Брифинзи за конференции на WFH

Неодамнешен напредок во развојот на AMT-061 (Етранакогени Дежапарвовец) за лица со тешка или умерено сериозна хемофилија Б

Неодамнешен напредок во развојот на AMT-061 (Етранакогени Дежапарвовец) за лица со тешка или умерено сериозна хемофилија Б

Д-р Стивен В.

WATCH
Четвртогодишно последователно истражување на човекот за трајна терапевтска ефикасност и безбедност: ААВ генетска терапија со валоктокоген роксапарвовец за тешка хемофилија А

Четвртогодишно последователно истражување на човекот за трајна терапевтска ефикасност и безбедност: ААВ генетска терапија со валоктокоген роксапарвовец за тешка хемофилија А

Pasiон Пасин, МБ ЧБ, Д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH

WATCH

Брифинзи за конференција на ASGCT

Студија за прва терапија во врска со гени на AAVhu37 капсид вектор технологија кај тешка хемофилија А: Резултати од безбедност и FVIII

Студија за прва терапија во врска со гени на AAVhu37 капсид вектор технологија кај тешка хемофилија А: Резултати од безбедност и FVIII

Д-р Стивен В.

WATCH
Користење на афереза ​​за отстранување на неутрализирачки антитела на ААВ кај пациенти претходно исклучени од генска терапија

Користење на афереза ​​за отстранување на неутрализирачки антитела на ААВ кај пациенти претходно исклучени од генска терапија

Д-р Глен Ф. Пирс

WATCH
Развој на клинички кандидат AAV3 вектор за генетска терапија на хемофилија Б.

Развој на клинички кандидат AAV3 вектор за генетска терапија на хемофилија Б.

Алок Сривастава, ФРАКП, ФРЦПА, ФРЦП

WATCH
Анализа на интеграција на ААВ по долгорочно следење кај хемофилија Кучињата ги откриваат генетските последици од корекција на гени со медијален притисок AAV

Анализа на интеграција на ААВ по долгорочно следење кај хемофилија Кучињата ги откриваат генетските последици од корекција на гени со медијален притисок AAV

Д-р Глен Ф. Пирс

WATCH

Покриеност на конференцијата од Орландо

Покриеност на конференцијата од Орландо, во кое има стручни интервјуа за најновите достигнувања во гените-терапијата.

Заработете КРМ КРЕДИТ

Покриеност на конференцијата - Во живо од Орландо 2019 година

Најнови ажурирања за клинички испитувања на гените терапија кај хемофилија Б.
Податоците за безбедност и ефикасност од испитувањата на гените терапија кај хемофилија даваат оптимизам
Долгорочно изразување на AAV посредувано во FVIII трансферот на гените и векторските интеграции во хемофилија
Нови пристапи кон гено-терапија со хемофилија во претклинички развој
Постоички антитела на ААВ и последици од терапијата со гените на хемофилија
Иднината на гената терапија со хемофилија
Подготовки за одобрување на генска терапија за хемофилија