За оваа иницијатива

Бидејќи ген-терапијата се појавува како потенцијален нов третман за третман на хемофилија, Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТ) е гордо да воведе Генетска терапија во хемофилија: Иницијатива за образование за ИСТ.

Во почетокот на 2019 година, ISTH организираше група на светски познати експерти од глобалната заедница за хемофилија за да развие истражување за да ги идентификува неисполнетите образовни потреби специфични за генска терапија во хемофилија. Истражувањето беше дистрибуирано преку Интернет пред меѓународната публика. Резултатите покажаа дека на многумина им треба повеќе образование за основите на генетската терапија и подобро разбирање на генетската терапија како пристап за третман на хемофилија А и Б.

ISTH и глобалните експерти за хемофилија имаат развиено едукативни ресурси за да се справат со овие потреби, обезбедувајќи ви предно седиште за да дознаете за генетска терапија во хемофилија. Подобрете го разбирањето на основите и останете во чекор со најновите клинички достигнувања, што се однесува на генската терапија во хемофилија. Дознајте од водечките светски експерти на оваа динамична образовна платформа.


поддршка

ISTH сака да им се заблагодари на Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc. за нивната поддршка на оваа едукативна иницијативаОбразовен патоказ на ИСТХ - Водечко образование за иднината

Сликата

Управен одбор

Сликата

Д-р Флора Певанди (ко-претседател)

Сликата

Д-р Дејвид Лиликрап
(Ко-претседател)

Сликата

Pratima Chowdary, MD, MRCP, FRCPATH

Сликата

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath

Сликата

Д-р Волфганг А. Мисбах

Сликата

Д -р Маргарет Ц. Озело

Сликата

Д-р Глен Ф. Пирс

Сликата

Д-р Стивен В.

Сликата

Д-р Алок Шривастава, ФРАКП, ФРЦПА, ФРЦП

Сликата

Д-р Тиери ВанденДришеше

За ИСТО

ИСТО лого

Основана во 1969, на ИСТ е водечка светска непрофитна организација посветена на унапредување на разбирањето, превенцијата, дијагностицирањето и третманот на тромботични нарушувања и крварења. ISTH е меѓународна организација за професионално членство со повеќе од 5,000 лекари, истражувачи и едукатори кои работат заедно за да го подобрат животот на пациентите во повеќе од 100 земји во светот. Меѓу нејзините високо ценети активности и иницијативи се програми за образование и стандардизација, истражувачки активности, клеточна и генска терапија, годишни конгреси, рецензирани публикации, стручни комитети и програми за подигање на свеста. Посетете го ISTH преку Интернет на www.isth.org.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL