Д-р Стивен В.
Најважни моменти од Конгресот на ISTH 2021 година

Еволуцијата на ААВ векторската генска терапија е во тек кај хемофилија. Дали уникатните карактеристики на BAY 2599023 ќе ги задоволат исклучителните потреби?

Јужна цевка1, Ц. Хеј2, She. Шихан3, Т. Лисичков4, М. Копенс5, Х. Ајхлер6, С. Вајгман7, Ф. Феранте8

1Универзитетот во Мичиген, Ен Арбор, Соединетите држави

2Оддел за хематологија на Универзитетот во Манчестер, Манчестер, Обединетото Кралство

3Универзитет во Висконсин -Медисон, Медисон, Соединетите држави

4Национална специјализирана болница за активен третман на хематолошки заболувања, Софија, Бугарија

5Универзитетски медицински центри во Амстердам, Универзитет во Амстердам, Амстердам, Холандија

6Институт за клиничка хемостасеологија и трансфузиона медицина, Универзитетот Сарланд, Хомбург, Германија

7Баер, Вупертал, Германија

8Баер, Базел, Швајцарија

Клучни точки на податоци

Фаза 1/2 Дизајн на студијата

Критериуми за вклучување, групно дозирање и крајни точки на студијата за тековната фаза 1/2 BAY2599023 студија за откривање дози. Мажјаците со тешка хемофилија А, непозната историја на инхибитори на FVIII, титар на неутрализирачки антитела AAVhu37 ≤ 5, и> 150 дена изложеност на производи од FVIII, беа запишани последователно во три групи на дози за да примаат единечна интравенска инфузија на BAY2599023, со најмалку два пациенти по ниво на доза (пациентите што треба да се запишат во група 4 ќе добијат 4 × 1013 гени копии/кг).

Фактор FVIII Израз по инфузија на BAY2599023

Нивоа на изразување на FVIII по трансгенска инфузија со првите 3 дози кај вкупно 8 пациенти. На прекин на податоците, 21 мај 2021 година, нивоата на FVIII избришани од хромоген Б-домен беа достапни во период од 12 недели за пациентот од 8 до 100 недели за пациентот 2. Одговор на доза беше забележан од група 1 до група 3, со одржливи нивоа на FVIII постигнати за време до> 23 месеци. Ниту еден од пациентите не пријави спонтано крварење или друго крварење кое бара третман, откако ќе се постигнат заштитни нивоа на FVIII од> 11 IU/dL.

ПОВРЗАНИ СОДРИНА

Интерактивни Webinars
Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL