Податоци за крвавење низ базичните вредности FIX нивоа на изразување кај луѓе со хемофилија Б: Анализа користејќи ја студијата за изразување на фактори
Врвни моменти од 63-от годишен состанок на ASH

Податоци за крвавење низ базичните вредности FIX нивоа на изразување кај луѓе со хемофилија Б: Анализа користејќи ја студијата за изразување на фактори

м-р Том Бурк1,2 *, Анум Шеик2*, Талаха Али3*, Нанксин Ли, д-р, МБА4, д-р Барбара А Конкле5, м-р Деклан Ноун6*, Брајан О'Махони, FACSLM7,8 *, Стивен В. Пип, д-р9, и м-р Џејми О'Хара1,2 *

1Факултет за здравство и социјална заштита, Универзитетот во Честер, Честер, Обединетото Кралство
2HCD Economics, Дарезбери, Обединетото Кралство
3униКуре, м-р Лексингтон
4униКуре, м-р Лексингтон
5Универзитет во Вашингтон, Вашингтон центар за нарушувања на крварењето, Сиетл, В.А.
6Европски конзорциум за хемофилија, Брисел, Белгија
7Колеџот Тринити Даблин, Даблин, Ирска
8Ирско друштво за хемофилија, Даблин, Ирска
9Одделенија за педијатрија и патологија, Универзитет во Мичиген, Ен Арбор, МИ

Клучни точки на податоци

Предвидени крварења во генерализиран линеарен модел на ниво на факторско изразување

Податоците од две студии за оптоварување на болеста (CHESS EU I-II и CHESS US/US+) беа користени во генерализиран линеарен модел (GLM), со лог врска за да се оцени поврзаноста помеѓу нивоата на изразување ABR и FIX (FEL) кај пациенти со хемофилија Б. Кај сите пациенти вклучени во анализата (N = 407), средната вредност на FEL (SD) беше 9.95 IU/dL (10.5), а просечната ABR (SD) беше 2.4 крварења/годишно (3.6). Предвидените крварења како функција на FEL произведени од моделот се прикажани погоре. По прилагодувањето за возраста, БМИ и вирусите кои се пренесуваат преку крв, просечниот ABR во моделот се намали за 0.8 единици за секое зголемување од 1% во FEL (P <0.001).

ПОВРЗАНИ СОДРИНА

Интерактивни Webinars
Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL