Долготрајно набудување по терапија со гените на хемофилија

Долготрајно набудување по терапија со гените на хемофилија

Слушајте како Др. Стивен Пипе и Најџел Кју разговараат за развојот на науката и најновите клинички достигнувања во гената-терапија кај хемофилија.

 

Кликнете за кредит!

Информации за КМЕ


Наслов на активност

Долготрајно набудување по терапија со гените на хемофилија

Тема

Генетска терапија кај хемофилија

Тип на акредитација

АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™

Датум на издавање

Декември 6, 2019

Истекот Датум

Декември 5, 2020

Проценето време за комплетна активност

15 минути

 

ЦЕЛ НА УЧЕЕ
По завршувањето на активноста, учесниците треба да можат:

 • Препознајте ги клучните грижи и непознати поврзани со иднината на генетска терапија за хемофилија

ФАКУЛТЕТ
Најџел Кј, МБ, ЧБ, ФРЦП
Универзитет на Северна Каролина школа за медицина
Чапел Хил, Северна Каролина, САД

Д-р Стивен В.
Универзитетот во Мичиген
Ен Арбор, Мичиген, САД

НАЧИН НА УЧЕСТВО / КАКО ДА СЕ ИСПОЛНЕТ КРЕДИТ

 1. Нема такси за учество и за добивање кредит за оваа активност.
 2. Прегледајте ги целите на активностите и информациите за КМЕ / ЦЕ.
 3. Завршете ја CME / CE активност
 4. Пополнете го формуларот за евалуација / атестирање на CME / CE, кој му дава можност на секој учесник да коментира за тоа како учеството во активноста ќе влијае на нивната професионална пракса; квалитетот на наставниот процес; перцепцијата на засилена професионална ефективност; перцепцијата на комерцијална пристрасност; и неговите / нејзините ставови за идните образовни потреби.
 5. Кредитна документација / известување:
  • Ако барате АМА ПРА кредити за категорија 1 ™ или сертификат за учество — вашиот CME / CE сертификат ќе биде достапен за преземање.

КЛИКНЕТЕ ТУКА за да ги видите ТЕХНИЧКИТЕ БАРАА


АКРЕДИТИВЕН ПРОВИДЕР

Оваа активност е обезбедена од Фондацијата Франција.

ЦЕЛНА ПУБЛИКА
Оваа активност е наменета за лекари (хематолози), медицински сестри, асистенти за лекари, медицински сестри кои управуваат пациенти со хемофилија и научници со интерес за основно, преводно и клиничко истражување во хемофилија ширум светот.

ИЗВЕСТУВА OFЕ НА ПОТРЕБА
Бидејќи развојот на генетска терапија за хемофилија продолжува во клиничките испитувања во фаза 3, а се очекува одобрување на овој терапевтски пристап, неопходно е сите членови на тимот за нега на хемофилија да бидат запознаени и подготвени за интеграција на овој нов терапевтски пристап во клиничката пракса .

Изјава за акредитација
Оваа активност е планирана и спроведена во согласност со барањата за акредитација и политиките на Советот за акредитација за континуирано медицинско образование (ACCME) преку заедничко обезбедување на Фондацијата Франција и Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза. Фондацијата Франција е акредитирана од ACCME за да обезбеди континуирана медицинска едукација за лекарите.

КРЕДИТНА ДЕЗИГНАЦИЈА
Лекари:
Фондацијата Франција ја означува оваа траен активност за максимум 0.25 АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™. Лекарите треба да бараат само кредит пропорционален со степенот на учество во дејноста.

Медицински сестри: Медицински сестри кои се сертифицирани од страна на Американскиот медицински сестри за акредитација центар (ANCC) можат да користат активности што се овластени од страна на давателите на акредитирани ACCME кон нивните барања за обновување на сертификати од страна на ANCC. Сертификат за посетеност ќе биде обезбеден од Фондацијата Франција, ACCME акредитиран давател на услуги.

ПОЛИТИКА ЗА ДИСКЛОЗУРА
Во согласност со ACCME Стандардите за комерцијална поддршка, Фондацијата Франција (TFF) и Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ISTH) бараат поединците во позиција да ја контролираат содржината на едукативната активност, да ги откриваат сите релевантни финансиски односи со кој било комерцијален интерес . TFF и ISTH ги решаваат сите судири на интереси за да обезбедат независност, објективност, рамнотежа и научна строгост во сите нивни образовни програми. Покрај тоа, TFF и ISTH бараат да потврдат дека сите научни истражувања наведени, пријавени или користени во активност на CME / CE, се во согласност со општо прифатените стандарди на експериментален дизајн, собирање на податоци и анализа. TFF и ISTH се обврзуваат на учениците да им обезбедат висококвалитетни активности за КМЕ / ЦЕ кои промовираат подобрувања во здравството, а не оние од комерцијален интерес.

Активности обелоденување на персоналот
Прегледниците, уредниците, персоналот, Комитетот за КМЕ или други членови на Фондацијата Франс, кои ја контролираат содржината, немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Прегледниците, уредниците, персоналот или други членови на Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза кои контролираат содржини немаат релевантни финансиски односи што треба да ги откриваат.

Откривање на факултети - Планери

Факултетот наведен подолу известува дека нема релевантни финансиски односи за откривање:

 • Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA.

Факултетот наведен подолу известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • Д-р Дејвид Лиликрап, ФРЦПЦ, доби честријарија за академски консултации од Bioverativ, CSL Behring и Octapharma Plasma. Тој доби финансиско истражување од Баер, Биомарин, Биоверативен, ЦСЛ-Беринг и Оксафарма Плазма.
 • ,Они Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath одржува лидерски позиции со ISTH и WFH. Тој работел во бирото на звучници за Алињам, Баер, Биотест, Биоген, ИСТ, Ново Нордиск, Пфизер, Соби, Шире, Роче и ВФХ. Д-р Махлангу има добиено финансирање од истражувања од Алиним, Баер, Биотест, Биоген, ИСТ, Ново Нордиск, Пфејзер, Соби, Шире, Роче и ВФХ. Добил честријарија од Амген, Баер, Биотест, Биоген, Баксалта, CSL- Беринг, Каталистичар биокинезис, Чугаи, Фрелин, ЛФБ, Ново Нордиск, Роче и Искра.
 • K.он Пасин, МКББ, Д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH, доби финансиско истражување од програмата BioMarin GeneR8, уникатна програма HOPE-B, програма Sanofi - ATLAS fitusiran. Добил честријарија од Алнилам, Апсинтекс, Био Марин, Катализатор Био, Чугаи, Ново Нордиск, Октафарма Плазма, Ффејзер, Роче, Санофи, Шире и Соби.
 • Д-р Флора Певанди, држеше лидерски позиции со ЕХЦ, ЕМА и ЕАХАД. Таа служеше во бирото на звучници за Bioverativ, CSL-Behring, Grifols, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Sobi, Spark, Sysmex и Takeda. Д-р Певанди е член на советодавен одбор на Санофи.
 • Д-р Глен Ф. Пирс има добиено честријарија за академски консалтинг од Биомарин, Genентенх / Рош, Пфизер, Сент Јуда и Вармкс. Тој има раководно место со Глобална терапија за крв, НХФ МАСАК и Светска федерација на хемофилија.
 • Д-р Стивен В. Пипе, доби честријарија за академски консултации од CSL-Беринг, Ново Нордиск и Пфизер. Тој има раководно место во Фондацијата МАСАЦ-Национална хемофилија. Д-р Пипе доби финансиско истражување од „Сименс“ и „Шире“. Добил честријарија од Апсинтекс, Баер, Биомарин, Биовератив, Катализатор, ЦСЛ-Беринг, ХЕМА биологија, Фрејлин, Ново Нордиск, Ффејзер, Роше / Генетех, Санофи, Шире, Искра и уникат.
 • Д-р Алок Сривастава, ФРППП, ФРЦПА, ФРЦП, доби почестка за академски консултации од Баер, Ново Нордиск, Роче и Шире / Такеда. Тој имал раководни позиции како Претседател на Генерална терапија Технички сили на ССЦ на ИСТ и претседател на Управниот комитет на Работната група за хемофилија во Азија и Пацифик. Д-р Сривастава доби финансиско истражување од Алним, Баер и Шире.
 • Д-р Тјери ВанденДрише, има лидерски позиции со NHF и ISTH. Тој доби финансиско истражување од Ффејзер и Такеда. Д-р ВанденДрише доби честрија од Баксалта / Шире / Такеда, Баер, Биотест и Ффејзер.

Откривање на факултети - Факултет за активност
Следниот факултет известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • Најџел Кид, МБ, ЧБ, ФРЦП, доби честријарија за академски консалтинг од uniQure. Тој доби финансиско истражување од Грифолс, Ффејзер и Такеда. Д-р Ки е прими честријарија од Ново Нордиск.
 • Д-р Стивен В. Пипе, доби честријарија за академски консултации од CSL-Беринг, Ново Нордиск и Пфизер. Тој има раководно место во Фондацијата МАСАЦ-Национална хемофилија. Д-р Пипе доби финансиско истражување од „Сименс“ и „Шире“. Добил честријарија од Апсинтекс, Баер, Биомарин, Биовератив, Катализатор, ЦСЛ-Беринг, ХЕМА биологија, Фрејлин, Ново Нордиск, Ффејзер, Роше / Генетех, Санофи, Шире, Искра и уникат.

ДИСКЛОЗУРА НА ЕДНОСТАВНА УПОТРЕБА
TFF и ISTH бараат CME факултет (звучници) да открие кога производите или процедурите за кои се дискутира се надвор од етикетата, без обележани, експериментални и / или истражни и сите ограничувања на информациите што се презентирани, како што се податоци кои се прелиминарни, или кои претставуваат тековно истражување, привремени анализи и / или не поддржано мислење. Факултет во оваа активност може да разговара за информации за фармацевтски агенси кои се надвор од означувањето одобрено од Управата за храна и лекови на САД. Овие информации се наменети само за континуирано медицинско образование и не се наменети за промовирање на употреба на овие лекови без етикети. TFF и ISTH не препорачуваат употреба на кој било агент надвор од обележаните индикации. Ако имате прашања, контактирајте го Одделот за медицински работи на производителот за најновите информации за препишување.

ПРИРОДНО ПОДДРШКА ПРИДРУУВАЕ
Оваа активност е поддржана од едукативен грант од BioMarin, Pfizer Inc., Shire, Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

ОДГОВОРНОСТ
Фондацијата Франција и Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза ги презентираат овие информации само за едукативни цели. Содржината е дадена единствено од факултет кои се избрани заради признаена стручност во својата област. Учесниците имаат професионална одговорност да обезбедат соодветно пропишување и употреба на производи врз основа на сопствено клиничко проценување и прифатени стандарди за нега. Фондацијата Франција, Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза и трговскиот поддржувач (и) не преземаат никаква одговорност за информациите овде.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРИРАЧНИК
Copyright © 2019 Фондација Франција. Секое неовластено користење на какви било материјали на страницата може да ги наруши авторските права, трговската марка и другите закони. Може да ги видите, копирате и преземате информациите или софтверот ("Материјали") што се наоѓаат на оваа страница, под следниве термини, услови и исклучоци:

 • Материјалите се користат само за лични, некомерцијални, информативни и едукативни цели. Материјалите не се менуваат. Тие треба да бидат дистрибуирани во формат обезбеден со јасно утврден извор. Информациите за авторските права или другите известувања за сопственост не можат да бидат избришани, изменети или изменети.
 • Материјалите не смеат да бидат објавени, поставени, објавени, пренесени (освен како што е наведено овде), без претходна писмена дозвола на Фондацијата Франција.


Заштита на личните податоци

Фондацијата Франција ја штити приватноста на личните и другите информации во врска со учесниците и соработниците во образованието. Фондацијата Франција нема да објави информации за лична идентификација на трета страна без согласност на поединецот, освен такви информации што се потребни за целите на известување до АКЦМЕ.

Фондацијата Франција одржува физички, електронски и процедурални заштитни мерки кои се во согласност со сојузните регулативи за заштита од загуба, злоупотреба или промена на информациите што ги собравме од вас.

Дополнителни информации во врска со Политиката за приватност на Фондацијата Франција можат да се видат на www.francefoundation.com/privacy-policy.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
Ако имате прашања во врска со оваа активност на КМЕ, ве молиме контактирајте го Фондацијата Франс на 860-434-1650 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

 

Д-р Стивен Пипе

Д-р Стивен Пипе
Универзитетот во Мичиген
Ен Арбор, Мичиген, САД

Д-р Стивен Пипе е професор и Лоренс А. Боксер, професор по истражување на педијатрија и професор по патологија на Универзитетот во Мичиген, Ен Арбор, Мичиген, САД. Тој е медицински директор на Програмата за детска хемофилија и нарушувања на коагулација и медицински директор на лабораторијата за специјална коагулација. Неговите клинички интереси вклучуваат крварење, тромботични нарушувања и вродени васкуларни аномалии. Д-р Пип, исто така, насочува основна лабораторија за истражување што го испитува факторот на коагулација VIII и молекуларните механизми на хемофилија А. Тој е активно вклучен во клиничките испитувања со нови терапевтици за хемофилија, вклучително и генска терапија. Тој беше добитник на наградата Лидерство во истражување од 2015 година од Националната фондација за хемофилија. Д-р Пипе работел на Одборот на директори на истражувачкото друштво за хемостаза и тромбоза, како претседател на Управниот одбор на Американската мрежа за тромбоза и хемостаза и во моментов како претседател на Медицински и научен советодавен комитет на Фондацијата Национална хемофилија.

Најџел Кј, МБ, ЧБ. FRCP,

Најџел Кј, МБ, ЧБ, ФРЦП
Универзитет на Северна Каролина школа за медицина
Чапел Хил, Северна Каролина, САД

Nigel Key, MB, ChB, FRCP, е возрасен хематолог специјализиран за не-малигни хематолошки нарушувања, особено оние кои влијаат на коагулацијата на крвта. Д-р Ки е познат професор на Харолд Р. Робертс, раководител на одделот за хематологија во одделот за хематологија / онкологија и директор на UNC Центарот за хемофилија и тромбоза. Дипломирал на Универзитетот во Сент Ендрјус и Медицинскиот факултет на Универзитетот во Манчестер (двата во Велика Британија), д-р Ки го добил почетокот на обуката за интерна медицина во Бања и хематологија во Оксфорд, Велика Британија. Следејќи 15 години на факултетот за хематологија / онкологија на Универзитетот во Минесота, д-р Кив беше регрутиран во UNC во 2005 година. Неговите клинички интереси вклучуваат дијагностицирање и управување со нарушувања на крварењето, вклучувајќи хемофилија и фон Вилбранд, како и артериски и венски тромбоемболички нарушувања . Д-р Ки е автор на повеќе од 100 написи на рецензија, приближно 20 поглавја од книги и е ко-уредник на популарен учебник за нарушувања на крварење и згрутчување.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL