Биографија

К. Johnон Пасин, МКББ, Д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH

К. Johnон Пасин, МБ ChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Кралицата Мери, Универзитет во Лондон | QMUL • Центар за хематологија - Лондон, Велика Британија

Pasiон Пасин е професор по хемостаза и тромбоза во Кралската Лондонска болница, Бартс и директорот на Центарот за медицина и стоматологија во Лондон. Неговата клиничка пракса опфаќа и возрасни и деца и ги опфаќа сите аспекти на хемостаза и тромбоза. Неговите интереси за истражување опфаќаат многу аспекти на наследни и стекнати нарушувања на крварење и згрутчување, особено нови биоинженерирани терапии за хемофилија, нови терапии за хемофилија, вклучително и генетска терапија и РНН-технологии. Тој е тесно вклучен во дизајнирање и развој на клинички испитувања за нови терапии и развојни програми 1-4 фаза. Покрај тоа, тој има голем интерес за развој на робусни и усогласени мерки за исходот за хемофилија, вклучувајќи апликација за истражување

Тој, исто така, бил вклучен во развојот на националната политика и формулацијата за упатства во широк спектар на хемостатски и тромботични нарушувања и развој на нови модели за иницијативи за обука на хематологија, како што се станбени академии и прецептори за хемостаза и тромбоза. Тој во моментов е претседател на лондонската хемофилија клиничка советодавна група и Форум за пуштање во работа, е член на Групацијата за клиничка референција NHS Англија (GRG) за наследни крварења нарушувања, ја води врската помеѓу CRG и NIHR за истражување и копретседавачи на Светската федерација на хемофилија рунда табела на генетска терапија.