Генералната терапија на биомарин за хемофилија А продолжува да ги спречува крварењата по четири години, пробни показатели

Генералната терапија на биомарин за хемофилија А продолжува да ги спречува крварењата по четири години, пробни показатели

Вести за хемофилија денес