Експерт за месечни интервјуа

Експертите за генотерапија кај хемофилија од целиот свет обезбедуваат ажурирања месечно за најновите информации и новости.

Видео за овој месец: клиничко испитување SPK-1 фаза 2/8011 на Spark

Презентирани од страна на: Стејси Е. Крото, д-р, ММС медицински директор, асистент професор по педијатрија во Центарот за хемофилија во Бостон, Медицинскиот факултет Харвард, Бостон, Масачусетс

Дополнителни новости

Петгодишните податоци потврдуваат стабилен FIX израз

Презентирани од страна на: Д-р Волфганг А. Мисбах, Оддел за нарушувања на коагулацијата и Центар за сеопфатна нега на хемофилија, Универзитетска болница Гете, Франкфурт / Главна Германија.

Што да очекувате на претстојниот Конгрес на ISTH во генотерапија хемофилија

Презентирани од страна на: Дејвид Лиликрап, М-р, FRCPC, Оддел за патологија и молекуларна медицина, Универзитет „Квинс“, Кингстон, Онтарио

Определување од 24-тиот годишен состанок на ASGCT

Презентирани од страна на: Д-р Волфганг А. Мисбах, Оддел за нарушувања на коагулацијата и Центар за сеопфатна нега на хемофилија, Универзитетска болница Гете, Франкфурт / Главна Германија.

Хепатоксичност и генетска терапија
 

Презентирани од страна на: Гај Јанг, д-р, директор, програма за хемостаза и тромбоза, професор по педијатрија (клинички научник), Медицински факултет Кек на УСЦ, Лос Анџелес, Калифорнија.

Издржливост: Фактор VIII и Фактор IX Разлики

Презентирани од страна на: Гај Јанг, д-р, директор, програма за хемостаза и тромбоза, професор по педијатрија (клинички научник), Медицински факултет Кек на УСЦ, Лос Анџелес, Калифорнија.
Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL