Биографија

Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA

Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA
Градската болница Окленд - Окленд, Нов Зеланд

Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA е акушерски лекар и хематолог во Националното здравство на жени, Окланд Сити болница, каде што е клинички директор на регионални услуги за породилишта, вклучувајќи акушерски и мајчински фетален лек. Таа има посебен интерес за хематолошки проблеми во бременоста, со посебни интереси за тромбоцитопенија, прееклампсија, морбидитет на мајката и морталитет, акушерска хеморагија и управување со антикоагулација кај бремени жени со механички срцеви валвули.

Клер е на Советот за меѓународно здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТ) и е потпретседател на Комитетот за едукација и комуникација и претседател на Поткомитетот за членство и комуникација. Таа е член на Управниот комитет за Светскиот ден на тромбоза ISTH.

Клер ужива да предава и е коавтор на многу публикации што се разгледуваат преку рецензија и поглавја на книги од нејзината област на практика.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL