Информации за КМЕ


Наслов на активност

Брифинзи за конференции EAHAD 2021 година

Тема

Генетска терапија кај хемофилија

Тип на акредитација

АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™

Датум на издавање

Март 8, 2021

Истекот Датум

Март 7, 2022

Проценето време за комплетна активност

30 минути

 

ЦЕЛ НА УЧЕЕ
По завршувањето на активноста, учесниците треба да можат:

ФАКУЛТЕТ
Д-р Пол Бети
Кралицата Универзитет во Кингстон
Онтарио, Канада

Пратима Чоудари, MRCP, FRCPath
Кралска бесплатна болница
Лондон, Обединето Кралство

Д-р Френк Г. Либик
Медицински центар на универзитетот Еразмо
Ротердам, Холандија

Д-р Стивен В.
Универзитетот во Мичиген
Ен Арбор, Мичиген

Д-р Анет фон Дригалски, фарма
Универзитетот на Калифорнија во Сан Диего
Ла Јола, Калифорнија

НАЧИН НА УЧЕСТВО / КАКО ДА СЕ ИСПОЛНЕТ КРЕДИТ

  1. Нема такси за учество и за добивање кредит за оваа активност.
  2. Прегледајте ги целите на активностите и информациите за КМЕ / ЦЕ.
  3. Завршете ја CME / CE активност
  4. Завршете го пост-тестот преку Интернет. Потребно е резултат од 100% за успешно завршување на оваа активност. Учесникот може да го полага тестот се додека не успее да го положи.
  5. Пополнете го формуларот за евалуација / атестирање на CME / CE, кој му дава можност на секој учесник да коментира за тоа како учеството во активноста ќе влијае на нивната професионална пракса; квалитетот на наставниот процес; перцепцијата на засилена професионална ефективност; перцепцијата на комерцијална пристрасност; и неговите / нејзините ставови за идните образовни потреби.
  6. Кредитна документација / известување:
    • Ако барате АМА ПРА кредити за категорија 1 ™ или сертификат за учество — вашиот CME / CE сертификат ќе биде достапен за преземање.

КЛИКНЕТЕ ТУКА за да ги видите ТЕХНИЧКИТЕ БАРАА


АКРЕДИТИВЕН ПРОВИДЕР

Оваа активност е заеднички обезбедена од Фондацијата Франс, Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза и Европската асоцијација за хемофилија и сојузнички нарушувања.

ЦЕЛНА ПУБЛИКА
Оваа активност е наменета за лекари (хематолози), медицински сестри, медицински асистенти и медицински сестри кои управуваат со пациенти со хемофилија. Активноста е наменета и за научници кои имаат интерес за основно, преведувачко и клиничко истражување во хемофилија низ целиот свет.

ИЗВЕСТУВА OFЕ НА ПОТРЕБА
Бидејќи развојот на генска терапија за хемофилија продолжува во клиничките студии во Фаза 3 и се очекува одобрување на овој терапевтски пристап, од суштинско значење е сите членови на тимот за нега на хемофилија да бидат познавања и подготвеност за интеграција на овој нов терапевтски пристап во клиничката пракса .

Изјава за акредитација
Оваа активност е планирана и спроведена во согласност со барањата за акредитација и политиките на Советот за акредитација за континуирано медицинско образование (ACCME) преку заедничко обезбедување на Фондацијата Франс, Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза (ISTH) и Европската асоцијација за хемофилија и сојузнички нарушувања (ЕАХАД). Фондацијата Франс е акредитирана од ACCME за да обезбеди континуирано медицинско образование за лекарите.

КРЕДИТНА ДЕЗИГНАЦИЈА
Лекари:
Фондацијата Франција ја означува оваа траен активност за максимум 0.50 АМА ПРА категорија 1 кредит (и) ™. Лекарите треба да бараат само кредит пропорционален со степенот на учество во дејноста.

Медицински сестри: Медицински сестри кои се сертифицирани од страна на Американскиот медицински сестри за акредитација центар (ANCC) можат да користат активности што се овластени од страна на давателите на акредитирани ACCME кон нивните барања за обновување на сертификати од страна на ANCC. Сертификат за посетеност ќе биде обезбеден од Фондацијата Франција, ACCME акредитиран давател на услуги.

ПОЛИТИКА ЗА ДИСКЛОЗУРА
Во согласност со ACCME Стандардите за комерцијална поддршка, Француската фондација, ISTH и EAHAD бараат поединците во позиција да ја контролираат содржината на образовна активност да ги обелоденат сите релевантни финансиски односи со кој било комерцијален интерес. TFF, ISTH и EAHAD ги решаваат сите судири на интереси за да обезбедат независност, објективност, рамнотежа и научна строгост во сите нивни образовни програми. Понатаму, TFF, ISTH и EAHAD настојуваат да потврдат дека сите научни истражувања наведени, пријавени или користени во активност на CME / CE се во согласност со општо прифатените стандарди за експериментален дизајн, собирање податоци и анализа. TFF, ISTH и EAHAD се посветени на обезбедување на ученици со високо квалитетни активности CME / CE кои промовираат подобрувања во здравствената заштита, а не на оние од комерцијален интерес.

Активности обелоденување на персоналот
Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на Фондацијата Франс, кои контролираат содржина, немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на ISTH кои контролираат содржина немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Планерите, рецензентите, уредниците, персоналот, комитетот на CME или другите членови на EAHAD кои контролираат содржина немаат релевантни финансиски односи за откривање.

Откривање на факултети - Факултет за активност

Следниот факултет известува дека имаат релевантни финансиски односи за откривање:

ДИСКЛОЗУРА НА ЕДНОСТАВНА УПОТРЕБА
TFF, ISTH и EAHAD бараат CME факултетот (звучници) да открие кога производите или процедурите за кои се дискутира се надвор од етикетата, неозначени, експериментални и / или истражни Ова вклучува какви било ограничувања на информациите што се презентирани, како што се податоци што се прелиминарни или што претставуваат тековно истражување, привремени анализи и / или неподдржано мислење. Факултетот во оваа активност може да дискутира за информации за фармацевтски агенси што се надвор од означувањето одобрено од Администрацијата за храна и лекови на САД. Оваа информација е наменета единствено за континуирана медицинска едукација и не е наменета за промовирање на употреба без ознака на овие лекови. TFF, ISTH и EAHAD не препорачуваат употреба на кој било агенс надвор од означените индикации. Ако имате прашања, контактирајте го Одделот за медицински работи на производителот за најновите информации за препишување.

ПРИРОДНО ПОДДРШКА ПРИДРУУВАЕ
Оваа активност е поддржана од едукативни грантови од Биомарин, Спарк терапевтикс и униКуре, Inc.

ОДГОВОРНОСТ
TFF, ISTH и EAHAD ги презентираат овие информации само за едукативни цели. Содржината е обезбедена само од факултет кои се избрани за признаена експертиза во својата област. Учесниците имаат професионална одговорност да осигурат дека производите се пропишуваат и се користат соодветно врз основа на сопствената клиничка проценка и прифатените стандарди за нега. Фондацијата Франс, ИСТХ, ЕАХАД и комерцијален поддржувач (и) не преземаат никаква одговорност за информациите овде.

ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРИРАЧНИК
Copyright © 2021 Фондација Франција. Секое неовластено користење на какви било материјали на страницата може да ги наруши авторските права, трговската марка и другите закони. Може да ги видите, копирате и преземате информациите или софтверот ("Материјали") што се наоѓаат на оваа страница, под следниве термини, услови и исклучоци:


Заштита на личните податоци
Фондацијата Франција ја штити приватноста на личните и другите информации во врска со учесниците и соработниците во образованието. Фондацијата Франција нема да објави информации за лична идентификација на трета страна без согласност на поединецот, освен такви информации што се потребни за целите на известување до АКЦМЕ.

Фондацијата Франција одржува физички, електронски и процедурални заштитни мерки кои се во согласност со сојузните регулативи за заштита од загуба, злоупотреба или промена на информациите што ги собравме од вас.

Дополнителни информации во врска со Политиката за приватност на Фондацијата Франција можат да се видат на www.francefoundation.com/privacy-policy.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
Ако имате прашања во врска со оваа активност на КМЕ, ве молиме контактирајте го Фондацијата Франс на 860-434-1650 или info@francefoundation.com.