Биографија

Д -р Маргарет Ц. Озело

Д -р Маргарет Ц. Озело
Универзитет во Кампинас
Хемоцентро УНИКАМП, Бразил
Кампинас, Сао Паоло, Бразил

Д -р Маргарет Ц. Озело е вонреден професор по оддел за интерна медицина и директор на одделот за хематологија од Универзитетот во Кампинас (УНИКАМП) во Кампинас, Сао Паоло, Бразил. Таа ја доби својата медицинска диплома (1994), специјализирана обука за хематологија и медицина за трансфузија (1994-1997) и докторат (2004) на UNICAMP пред да преземе постдокторско стипендија во лабораторијата на Дејвид Лиликрап, на Универзитетот Квинс во Кингстон, Онтарио, Канада, фокусирана во генетска терапија за хемофилија (2006-2009).

Д -р Озело е исто така директор на Меѓународниот центар за обука за хемофилија WFH (IHTC) од Хемоцентро УНИКАМП. Во 2012 година, таа беше номинирана за член на Советот за фондација Ново Нордиск Хемофилија и беше член на Извршниот комитет на Светската федерација за хемофилија од 2012 до 2014 година.

Д -р Озело е вклучен во неколку истражувачки проекти, вклучувајќи, генетска терапија за хемофилија, фактори на ризик за развој на инхибитори, индукција на имунолошка толеранција и управување со мускулно -скелетни компликации од хемофилија и наследни тромбоцитни нарушувања.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL