Хемофилија генетска терапија-клучни компоненти на клиничката нега

Хемофилија генетска терапија-клучни компоненти на клиничката нега

Клучни компоненти на клиничката нега

Генската терапија има намера да ја намали - или можеби елиминира - потребата за редовно дозирање на третман на хемофилија. Сепак, методологијата зад генската терапија е сложена.

Видеото Генска терапија за хемофилија - клучни компоненти на клиничката нега е семинар на кој учествуваат истражувачи на генска терапија и специјалисти за образование од областа на хемофилија. Работејќи со иницијативата за образование понудена од Меѓународно здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТХ), овие специјалисти разговараат за клучните компоненти на клиничката нега поврзана со генската терапија за хемофилија А и Б и други критични теми за третман на хемофилија.

Видеото трае нешто повеќе од 50 минути и користи слајдови и коментари за да разговара и да ги објасни основите на генската терапија, вклучувајќи:

  • Употреба на вирусни вектори
  • Потенцијалните придобивки од третманот со единечна доза во однос на традиционалните терапии
  • Безбедноста и важноста на клиничките испитувања во генската терапија

Генска терапија за хемофилија - клучни компоненти на клиничката нега е приспособена едукативна студија. Добро познатите хематолози, професорката Флора Пејванди, професорот Мајкл Макрис и професорот Волфганг Мисбах од EAHAD разговараат за неодамнешните ажурирања во процесот на клиничко испитување и моделите на генска терапија за хемофилија.

Ова видео служи како корисна алатка за подготовка за здравствените работници заинтересирани да заработат CME кредити преку учење повеќе за потенцијалот на генската терапија како третман за хемофилија.

По делот за предавање од видеото, тимот одговара на прашања дадени за време на почетната сесија. ISTH, соработувајќи со глобалните експерти за хемофилија, продолжува да развива едукативни ресурси за да ја подобри свеста за придобивките од генската терапија и клиничката примена во третманот на хемофилија. Овие ресурси обезбедуваат основни информации во врска со иднината на генската терапија и најновите клинички достигнувања во третманот на хемофилија.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL