страници;
 • Испратете ни е-пошта или на друг начин контактирајте не користејќи ги онлајн алатките што ги обезбедивме на која било од нашите веб-страници, вклучително на пример „Контакт со нас“ карактеристики;
 • Доставувајте оцени или прегледи на клиенти, тестаменти, идеи за производи или идеи за училницата или друго искуство во образованието;
 • Пријавете се на еден од нашите билтени или побарајте информации, маркетинг материјали или други комуникации;
 • Учествувајте во која било област на социјална или заедница, вклучително на пример блогови и форуми; и / или
 • Внесете кое било од нашите натпревари или промоции.

Како што е наведено погоре, нашите веб-страници и Интернет-услугите исто така автоматски собираат некои информации за употреба. Погледнете подолу за повеќе информации.

Понекогаш ги дополнуваме информациите што ги собираме како што е наведено во оваа Политика на приватност со информации што ги добиваме од други извори и субјекти. Таквите надворешни информации вклучуваат, но не се ограничени на, ажурирани информации за испорака, наплата и адреси и информации за користени производи и услуги, од услуги за превоз или други трети страни како што се издавачи, организатори на конгреси и други кои нудат производи или услуги до нас и нашите корисници.

1. членството

Кога ќе станете член на ISTH, ние собираме информации за вас, вклучувајќи (но не ограничувајќи се на) вашето име, е-пошта, адреса за пошта, телефонски број, ознака, место на работа, година на раѓање, примарен професионален фокус, рецепти, основно основно истражување за областа и примарна медицинска област на специјалитет. За придружните членови, ние исто така бараме доказ за статус од универзитетот на индивидуата. Членовите можат да го уредуваат својот профил во секое време за да ги променат, додадат или направат приватни лични информации.

Ние ги обработуваме вашите лични информации за услуги за членство, за да ви доставуваме бенефиции од членови и да ве информираме за настани, содржини и други придобивки или можности поврзани со ISTH. ISTH исто така може да ги користи овие информации за да му помогне на ISTH да ги разбере потребите и интересите на своите членови за да обезбеди производи и услуги за да ги задоволи потребите на своите членови.

 

2.  Конгреси, работилници, настани, состаноци, он-лајн курсеви и конференции

ИСТХ спонзорира настани, вклучително и лични конференции, како што се Конгреси, како и работилници, курсеви за едукација, веб-работилници и состаноци на Комитетот за научни и стандардизации (ДСС) (колективно „настани“). Ако се регистрирате за некој од нашите настани и сте член, ИСТХ ги користи информациите во вашата сметка на членови за да ви обезбеди информации и услуги поврзани со настанот. Ако не сте член и се регистрирате за некој од нашите настани, ние ќе ги собереме вашето име и информации за контакт и ќе ги користиме за да ви обезбедиме информации и услуги поврзани со настанот.

ISTH, исто така, собира информации од презентери и предавачи на своите настани, вклучувајќи име, работодавач и информации за контакт и фотографии. ISTH исто така може да собира доброволно обезбедени информации за евалуација обезбедени од присутните на настанот. ISTH исто така може да направи и зачува снимка од настанот во одредени случаи.

ISTH може да води евиденција за учеството на поединецот во ISTH настани како учесник или презентер, што може да се користи за да се обезбедат услуги за членство (како на пример, да ви кажам за други настани и публикации). Исто така, може да се користи за да му помогне на ISTH да ги разбере потребите и интересите на нашите членови за подобро да ги прилагоди нашите производи и услуги за да ги задоволи тие потреби.

Во соработка со нашите академии, ќе имате можност да ја преземете апликацијата ISTH Academy. Апликацијата ISTH Academy може да бара идентификатор на уредот поврзан со вашиот уред. Кога се регистрирате или нарачувате на апликацијата, од Корисникот може да се побара да го внесе своето име, адреса за е-пошта, адреса за пошта или други детали за да помогне во искуството. Апликацијата користи случаен идентификатор, што е број на сесија што му се припишува на Корисникот додека тој / таа влегува на страницата. Овој број на сесија е избришан во овој систем на платформа додека корисникот заминува. Информациите се собираат од Корисникот кога тој / таа се регистрира на Платформата, става нарачка, внесува информации, пишува објави / коментари, додава содржини на омилени, обезбедува оценки или поднесува едукативна содржина (како што се документи, видеа, нарации и слики), се активни на едукативна активност, преземаат материјали, создаваат содржина (како квизови) и кога Корисникот ги користи ресурсите на мобилните уреди (како што се фотоапарат или микрофон) за скенирање на кодови за брз одговор (QR), испраќање фотографии, снимање нарации и испраќање едукативни материјали. Политиката за приватност на апликацијата Академија ISTH, чиј домаќин е трето лице, може да се најде овде

Ако некој настан е спонзориран во целост или делумно од субјект различен од ISTH, ISTH може да обезбеди список на учесници на спонзори, ко-спонзори и изложувачи. ISTH исто така може да им овозможи на спонзорите, ко-спонзорите и / или изложувачите да ви испраќаат материјал по пошта / e-mail еднаш на спонзориран настан, во кој случај ISTH ќе ја сподели вашата адреса за испраќање директно со спонзорот / изложувачот. Ако не сакате да ги вклучите вашите информации во списокот на присутни или да добивате информации од спонзори, ко-спонзори и / или изложувачи, можете да ги искажете своите преференци кога се регистрирате за настани или можете директно да контактирате со ISTH. Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

 

3.  публикации

ISTH нуди публикации за своите членови и пошироката јавност. ISTH може да обезбеди врска до веб-страницата на друга организација (на пример, бази на податоци и регистри) која може да содржи содржина што е релевантна и корисна. За да пристапите до оваа содржина, ќе ја напуштите веб-страницата ISTH и ISTH не е одговорна или одговорна за содржината обезбедена од овие веб-страници на трети лица или личните информации што можат да ги соберат од вас.

Може да се претплатите на некои публикации на ISTH без да станете член. На пример, може да се најавите за да го добиете eNewsletter на ISTH така што ќе ни ги дадете барем вашето име и презиме, адреса за е-пошта и земјата во која живеете. ISTH не ги споделува овие информации со трети страни, освен да ви ги доставува електронските броеви и другите комуникации од ISTH за кои ISTH смета дека може да бидат од интерес.

Може да управувате со вашите претплати ISTH со претплата или откажување претплати во кое било време. Забележете дека ако сте го поставиле вашиот прелистувач да блокира колачиња, ова може да влијае на вашата можност да се откажете. Ако имате какви било потешкотии во управувањето со вашата е-пошта или другите преференци за комуникација, ве молиме контактирајте не на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

 

4.  обука

Ако учествувате во обука на ISTH, може да се регистрирате директно преку ISTH и ние ќе ги собереме вашите информации за вашето име, контакт и исплата (ако има такса). Алтернативно, може да се пријавите на обука од или преку трета страна, како што е еден од нашите партнери. Ние исто така може да користиме независни изведувачи за спроведување на обуката и трети страни да го обезбедат местото на обука. Вашите лични информации ќе бидат зачувани во нашата база на податоци (хостирано од давател на услуги на облак) и може да бидат споделени со нашите партнери за обука, инструктори и / или местото каде што се одржува настанот (за да се провери вашиот идентитет кога ќе пристигнете). Партнерите, инструкторите и домаќините на обука на ISTH се согласија да не ги споделуваат вашите информации со другите и да не ги користат вашите лични информации, освен да ви обезбедат ISTH производи и услуги.

 

5.  Вашите комуникации со ISTH

Ако кореспондирате со нас преку е-пошта, поштенска услуга или друга форма на комуникација, ние може да ги задржиме таквите преписки и информациите содржани во него и да ги користиме за да одговориме на вашето прашање; да ве известиме за ISTH конференции, публикации или други услуги; или да води евиденција за вашата поплака, барање за сместување и слично. Доколку сакате да ги измените преференциите за комуникација, контактирајте не на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.. Ако побарате од ISTH да не ве контактира преку е-пошта на одредена адреса за е-пошта, ISTH ќе задржи копија од таа адреса на е-пошта на списокот „не испраќај“ со цел да се усогласи со твоето барање за контакт.

Додека користите некои наши производи или услуги, можеби ќе имате можност да обезбедите фотографии, видеа или други материјали што можат да содржат информации што ќе овозможат идентификација на корисникот. Имајќи го ова предвид, треба да го прегледате материјалот што ќе го дадете, за да се осигурате дека е соодветно за споделување. Слично на тоа, некои наши Интернет-услуги можат да понудат мрежни социјални, заедници или други комуникациски карактеристики што им овозможуваат на корисниците да објавуваат или споделуваат со други, пораки, приказни, слики, уметнички дела, видеа, сведоштва, планови за лекции или друга содржина. Заедно со ваквата содржина, на корисниците исто така може да им се даде можност да објавуваат одредени лични информации за себе, за своето училиште и други разни информации поврзани со содржината.

Забележете дека иако ISTH може да преземе различни чекори за да ги заштити нашите корисници, не можеме да гарантираме дека содржината објавена од корисник нема да ја гледа некој друг од публиката наменета од корисникот. Имајќи го ова предвид, сите корисници треба да прегледаат испратен материјал за да осигурат дека сите и сите такви информации и слики се соодветни за споделување. Избирајќи да објавувате предмети или да користите која било од нашите социјални или комуникациски одлики, корисниците потврдуваат дека тоа го прават на сопствен ризик и се согласуваат дека тие само ќе споделуваат информации и слики кои имаат законско право да ги споделуваат. ISTH не може да преземе никаква одговорност за таквите информации собрани или откриени на вакви објавувања.

Корисниците исто така се охрабруваат да ги разгледаат изјавите за приватност на сите други веб-страници што се посетени преку хиперлинкови објавени на нашата веб-страница за да разберат како тие веб-страници ги собираат, користат и споделуваат информации. ISTH не е одговорен за политиките за приватност или за другите содржини на веб-страниците на трети лица, пристапувани преку која било веб-страница на ISTH.

Пред да ги откриете ISTH личните податоци на друго лице, треба да добиете согласност од тоа лице и за обелоденување и за обработка на личните податоци на тоа лице во согласност со оваа Политика за приватност.

 

6.  Информации за картичка за плаќање

Може да изберете да купувате добра или услуги од ISTH користејќи картичка за плаќање. Обично, информациите за платежни картички се дадени директно од вас, преку веб-страницата ISTH, во услугата за обработка на плаќања што е во согласност со PCI / DSS, на која се претплаќа ISTH и ISTH сам по себе не ги обработува или чува информациите за картичката. Повремено, поединци бараат од вработените во ISTH да, во нивно име, да внесат информации за платежни картички во услугата за обработка во согласност со PCI / DSS. ISTH силно ве охрабрува да не ги доставувате овие информации по факс. Кога вработените во ISTH добиваат информации за платежна картичка од поединци по е-пошта, факс, телефон или пошта, тие се внесуваат според упатството и потоа се бришат или уништуваат.

 

7.  Лични информации што ги добиваме од трети страни

ISTH може да добие лични информации за лица од трети страни. На пример, може да добиеме лични информации од вашиот работодавец ако ве регистрира на обука или членство. Еден од нашите трети партнери за трети лица исто така може да ги сподели вашите лични информации со ISTH кога се пријавувате на обука преку тој партнер.

 

8.  Вашата употреба на веб-страницата ISTH

Интернет-страницата на ISTH автоматски собира одредени информации и ги чува. Информациите може да вклучуваат адреси на протокол за интернет (IP), регион или општа локација каде вашиот компјутер или уред пристапува до Интернет, типот на прелистувачот, компјутерски хардвер и софтвер на корисникот и оперативен систем, видот на Интернет-услугата што се користи (вклучувајќи го производот Лична карта или сериски број и информации за лиценца за производи) и други информации за употреба во врска со користењето на веб-страницата на ISTH, вклучувајќи историја на страниците што ги гледате. Ние ги користиме овие информации за да ни помогнеме во дизајнирање на нашата веб-страница за подобро да одговараат на потребите на нашите корисници.

Исто така, може да собереме општи информации за тоа како и колку често, корисниците користат, пребаруваат или прегледуваат содржини на нашите веб-страници, кои производи ги купуваат и како корисниците ги користат и комуницираат со нашите Интернет услуги. Овие информации, како и информациите во врска со времето на пристап и адресите на адреси на веб-страници, ни помагаат да го одржиме квалитетот на нашите услуги и да собереме општа статистика за корисниците на нашата веб-страница. Во повеќето случаи, информациите за употреба опишани погоре не ги идентификуваат корисниците лично, но во некои случаи може да бидат поврзани со лични информации како што се адреса за е-пошта. Во зависност од која од нашите веб-страници или видот на Интернет-услугата што се користи, и од специфичниот вид на информации за употреба што се собираат, некои или сите такви информации може да бидат поврзани со сметката на корисникот.

Дополнително, ако корисникот ги прима нашите е-пошта во HTML формат, ние може да користиме технолошки методи за да ги подобриме нашите услуги и комуникации до корисникот со, на пример, со утврдување дали тој корисник ги отвори или пренасочи нашите е-пошта и / или кликна на линкови во тие е-пошта или да утврди дали корисникот направил истрага или набавка како одговор на одредена е-пошта. Овие технолошки методи можат да ни овозможат да собираме и користиме информации во форма што може да се идентификува лично. Корисниците кои не сакаат такви информации собрани од HTML е-пошта можат да побараат промена во форматот на идните е-пошта со контактирање директно кај нас Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

Може да ја користиме и вашата IP адреса за да помогнеме во дијагностицирање проблеми со нашиот сервер и да администрираме на нашата веб-страница, да ги анализираме трендовите, да ги следиме движењата на посетителите и да собереме широки демографски информации што ни помагаат во идентификување на преференциите на посетителите. Интернет-страницата на ISTH исто така користи колачиња и веб-светла (види подолу). Не ги следи корисниците кога преминуваат на веб-страниците на трети страни, не обезбедува насочено рекламирање за нив и затоа не реагираат на сигналите „Не следи“ (DNT).

 

Колачиња, веб-светла и не следи

Колачињата се парчиња податоци што веб-страницата ги пренесува на хард дискот на корисникот заради водење евиденција. Веб-светилниците се транспарентни слики со пиксели кои се користат при собирање информации за употреба на веб-страница, одговор на е-пошта и следење. Веб-страницата на ISTH користи колачиња и веб-светилници за да обезбеди подобрена функционалност на страницата (на пр. Кориснички лични податоци и препораки за лозинка и регистрација на конференција) и збирни податоци за сообраќајот (на пр., Кои страници се најпопуларни). Овие колачиња може да бидат доставени во контекст од прва или трета страна. ISTH исто така може да користи колачиња и веб-светилници во врска со е-пошта доставени од ISTH. Веб-страницата на ISTH исто така зафаќа ограничени информации (кориснички агент, упатувач HTTP, последен URL побаран од корисникот, клик-тек на страната на клиентот и серверот) за посети на нашата веб-страница; можеме да ги користиме овие информации за да ги анализираме општите обрасци на сообраќајот и да извршиме рутинско одржување на системот. Имате избор во врска со управувањето со колачињата на вашиот компјутер. За да дознаете повеќе за вашата можност за управување со колачиња и веб-светилници, ве молиме консултирајте се со одликите за приватност во вашиот прелистувач.

Интернет-страницата ISTH користи Google Analytics, услуга за веб-анализатор обезбедена од Google, Inc. („Гугл“) за да следи колку често поединците пристапуваат или читаат содржина на ISTH. Google Analytics користи „колачиња“, кои се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер, за да и помогне на веб-страницата да анализира како корисниците ја користат страницата. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на веб-страницата (вклучително и вашата IP адреса) ќе бидат пренесени и зачувани од Google на сервери во Соединетите држави. Ние ги користиме овие информации збирно за да разбереме каква содржина нашите членови сметаат дека е корисна или интересна, за да можеме да произведеме највредна содржина за да ги задоволиме вашите потреби. Google ќе ги користи овие информации за целите на проценка на вашата употреба на веб-страницата, составување извештаи за активноста на веб-страниците за оператори на веб-страниците и обезбедување други услуги во врска со активноста на веб-страницата и употребата на Интернет. Гугл исто така може да ги пренесе овие информации на трети лица кога тоа е потребно со закон, или кога таквите трети лица ги обработуваат информациите во име на Гугл. Google нема да ја поврзе вашата IP адреса со други податоци што ги чува Google. Може да ја одбиете употребата на колачиња со избирање соодветни поставки на вашиот прелистувач, но имајте предвид дека ако го направите ова, нема да можете да ја користите целосната функционалност на оваа веб-страница. Користејќи ја веб-страницата ISTH, вие прифаќате обработка на податоци за вас од страна на Google на начин и за целите наведени погоре.

ISTH користи програма за управување со маркетинг база на податоци што распоредува колаче кога корисник комуницира со маркетинг комуникација, како што е маркетинг-е-пошта или страница за слетување базирана на маркетинг на нашата веб-страница. Ова колаче собира лични информации како што е вашето име, кои страници ги посетувате на веб-страницата ISTH, вашата историја што пристигнува на веб-страницата ISTH, вашите набавки од ISTH и слично. Ние ги користиме овие информации за да ја процениме ефективноста на нашите маркетинг кампањи. Може да го поставите вашиот прелистувач да ги блокира овие колачиња.

ISTH ги следи корисниците кога преминуваат од нашата примарна јавна веб-страница (ISTH.org) до нашата веб-страница за членство во ISTH со најавување со нивното корисничко име и лозинка, како и кога посетителите на нашата веб-страница влегуваат преку маркетинг-страница за слетување. ISTH не ги следи своите корисници кога преминуваат на веб-страници од трети страни, не обезбедува насочено рекламирање за нив и затоа не реагира на сигналите Do Not Track (DNT).

 

9.  Користење и обработка на лични податоци

ISTH ги обработува вашите лични податоци за да ви обезбеди добра или услуги што сте ги побарале или купиле од нас, вклучувајќи услуги за членство, настани, обуки, работилници, публикации и друга содржина. Ние ги користиме овие информации за да ги рафинираме нашите стоки и услуги за подобро да ги прилагодиме на вашите потреби и да комуницираме со вас за другите услуги што ги нуди ISTH што може да бидат важни за вас.

Личните податоци доставени до ISTH од вас ќе бидат користени за целите наведени во оваа политика за приватност или на релевантните страници на веб-страницата ISTH или точката за собирање. ISTH може да ги користи вашите лични податоци за:

 

 1. администрирање на веб-страницата (на пр. вашиот профил за членство);
 2. персонализирајте ја веб-страницата за вас;
 3. потврдете го вашиот идентитет при поставување нарачка, најавување на сметка или за да спречите неовластен пристап до или употреба на информации за сметката на корисникот;
 4. овозможете користење на услугите достапни на Интернет-страницата;
 5. снабдување на вас услуги купени преку веб-страница;
 6. ви испраќаат изјави, фактури и потсетници за плаќање и соберете плаќања од вас;
 7. ви испраќаат не-маркетинг комерцијални комуникации;
 8. да ви испраќаат известувања за е-пошта што сте побарале конкретно;
 9. испратете ни ги нашите билтени за електронска пошта во однос на регулативата за е-приватност, соодветно, доколку сте прифатиле таква услуга, (можете да не известите во кое било време, доколку сакате да се откажете од билтенот);
 10. да се справи со истраги и поплаки направени од или за вас во врска со веб-страницата;
 11. чувајте ја веб-страницата безбедна и спречувајте измама;
 12. идентификувајте начини на кои можеме да ги подобриме производите и услугите за да ги задоволиме потребите на нашите корисници;
 13. потврдете ја усогласеноста со условите за користење на веб-страницата.


Ако поднесете лични податоци за објавување на веб-страницата, ISTH ќе ги објави и на друг начин ги користи тие информации во согласност со правата доделени на ISTH според оваа Политика за приватност.

ISTH може да ги користи вашите лични информации во извршувањето на кој било договор што склучуваме со вас, за да ги почитува законските обврски, или кога ISTH има легитимен деловен интерес за користење на вашите информации за подобрување на услугите и производите што ги нудиме. Легитимните деловни цели вклучуваат, но не се ограничени на едно или на следново: обезбедување директен маркетинг и проценка на ефективноста на промоциите и рекламирањето; модифицирање, подобрување или персонализирање на нашите услуги, производи и комуникации; откривање измама; испитување на сомнителна активност (на пр., прекршувања на нашите Услови за услуга, кои може да се најдат овде) и на друг начин чување на нашата веб-страница безбедна и безбедна; и спроведување на анализа на податоци. 

Покрај тоа, можеме да ги користиме вашите информации на следниве начини (по добивањето на вашата согласност, доколку е потребно):

 

 • Да ви обезбедиме информации за производи и услуги што ги барате од нас;
 • Да ви испраќам периодични комуникации;
 • Да ви обезбедиме информации за други производи, настани и услуги што ги нудиме или се (i) слични на оние за кои веќе сте ги купиле или прашавте, или (ii) целосно нови производи, настани и услуги;
 • За внатрешни деловни и истражувачки цели да помогнат во зајакнувањето, проценката, развојот и креирањето на веб-страниците на ISTH (вклучувајќи статистика за употреба, како што се „прегледи на страници“ на веб-страниците на ISTH и производите во нив), производи и услуги;
 • Да ве известиме за промените или ажурирањата на нашата веб-страница, производи или услуги;
 • Да ги администрираме нашите услуги и за внатрешно работење, вклучително и смена на проблеми, анализа на податоци, тестирање, статистички и цели за истражување;
 • Да ви овозможи да учествувате во интерактивни одлики на нашата услуга; и
 • За која било друга цел што може да ве известуваме од време на време.

 

10. Кога и како споделуваме информации со други

Информациите за вашите набавки за ISTH и членството се одржуваат во соработка со вашата сметка за членство или профил. Личните информации што ISTH ги собира од вас се чуваат во една или повеќе бази на податоци, чии домаќин се трети страни лоцирани во Соединетите држави. Овие трети страни не користат или немаат пристап до вашите лични информации за која било друга цел, освен складирање и пребарување на базата на податоци. ISTH исто така може да ангажира трети страни да ви испраќаат информации, вклучително и предмети како публикации што сте ги купиле или материјал од спонзор на настани.

ISTH поинаку не ги открива или на друг начин ги пренесува вашите лични податоци на трети лица, освен ако: (1) ги одобрувате или овластувате; (2) неопходно е за извршување на договорот што го потпишавте со нас; (3) таа е во врска со конференции, кои беа домаќин на ИСТ и ко-спонзорирани од ИСТЕ, како што е опишано погоре; (4) информациите се дадени за да се усогласат со законот (на пример, да се усогласат со налогот за пребарување, покана или судски налог, или за даночни обврски), да се изврши договор што го имаме со вас, или да ги заштитиме нашите права, имот или безбедност, или права, сопственост или безбедност на нашите вработени или други; (5) информациите се доставуваат до нашите агенти, добавувачи или даватели на услуги кои вршат функции од наше име; (6) за решавање на вонредни состојби или Божји дела; или (6) за решавање на спорови, побарувања или на лица што покажуваат правно овластување да постапуваат во ваше име; и (7) преку Директориум за членки на ISTH. Ние, исто така, може да собереме збирни податоци за нашите членови и посетители на веб-страници и да ги откриеме резултатите од таквите збирни (но не и лични) информации на нашите партнери, даватели на услуги, рекламни и / или други трети страни за маркетинг или промотивни цели.

Забележете дека кога ги откриваме или пренесуваме вашите лични податоци на трети страни за да обезбедиме ограничени услуги од наше име, како што се објавување и / или испраќање билтени, работење на нашите состаноци, исполнување и испорака нарачки што корисниците ги поставиле и завршуваат трансакции што ги бараат корисниците , ние им даваме на овие компании информации што им се потребни за да ни ја дадат конкретната задача што се ангажирани да ја извршат, а ние им забрануваме да ги користат тие информации за која било друга цел, и ние бараме од нив да се придржуваат кон строгите стандарди за приватност на информациите.

Интернет-страницата ISTH може да интерфејсра со веб-страниците на социјалните медиуми, како што се Фејсбук, Линдиди, Твитер, Инстаграм и други. Ако изберете преку „овие услуги“ да ви се допаѓаат или споделат информации од веб-страницата ISTH, треба да ја разгледате политиката за приватност на таа услуга. Ако сте член на веб-страница на социјални медиуми, интерфејсите може да овозможат страната на социјалните мрежи да ја поврзе посетата на вашата веб-страница со вашите лични податоци.

Ако учествувате на Конгреси, обука, состаноци или други настани, ISTH може да ги користи и објавува вашите лични податоци, фотографии и видео впечатоци направени за време на настаните и / или состаноците за целите на ISTH.

ISTH нема, без ваша експлицитна согласност, да ги доставува вашите лични податоци на трети лица за нивните маркетинг цели, независно или индиректно.

ISTH ги прави информациите за членовите достапни преку Именикот на членки на ISTH на други членови на ISTH кои користат Интернет-страница. Членовите можат да изберат дали да ги чуваат личните податоци приватни со најавување на нивната сметка и промена на нивните преференции.

 

11. Трансфер на лични податоци во Соединетите Држави

ИСТХ има седиште во Соединетите држави. Информациите што ги собираме од вас ќе бидат обработени во Соединетите држави. Соединетите држави не побарале ниту добиле наод за „адекватност“ од Европската унија според член 45 од GDPR. ISTH се потпира на отстапувања за специфични ситуации утврдени во член 49 од Општата регулатива за заштита на податоците („GDPR“). Особено, ISTH собира и пренесува на САД само лични податоци: со ваша согласност; да склучи договор со вас; или да исполнат привлечен легитимен интерес на ISTH на начин што не ги надминува вашите права и слободи. ISTH се обидува да примени соодветни заштитни мерки за заштита на приватноста и безбедноста на вашите лични податоци и да ги користи само во согласност со вашата врска со ISTH и практиките опишани во оваа Политика за приватност. ISTH исто така го минимизира ризикот за вашите права и слободи со тоа што не собира или чува чувствителни лични информации за вас.

 

12.  Задржување податоци

Вашите лични податоци се зачувани на серверите на услугите за управување со базата на податоци во облак што ги вклучува ISTH. ISTH задржува податоци за времетраењето на деловните односи на клиентот или членот со ISTH. ISTH може да ги задржи сите информации што ги доставувате за резервна копија, архивирање, спречување на измама и злоупотреба, анализа, задоволување на законските обврски или каде ISTH на друг начин разумно верува дека има легитимна причина за тоа. Во некои случаи ISTH може да избере да задржи одредени информации во обезличена или агрегирана форма. За повеќе информации за тоа каде и колку долго се чуваат вашите лични податоци и за повеќе информации за вашите права на бришење и преносливост, контактирајте го ИСТХ на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

 

13.  Вашите избори и права

Кога обработката се заснова на согласност, ќе имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време. Повлекувањето на согласноста нема да влијае на законитоста на обработката врз основа на согласност пред нејзиното повлекување.

Ако повеќе не сакате да добивате комуникации од нас, можете да ги известите со испраќање на е-пошта на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.. Комуникациите што ви ги испраќаме може да содржат механизми за исклучување што ви овозможуваат да ги промените преференциите. Сите корисници регистрирани на една од нашите веб-страници можат да се најават на нивната сметка и да пристапат или да ги ажурираат информациите за контакт што во моментов се поврзани со таа сметка, вклучително на пример адреса за пошта или адреса за е-пошта. Корисниците исто така може да можат да ги користат нашите веб-страници за да прегледуваат и ажурираат информации во врска со неодамнешните нарачки, поставките за плаќање (како што се информации за кредитна картичка), поставките за известување по е-пошта и претходната историја на нарачки. Ако лозинката е заборавена, корисникот исто така може да најде упатства за нејзино ресетирање на страницата со информации за сметката.

Во однос на преференциите за комуникација, корисникот може да се претплати од билтени следејќи ги упатствата вклучени во кој било информативен примерок. Корисникот чија адреса за е-пошта е изменета и сака да продолжи да прима билтени, ќе треба да пристапува до сметката и да ги ажурира информациите за адреса за е-пошта и можеби ќе треба повторно да се најавува за билтенот. Повремено, ќе испраќаме е-пошта во врска со прекини на веб-страницата, нови производи и други вести за нашите производи и услуги. Овие е-пошта се испраќаат до сите иматели на сметки и не се засноваат на претплата. Ваквите е-пошта се сметаат за дел од нашата услуга за корисниците на нашите веб-страници. Корисникот може да се откаже од овие комуникации следејќи ги инструкциите за исклучување на крајот на е-поштата.

Во зависност од локалното законодавство (на пример, Општата регулатива за заштита на податоците на Европската унија обезбедува одредени права за субјектите на податоци), може да имате одредени права во врска со информациите што ги собравме и кои се поврзани со вас. Ве охрабруваме да контактирате со нас за да ги ажурирате или поправите вашите информации ако се променат или ако верувате дека сите информации што ги собравме за вас се неточни. Можете исто така да побарате од нас да видиме какви лични информации ги чуваме за вас, да ги избришеме вашите лични информации и може да ни кажете дали се спротивставувате на нашата употреба на вашите лични информации. Во некои јурисдикции, може да имате право да се жалите на вашиот локален орган за заштита на податоци. Доколку сакате да разговарате или да ги искористите правата што може да ги имате, испратете ни ни е-пошта преку Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

Вие исто така може да побарате информации за: целта на обработката; категориите на засегнати лични податоци; кој друг надвор од ISTH можеби ги добил податоците од ISTH; Кој бил изворот на информацијата (ако не сте ги доставиле директно на ISTH); и колку долго ќе се чува. Вие имате право да го поправите / исправите евиденцијата за вашите лични податоци што ги одржува ISTH, доколку е неточна. Може да побарате ISTH да ги избрише тие податоци или да престане да ги обработува, под одредени исклучоци. Може исто така да побарате ISTH да престане да ги користи вашите податоци за цели на директен маркетинг. Во некои земји, имате право да поднесете жалба до соодветниот орган за заштита на податоци, ако имате загриженост за тоа како ISTH ги обработува вашите лични податоци. Доколку е потребно со закон, ISTH, на ваше барање, ќе ги доставува вашите лични податоци или ќе ги пренесе директно на друг контролер.

Разумниот пристап до вашите лични податоци ќе им биде обезбеден без трошоци на членовите на ISTH, присутните на конференцијата и други лица по барање направено до ISTH на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.. Ако пристапот не може да се обезбеди во разумна временска рамка, ISTH ќе ви овозможи датум кога ќе бидат обезбедени информациите. Ако поради некоја причина пристапот е одбиен, ISTH ќе даде објаснување зошто пристапот е одбиен.

 

14.  Безбедност на вашите информации

ISTH одржува физички, технички и административни заштитни мерки за да помогне во заштитата на приватноста на податоците и личните информации пренесени на ISTH. ISTH ја ажурира и периодично ја тестира својата безбедносна технологија. Ние го ограничуваме пристапот до вашите лични податоци на оние вработени кои треба да ги знаат тие информации за да ви дадат бенефиции или услуги. Ние ги обучуваме нашите вработени за важноста на доверливоста и зачувувањето на приватноста и безбедноста на вашите информации. Ние се обврзуваме да преземеме соодветни дисциплински мерки за спроведување на одговорностите за приватност на нашите вработени.

Секој корисник кој ќе избере да се регистрира на која било веб-страница на ISTH или на Интернет-услуга, ќе треба да создаде лозинка. Оваа лозинка може да ја смени корисникот во секое време со прво најавување во услугата со употреба на тековната лозинка и потоа поставување нова. Одговорност е на корисникот да ја чува лозинката доверлива. Корисникот кој се најавил од компјутер што е споделен со други, секогаш треба да се одјавува од веб-страницата пред да ја напушти, за да ги спречи последователните корисници на тој компјутер да пристапат до информации под нивно најавување. Корисник кој верува дека некој ја користел својата лозинка или сметка без нивна дозвола или има причина да верува дека може да има нарушување на безбедноста, треба да не извести веднаш да ја поставиме нивната лозинка.

 

15.  Промени и ажурирања на оваа политика за приватност

Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со условите содржани во оваа Политика за приватност и Услови на употреба и / или кој било друг договор што може да го имаме со вас. Ако не се согласувате со ниту еден од овие услови и услови, не треба да ја користите оваа веб-страница или какви било придобивки или услуги на ISTH. Вие се согласувате дека секој спор околу приватноста или условите содржани во оваа Политика за приватност и Услови на употреба, или кој било друг договор што ние го имаме со вас, ќе биде регулирано со законите на државата Северна Каролина, САД. Вие исто така се согласувате да се придржувате кон какво било ограничување на штетите содржани во кој било договор што може да го имаме со вас.

Бидејќи нашата организација, членството и придобивките се менуваат од време на време, се очекува и оваа политика за приватност и Услови на употреба. Ние го задржуваме правото да ја измениме Политиката за приватност и Услови на употреба во кое било време, за која било причина, без претходно известување за вас, освен објавување на изменетата Политика за приватност и Услови на употреба на оваа веб-страница. Треба често да ја проверувате нашата веб-страница за да ги видите тековните Правила за приватност и Услови на употреба што се на сила, и какви било промени што може да се направат во неа. Одредбите содржани овде ги надминуваат сите претходни известувања или изјави во врска со нашите практики за приватност и условите што ги уредуваат користењето на оваа веб-страница.

 

Прашања или коментари за оваа политика за приватност?

Ако имате какви било прашања, повратни информации или поплаки во врска со нашата Политика за приватност, ве молиме јавете ни се, испратете е-пошта или пишете ни на:

 

Меѓународно здружение за тромбоза и хемостаза

Внимание: Приватност

610 Roadонс Фери Пат, Апарт 205

Карборо, НЦ 27510-6113

Ги обединува државите

Е-пошта:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Телефон: +1 919 929-3807

 

Ние нема да испратиме промотивни или маркетинг материјали како одговор на контакти во врска со прашање или коментар, освен ако не дадете согласност.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL