Пакет со алатки за обука на обучувачи

Пакет со алатки за обука на обучувачи

Генетска терапија ISTH во обука за обука за хемофилија

Преглед

ISTH е подготвен да и помогне на заедницата за хемофилија да се подготви за идно одобрување на генска терапија во хемофилија. Создадени се едукации и алатки кои ќе ви помогнат (обучувачот) и вашиот тим на патот кон подготвеноста. Учествувајте во Генетска терапија ISTH во обука за обука за хемофилија програма следејќи ги чекорите подолу:

  1. Заврши основно истражување за хемофилија (Опционално)
  2. Присуствувајте виртуелна сесија за обука во живоили прегледајте го траен модул ако не може да учествува во реално време
  3. Заврши истражување за брза пост-проценка, што ќе ја измери подготвеноста за ширење на образованието и обуката во вашата заедница
  4. Ако истражувањето укажува на потреба за повеќе образование, модулите ќе бидат предложени за преглед
  5. Пристапете до едукативни алатки за обука
  6. Работе сами или со вашиот тим за грижа за третман на хемофилија (HTC) до завршете ги Водичите за промена
  7. Останете во контакт со врсници и експерти од целиот свет од вклучување во табли за дискусија
ЧЕКОР 1: Генетска терапија во основно истражување за хемофилија - утврдете ги потребите

Ова истражување е изборна алатка за идентификување на вас или образовните потреби на вашиот тим. Обучувачите се охрабруваат да го завршат истражувањето пред да присуствуваат на една од виртуелните сесии во живо или ако обучуваат други, треба да ги замолат своите тимови да го завршат. Одговорите ќе помогнат да се прилагоди содржината на нивните специфични потреби. Може да се користи и пред и по тимска обука за да служи како основна проценка и следна проценка за напредокот на знаењето и довербата.

Чекор 2: Сесија за обука на обучувачи - Целосна обука

Погледнете ја сесијата за обука. По оваа сесија, ќе имате пристап до алатки за едукативна поддршка преку табли за дискусија.

Известете ни како се чувствувате. Дали има теми за кои ви треба дополнително образование или дополнителна помош за поддршка на вашата обука? За нас е важно да ја разберете содржината доволно добро за да можете да ги едуцирате другите.

Чекор 3: Брзо истражување по проценка - Проценете ја подготвеноста

Резултатите ќе покажат дали сте подготвени да обучите други или ако имате некои теми за кои ви треба малку повеќе образование. Резултатите ќе ве упатат на лесно достапни образовни модули создадени од ISTH.

Чекор 4: Ангажирање на образованието - Научете заедно

Изберете од интерактивни вебинари, подкасти и илустрирани клинички испитувања.

Членовите на тимот HTC можат да пристапат до овие едукативни алатки индивидуално или може да се користат за време на групни сесии за образование. Алатките обезбедуваат сите членови на тимот да го имаат потребното основно знаење пред да се вклучат во дискусии за тоа како да се интегрираат промените во пракса. Секој подкаст и вебинар е 30 ~ минути и е достапен за АМА ПРА кредити за категорија 1 ™.

Илустрации за клинички испитувања

НАДЕ-Б: АМТ-061

PF 06838435 (СПК 9001)

подкасти

Чекор 5: Водич за промена - Дефинирајте план

на Водич за промена ви овозможува на вас и вашиот тим за нега да истражите потенцијални бариери, синергии и неопходни ресурси потребни за да направите промени во пристапот кон вашата клиничка нега и да развиете планови што може да се реализираат

Чекор 6: Одбор за дискусија - Поврзете се со колегите

Останете во контакт со врсници и експерти од целиот свет со вклучување во табли за дискусија. Пријавете се овде за бесплатна сметка на flipgrid за да се поврзете со вашите колеги.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL