За ИСТО

ИСТО лого

Основана во 1969 година, ISTH е водечка светска непрофитна организација посветена на унапредување на разбирањето, превенцијата, дијагностицирањето и третманот на тромботични и крваречки нарушувања. ISTH е меѓународна организација за професионално членство со повеќе од 5,000 лекари, истражувачи и наставници кои работат заедно за подобрување на животот на пациентите во повеќе од 100 земји низ целиот свет. Меѓу нејзините високо ценети активности и иницијативи се програми за едукација и стандардизација, истражувачки активности, годишни конгреси, рецензирани публикации, стручни комитети и програми за подигнување на свеста. Посетете го ISTH преку Интернет на www.isth.org.