Генска терапија за FVIII

Генска терапија за FVIII

mod8 пост

Сеопфатен образовен ресурс дизајниран од водечки експерти за глобалната заедница за хемофилија за да ви помогне да останете во чекор со развојот на науката и најновите клинички достигнувања во гената-терапија во хемофилија.

 

Кликнете за да започнете!

Наслов на активност: Генска терапија за FVIII

Тема: Хемофилија А.

Тип на акредитација: АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™

Датум на издавање: Септември 12, 2020

Дата на истекување: Септември 11, 2021

Проценето време за комплетна активност: 30 минути

Информации за КМЕ


Наслов на активност

Генска терапија за FVIII

Тема

Хемофилија А.

Тип на акредитација

АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™

Датум на издавање

Септември 12, 2020

Истекот Датум

Септември 11, 2021

Проценето време за комплетна активност

30 минути

 

ЦЕЛИ НА УЧЕЊЕ
По завршувањето на активноста, учесниците треба да можат:

 • Споредете ги и споредете ги податоците за безбедност и ефикасност за пристапи кон профилактички третман кај пациенти со хемофилија А.
 • Применете ги овие информации во одлуките за грижа за пациентите со хемофилија А.
 • Развијте тим-базиран пристап кон интеграција на нови терапии во тековните практики за нега на пациенти со хемофилија А.

 

ФАКУЛТЕТ

К. Johnон Пасин, МБ ChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Професор по хемостаза и тромбоза
Бартс и Лондонскиот факултет за медицина и стоматологија
Кралицата Марија Универзитетот во Лондон
Лондон, Обединето Кралство

ПЛАНЕРИ
Стејси Е.Крото, доктор по медицина, ММС
Медицински директор, Центар за хемофилија во Бостон
Доцент по педијатрија, медицинско училиште Харвард
Бостон, Масачусетс

Сузан Латимор, Р.Н.
Директор на програма за истражување
Центар за хемофилија
Универзитет за здравство и наука во Орегон
Портланд, Орегон

К. Johnон Пасин, МБ ChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH
Бартс и Лондонскиот факултет за медицина и стоматологија
Кралицата Марија Универзитетот во Лондон
Лондон, Обединето Кралство

Д-р Стивен В.
Универзитетот во Мичиген
Ен Арбор, Мичиген

НАЧИН НА УЧЕСТВО / КАКО ДА СЕ ИСПОЛНЕТ КРЕДИТ

 1. Нема такси за учество и за добивање кредит за оваа активност.
 2. Прегледајте ги целите на активностите и информациите за КМЕ / ЦЕ.
 3. Завршете ја CME / CE активност
 4. Завршете го пост-тестот преку Интернет. Потребно е резултат од 100% за успешно завршување на оваа активност. Учесникот може да го полага тестот се додека не успее да го положи.
 5. Пополнете го формуларот за евалуација / атестирање на CME / CE, кој му дава можност на секој учесник да коментира за тоа како учеството во активноста ќе влијае на нивната професионална пракса; квалитетот на наставниот процес; перцепцијата на засилена професионална ефективност; перцепцијата на комерцијална пристрасност; и неговите / нејзините ставови за идните образовни потреби.
 6. Кредитна документација / известување:
  • Ако барате АМА ПРА кредити за категорија 1 ™ или сертификат за учество — вашиот CME / CE сертификат ќе биде достапен за преземање.

КЛИКНЕТЕ ТУКА за да ги видите ТЕХНИЧКИТЕ БАРАА


АКРЕДИТИВЕН ПРОВИДЕР

Оваа активност е заеднички обезбедена од Фондацијата Франс (TFF) и Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза (ISTH)

ЦЕЛНА ПУБЛИКА
Оваа активност е наменета за членовите на тимот за нега на хемофилија кои управуваат со пациенти со хемофилија А, вклучително и лекари, медицински сестри, медицински сестри, медицински сестри, социјални работници и физикални терапевти.

ИЗВЕСТУВА OFЕ НА ПОТРЕБА
Околу 400,000 луѓе ширум светот и 20,000 во САД живеат со хемофилија. Тековните приоди на третман вклучуваат терапија за замена, и профилактички и за лекување на крварење. Сепак, и покрај широко распространетата достапност, пациентите со хемофилија продолжуваат да ги доживуваат оптоварувањата на третманот, пробивното крварење, прогресивно заболување на зглобовите и високи стапки на развој на инхибитор.

Изјава за акредитација
Оваа активност е планирана и спроведена во согласност со барањата за акредитација и политиките на Советот за акредитација за континуирано медицинско образование (ACCME) преку заедничко обезбедување на Фондацијата Франс и Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза. Фондацијата Франс е акредитирана од ACCME за да обезбеди континуирано медицинско образование за лекарите

КРЕДИТНА ДЕЗИГНАЦИЈА
Лекари: 
Фондацијата Франција ја означува оваа траен активност за максимум 0.50 АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™. Лекарите треба да бараат само кредит пропорционален со степенот на учество во дејноста.

Медицински сестри: Медицински сестри кои се сертифицирани од страна на Американскиот медицински сестри за акредитација центар (ANCC) можат да користат активности што се овластени од страна на давателите на акредитирани ACCME кон нивните барања за обновување на сертификати од страна на ANCC. Сертификат за посетеност ќе биде обезбеден од Фондацијата Франција, ACCME акредитиран давател на услуги.

ПОЛИТИКА ЗА ДИСКЛОЗУРА
Во согласност со ACCME Стандардите за комерцијална поддршка, Фондацијата Франс и Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза бараат од поединци во позиција да ја контролираат содржината на едукативна активност да ги обелоденат сите релевантни финансиски односи со кој било комерцијален интерес. TFF и ISTH ги решаваат сите судири на интереси за да обезбедат независност, објективност, рамнотежа и научна строгост во сите нивни образовни програми. Понатаму, TFF и ISTH сакаат да потврдат дека сите научни истражувања наведени, пријавени или користени во активност на CME / CE се во согласност со општо прифатените стандарди за експериментален дизајн, собирање податоци и анализа. TFF и ISTH се посветени на обезбедување на ученици со високо квалитетни активности CME / CE кои промовираат подобрувања во здравствената заштита, а не оние од комерцијален интерес.

Активности обелоденување на персоналот
Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на Фондацијата Франс, кои контролираат содржина, немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на ISTH кои контролираат содржина немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Откривање на факултети - Планери

Факултетот наведен подолу известува дека нема релевантни финансиски односи за откривање:

 • Сузан Латимор, Р.Н.

Факултетот наведен подолу известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • Стејси Е.Крото, д-р, ММС, служи како консултант за Bayer, CSL-Behring, Genentech и Pfizer. Таа истражува за Ново Нордиск и Спарк терапевтика.
 • К. Johnон Паси, д-р MChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH, добива финансирање за истражување од програмата BioMarin GeneR8, програмата uniQure HOPE-B и програмата на фитозирана Sanofi-ATLAS. Тој доби хонорари од Alnylam, ApcinteX, BioMarin, Catalyst Bio, Chugai, Novo Nordisk, Octapharma Plasma, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire и Sobi.
 • MD, Стивен В. Пипе, служи како консултант за Apcintex, Bauer, BioMarin, Catalyst Biosciences, CSL Behring, HEMA Biologics, Freeline, Novo Nordisk, Pfizer, Roche / Genentech, Sangamo Therapeutics, Sanofi, Takeda, Spark Therapeutics и uniQure . Тој прави истражување за „Сименс“.

Откривање на факултети - Факултет за активност
Следниот факултет известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

 • К. Johnон Паси, д-р MChB, д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH, добива финансирање за истражување од програмата BioMarin GeneR8, програмата uniQure HOPE-B и програмата на фитозирана Sanofi-ATLAS. Тој доби хонорари од Alnylam, ApcinteX, BioMarin, Catalyst Bio, Chugai, Novo Nordisk, Octapharma Plasma, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire и Sobi.

ДИСКЛОЗУРА НА ЕДНОСТАВНА УПОТРЕБА
TFF и ISTH бараат CME факултетот (звучници) да открие кога производите или процедурите за кои се дискутира се надвор од етикетата, не етикетирани, експериментални и / или истражни. Ова вклучува какви било ограничувања на информациите што се презентираат, како што се податоци што се прелиминарни или што претставуваат тековно истражување, привремени анализи и / или неподдржано мислење. Факултетот во оваа активност може да разговара за информации за фармацевтски агенси што се надвор од одобреното обележување на Администрацијата за храна и лекови на САД. Оваа информација е наменета исклучиво за континуирана медицинска едукација и не е наменета за промовирање на употреба без ознака на овие лекови. TFF и ISTH не препорачуваат употреба на кој било агенс надвор од означените индикации. Ако имате прашања, контактирајте го Одделот за медицински работи на производителот за најновите информации за препишување.

ПРИРОДНО ПОДДРШКА ПРИДРУУВАЕ
Оваа активност е поддржана од едукативен грант од Genentech.

ОДГОВОРНОСТ
TFF и ISTH ги презентираат овие информации само за едукативни цели. Содржината е обезбедена единствено од факултет кои се избрани за признаена експертиза во својата област. Учесниците имаат професионална одговорност да осигурат дека производите се пропишуваат и се користат соодветно врз основа на сопствената клиничка проценка и прифатените стандарди за нега. TFF, ISTH и комерцијалниот поддржувач (и) не преземаат никаква одговорност за информациите овде.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРИРАЧНИК
Copyright © 2020 Фондација Франција. Секое неовластено користење на какви било материјали на страницата може да ги наруши авторските права, трговската марка и другите закони. Може да ги видите, копирате и преземате информациите или софтверот ("Материјали") што се наоѓаат на оваа страница, под следниве термини, услови и исклучоци:

 • Материјалите се користат само за лични, некомерцијални, информативни и едукативни цели. Материјалите не се менуваат. Тие треба да бидат дистрибуирани во формат обезбеден со јасно утврден извор. Информациите за авторските права или другите известувања за сопственост не можат да бидат избришани, изменети или изменети.
 • Материјалите не смеат да бидат објавени, поставени, објавени, пренесени (освен како што е наведено овде), без претходна писмена дозвола на Фондацијата Франција.


Заштита на личните податоци

Фондацијата Франција ја штити приватноста на личните и другите информации во врска со учесниците и соработниците во образованието. Фондацијата Франција нема да објави информации за лична идентификација на трета страна без согласност на поединецот, освен такви информации што се потребни за целите на известување до АКЦМЕ.

Фондацијата Франција одржува физички, електронски и процедурални заштитни мерки кои се во согласност со сојузните регулативи за заштита од загуба, злоупотреба или промена на информациите што ги собравме од вас.

Дополнителни информации во врска со Политиката за приватност на Фондацијата Франција можат да се видат на www.francefoundation.com/privacy-policy .


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
Ако имате прашања во врска со оваа активност на КМЕ, ве молиме контактирајте го Фондацијата Франс на 860-434-1650 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

 

Кликнете за да започнете

Запознавање со генетска терапија - Терминологија и концепти

Кликнете за да започнете!

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL