Регистар на WFH генетска терапија

Регистар на WFH генетска терапија

ИСТХ е горд што ја воведе Барбара А. Конкле, д-р, директор за клиничко и преведувачко истражување, медицински директор на Специјалната лабораторија за хемостаза и вонреден директор на центарот за третман на хемофилија во Центарот за крв на звукот Пугет и професор по хематологија и медицина на УВ, и Nyони Малангу, Дипломиран студија, MBBCh, MMed, FCPath, личен професор по хематологија и раководител на Факултетот за патологија на Факултетот за здравствени науки на Универзитетот во Витватерсранд и Националната здравствена лабораториска служба во Јоханесбург, Јужна Африка. Слушајте ги како дискутираат за Регистарот за генетска терапија на WFH, што е регистар за генетска терапија и важноста на регистарот и неговите цели.

 

Кликнете за кредит!

Информации за КМЕ


Наслов на активност

Регистар на WFH генетска терапија

Тема

Генетска терапија кај хемофилија

Тип на акредитација

АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™

Датум на издавање

Октомври 15, 2020

Истекот Датум

14 октомври 2021 година

Проценето време за комплетна активност

15 минути

ЦЕЛ НА УЧЕЕ
По завршувањето на активноста, учесниците треба да можат:

 • Нацртајте ги сегашните и новите приоди на генска терапија за лекување на хемофилија
 • Препознајте ги клучните грижи и непознати поврзани со иднината на генетска терапија за хемофилија

ФАКУЛТЕТ
Д-р Барбара А. Конкле
Вонреден директор
Центар за нарушувања на крварење во Вашингтон
Универзитетот во Вашингтон
Сиетл, Вашингтон

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Универзитет во Витватерсранд и Национална здравствена лабораториска служба
Јоханесбург, Јужна Африка

ПЛАНЕРИ
Д-р Дејвид Лиликрап, ФРЦПЦ
Универзитетот Квинс - Кингстон, Канада

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Факултет за здравствени науки – Универзитет во Витватерсранд и Национална здравствена лабораториска служба
Јоханесбург, Јужна Африка

Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA
Градската болница во Окланд
Окленд, Нов Зеланд

Д-р Глен Ф. Пирс
Светска федерација на хемофилија (WFH)
Соединетите Американски Држави

К. Johnон Пасин, МБ ChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Бартс и Лондонскиот факултет за медицина и стоматологија
Кралицата Марија Универзитетот во Лондон
Лондон, Обединето Кралство

Д-р Стивен В.
Универзитетот во Мичиген
Ен Арбор, Мичиген

Д-р Флора Певанди
Универзитет во Милано
Милано, Италија

Д-р Алок Шривастава, ФРАКП, ФРЦПА, ФРЦП
Христијански медицински колеџ
Велоре, Индија

Д-р Тиери ВанденДришеше
Универзитетот Врие Брисел
Брисел, Белгија

НАЧИН НА УЧЕСТВО / КАКО ДА СЕ ИСПОЛНЕТ КРЕДИТ

 1. Нема такси за учество и за добивање кредит за оваа активност.
 2. Прегледајте ги целите на активностите и информациите за КМЕ / ЦЕ.
 3. Завршете ја CME / CE активност
 4. Пополнете го формуларот за евалуација / атестирање на CME / CE, кој му дава можност на секој учесник да коментира за тоа како учеството во активноста ќе влијае на нивната професионална пракса; квалитетот на наставниот процес; перцепцијата на засилена професионална ефективност; перцепцијата на комерцијална пристрасност; и неговите / нејзините ставови за идните образовни потреби.
 5. Кредитна документација / известување:
  • Ако барате АМА ПРА кредити за категорија 1 ™ или сертификат за учество — вашиот CME / CE сертификат ќе биде достапен за преземање.

КЛИКНЕТЕ ТУКА за да ги видите ТЕХНИЧКИТЕ БАРАА


АКРЕДИТИВЕН ПРОВИДЕР

Оваа активност е заедничка обезбедена од Фондацијата Франс и Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза.

ЦЕЛНА ПУБЛИКА
Оваа активност е наменета за лекари (хематолози), медицински сестри, медицински асистенти и медицински сестри кои управуваат со пациенти со хемофилија. Активноста е наменета и за научници кои имаат интерес за основно, преведувачко и клиничко истражување во хемофилија низ целиот свет.

ИЗВЕСТУВА OFЕ НА ПОТРЕБА
Бидејќи развојот на генетска терапија за хемофилија продолжува во клиничките испитувања во фаза 3, а се очекува одобрување на овој терапевтски пристап, неопходно е сите членови на тимот за нега на хемофилија да бидат запознаени и подготвени за интеграција на овој нов терапевтски пристап во клиничката пракса .

Изјава за акредитација
Оваа активност е планирана и спроведена во согласност со барањата за акредитација и политиките на Советот за акредитација за континуирана медицинска едукација (ACCME) преку заедничко обезбедување на Фондацијата Франс (TFF) и Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза (ISTH). TFF е акредитиран од ACCME за да обезбеди континуирано медицинско образование за лекарите.

КРЕДИТНА ДЕЗИГНАЦИЈА
Лекари:
Фондацијата Франција ја означува оваа траен активност за максимум 0.25 АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™. Лекарите треба да бараат само кредит пропорционален со степенот на учество во дејноста.

Медицински сестри: Медицински сестри кои се сертифицирани од страна на Американскиот медицински сестри за акредитација центар (ANCC) можат да користат активности што се овластени од страна на давателите на акредитирани ACCME кон нивните барања за обновување на сертификати од страна на ANCC. Сертификат за посетеност ќе биде обезбеден од Фондацијата Франција, ACCME акредитиран давател на услуги.

ПОЛИТИКА ЗА ДИСКЛОЗУРА
Во согласност со ACCME Стандардите за комерцијална поддршка, Фондацијата Франција (TFF) и Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ISTH) бараат поединците во позиција да ја контролираат содржината на едукативната активност, да ги откриваат сите релевантни финансиски односи со кој било комерцијален интерес . TFF и ISTH ги решаваат сите судири на интереси за да обезбедат независност, објективност, рамнотежа и научна строгост во сите нивни образовни програми. Покрај тоа, TFF и ISTH бараат да потврдат дека сите научни истражувања наведени, пријавени или користени во активност на CME / CE, се во согласност со општо прифатените стандарди на експериментален дизајн, собирање на податоци и анализа. TFF и ISTH се обврзуваат на учениците да им обезбедат висококвалитетни активности за КМЕ / ЦЕ кои промовираат подобрувања во здравството, а не оние од комерцијален интерес.

Активности обелоденување на персоналот
Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, CME комитетот или другите членови на TFF кои контролираат содржина немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на ISTH кои контролираат содржина немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Откривање на факултети - Планери

Факултетот наведен подолу известува дека нема релевантни финансиски односи за откривање:

 • Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA
 • Д-р Алок Шривастава, ФРАКП, ФРЦПА, ФРЦП

Факултетот наведен подолу известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • Дејвид Лиликрап, MD, FRCPC, добива хонорари за академски консултации од Bioverativ, CSL Behring и Octapharma Plasma. Тој добива финансирање за истражување од Баер, Биомарин, Биовератив, ЦСЛ Беринг и Октафарма Плазма.
 • Nyони Малангу, BSc, MBBCh, MMed, FCPath, служи во бирото за звучници и прави истражување на договори за CSL Behring, Catalyst Biosciences, Freeline Therapy, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Spark и Takeda.
 • K.он Пасин, MChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH, добива истражување за финансирање од програмата BioMarin GeneR8, уникатна програма HOPE-B и програмата fitofiran Sanofi-ATLAS. Тој прима честријанија од Алнилам, Апсинтекс, Био Марин, Катализатор Био, Чугаи, Ново Нордиск, Октафарма Плазма, Пфицер, Роче, Санофи, Шире и Соби.
 • Флора Пејванди, д-р, д-р, служи како консултант за Санофи и Соби. Таа служи во бирото за звучници за Биовератив, Грифолс, Рош, Санофи, Соби, Спарк и Такеда.
 • Д-р Глен Ф. Пирс, добива почесна награда за академски консултации од Биомарин, Genентенх / Рош, Пфизер, Сент Јуда и Вармкс. Тој има лидерски позиции со Глобална терапија за крв, НХФ МАСАК и Светска федерација на хемофилија.
 • Стивен В. Пип, доктор по медицина, служи како консултант за ApcinteX, Bayer, BioMarin, Catalyst Biosciences, CSL Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sangamo Therapy, Sanofi, Takeda, Spark Therapeutics и uniQure . Тој истражува за Сименс.
 • Д-р Тиери ВанденДриеше, има лидерски позиции со NHF и ISTH. Тој добива финансирање за истражување од „Фајзер“ и „Такеда“. Д-р ВанденДриеше добива хонорари од Баксалта, Шире, Такеда, Баер, Биотест и Фајзер.

Откривање на факултети - Факултет за активност
Следниот факултет известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • Барбара А. Конкл, д-р, доби хонорари за академски консултации од BioMarin, Genentech, Pfizer, Sanofi, Siglion и Spark. Таа има лидерски позиции во Фондацијата за жени и девојчиња со крвни нарушувања и Светската федерација за хемофилија. Д-р Конкле поседува акции во Рош и Сименс. Таа добила финансирање за истражување од Биовератив / Санофи, Фајзер, Спарк и Сангамо.
 • Nyони Малангу, BSc, MBBCh, MMed, FCPath, служи во бирото за звучници и прави истражување на договори за CSL Behring, Catalyst Biosciences, Freeline Therapy, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Spark и Takeda.

ДИСКЛОЗУРА НА ЕДНОСТАВНА УПОТРЕБА
TFF и ISTH бараат факултетот за CME (звучници) да открие кога производите или процедурите за кои се дискутира се надвор од етикетата, не етикетирани, експериментални и / или истражни. Ова вклучува какви било ограничувања на информациите што се презентираат, како што се податоци што се прелиминарни или што претставуваат тековно истражување, привремени анализи и / или неподдржано мислење. Факултетот во оваа активност може да разговара за информации за фармацевтски агенси што се надвор од одобреното обележување на Администрацијата за храна и лекови на САД. Оваа информација е наменета исклучиво за континуирана медицинска едукација и не е наменета за промовирање на употреба без ознака на овие лекови. TFF и ISTH не препорачуваат употреба на кој било агенс надвор од означените индикации. Ако имате прашања, контактирајте го Одделот за медицински работи на производителот за најновите информации за препишување.

ПРИРОДНО ПОДДРШКА ПРИДРУУВАЕ
Оваа активност е поддржана од едукативни грантови од BioMarin, Freeline Therapyics Limited, Pfizer Inc., Shire, Spark Therapetiks и uniQure, Inc.

ОДГОВОРНОСТ
TFF и ISTH ги презентираат овие информации само за едукативни цели. Содржината е обезбедена единствено од факултет кои се избрани за признаена експертиза во својата област. Учесниците имаат професионална одговорност да осигурат дека производите се пропишуваат и се користат соодветно врз основа на сопствената клиничка проценка и прифатените стандарди за нега. Фондацијата Франс, ИСТХ и комерцијалниот поддржувач (и) не преземаат никаква одговорност за информациите овде.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРИРАЧНИК
Copyright © 2020 Фондација Франција. Секое неовластено користење на какви било материјали на страницата може да ги наруши авторските права, трговската марка и другите закони. Може да ги видите, копирате и преземате информациите или софтверот ("Материјали") што се наоѓаат на оваа страница, под следниве термини, услови и исклучоци:

 • Материјалите се користат само за лични, некомерцијални, информативни и едукативни цели. Материјалите не се менуваат. Тие треба да бидат дистрибуирани во формат обезбеден со јасно утврден извор. Информациите за авторските права или другите известувања за сопственост не можат да бидат избришани, изменети или изменети.
 • Материјалите не смеат да бидат објавени, поставени, објавени, пренесени (освен како што е наведено овде), без претходна писмена дозвола на Фондацијата Франција.


Заштита на личните податоци

Фондацијата Франција ја штити приватноста на личните и другите информации во врска со учесниците и соработниците во образованието. Фондацијата Франција нема да објави информации за лична идентификација на трета страна без согласност на поединецот, освен такви информации што се потребни за целите на известување до АКЦМЕ.

Фондацијата Франција одржува физички, електронски и процедурални заштитни мерки кои се во согласност со сојузните регулативи за заштита од загуба, злоупотреба или промена на информациите што ги собравме од вас.

Дополнителни информации во врска со Политиката за приватност на Фондацијата Франција можат да се видат на www.francefoundation.com/privacy-policy.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
Ако имате прашања во врска со оваа активност на КМЕ, ве молиме контактирајте го Фондацијата Франс на 860-434-1650 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

Д-р Барбара Конкле

Д-р Барбара А. Конкле
Вонреден директор
Центар за нарушувања на крварење во Вашингтон
Директор, лабораторија за хемостаза, имунологија на тромбоцити и геномика
Професор по медицина / хематологија
Универзитетот во Вашингтон
Сиетл, Вашингтон

Д-р Барбара Конкле е директорка за клинички и преведувачки истражувања, медицински директор на специјалната лабораторија за хемостаза и вонреден директор на Центарот за третман на хемофилија во центарот за звук на пугет „Пугт“ и професор по УВ за хематологија и медицина. Таа е прогласена за врвен лекар од списанието Сиетл Мет. Д-р Конкле има над 30-годишно искуство во проценка и грижа на пациенти со нарушувања на крварење и згрутчување и е призната на национално и меѓународно ниво во оваа област. Д-р Конкл се стекнала со медицински студии од универзитетот Вандербилт. Таа е сертифицирана во бордот за интерна медицина, онкологија и хематологија. Таа има државни позиции, вклучително и претседател на Управниот одбор на Американската мрежа за тромбоза и хемостаза и е основачки член на Одборот за жени и девојчиња со нарушувања на крвта и Северноамериканското друштво за тромбоза и хемостаза.

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath
Факултет за здравствени науки
Универзитет во Витватерсранд и Национална здравствена лабораториска служба
Јоханесбург, Јужна Африка

,Они Махлангу, Дипломиран БСЦ, МБЦ, ММед, ФКПат е личен професор по хематологија и шеф на Школата за патологија на Факултетот за здравствени науки на Универзитетот во Витватерсранд и Националната здравствена лабораториска служба во Јоханесбург, Јужна Африка. Тој е исто така директор на Меѓународниот центар за обука за хемофилија и консултант клинички хематолог во академската болница Шарлот Максике Јоханесбург, Јоханесбург. Д-р Махлангу ја заврши својата додипломска и постдипломска обука во областа на науката и медицината на Универзитетот во Витватерсранд со специјалист за хематологија и специјалистички квалификации за клиничка хематологија преку колеџите за медицина во Јужна Африка. Објавил многу статии и реферати од списанија и предавал предавања, работилници и презентации на национални и меѓународни состаноци. Неговата главна област на истражување е нови терапии во нарушувања на крварењето во кои тој работел како главен истражувач за над 70 меѓународни мултицентрични студии. Професорот Махлангу е сегашен претседател на Колеџот за патолози во Јужна Африка, член на бордот на Јужноафриканскиот совет за медицински истражувања, Фондација за истражување на здравствени конзорциум и полиомиелитис и претседател на Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТ) Научен и комитет за стандардизација на Фактор VIII, FIX и ретки нарушувања на крварењето.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL