Биографија

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Факултет за здравствени науки - Универзитет во Витватерсранд и Национална здравствена лабораториска служба
Јоханесбург, Јужна Африка

,Они Махлангу, Дипломиран БСЦ, МБЦ, ММед, ФКПат е личен професор по хематологија и шеф на Школата за патологија на Факултетот за здравствени науки на Универзитетот во Витватерсранд и Националната здравствена лабораториска служба во Јоханесбург, Јужна Африка. Тој е исто така директор на Меѓународниот центар за обука за хемофилија и консултант клинички хематолог во академската болница Шарлот Максике Јоханесбург, Јоханесбург. Д-р Махлангу ја заврши својата додипломска и постдипломска обука во областа на науката и медицината на Универзитетот во Витватерсранд со специјалист за хематологија и специјалистички квалификации за клиничка хематологија преку колеџите за медицина во Јужна Африка. Објавил многу статии и реферати од списанија и предавал предавања, работилници и презентации на национални и меѓународни состаноци. Неговата главна област на истражување е нови терапии во нарушувања на крварењето во кои тој работел како главен истражувач за над 70 меѓународни мултицентрични студии. Професорот Махлангу е сегашен претседател на Колеџот за патолози во Јужна Африка, член на бордот на Јужноафриканскиот совет за медицински истражувања, Фондација за истражување на здравствени конзорциум и полиомиелитис и претседател на Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТ) Научен и комитет за стандардизација на Фактор VIII, FIX и ретки нарушувања на крварењето.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL