Експерт за месечни интервјуа

Експертите за генотерапија кај хемофилија од целиот свет обезбедуваат ажурирања месечно за најновите информации и новости.

Видео за овој месец: Петгодишни податоци потврдуваат стабилно изразување на FIX и одржливи намалувања на крварењето и употреба на фактор IX по генетска терапија AMT-060 кај возрасни со тешка или умерено-тешка хемофилија Б

Презентирани од страна на: Д-р Волфганг А. Мисбах, Оддел за нарушувања на коагулацијата и Центар за сеопфатна нега на хемофилија, Универзитетска болница Гете, Франкфурт / Главна Германија.

Дополнителни новости

Што да очекувате на претстојниот Конгрес на ISTH во генотерапија хемофилија

Презентирани од страна на: Дејвид Лиликрап, М-р, FRCPC, Оддел за патологија и молекуларна медицина, Универзитет „Квинс“, Кингстон, Онтарио

Определување од 24-тиот годишен состанок на ASGCT

Презентирани од страна на: Д-р Волфганг А. Мисбах, Оддел за нарушувања на коагулацијата и Центар за сеопфатна нега на хемофилија, Универзитетска болница Гете, Франкфурт / Главна Германија.

Хепатоксичност и генетска терапија
 

Презентирани од страна на: Гај Јанг, д-р, директор, програма за хемостаза и тромбоза, професор по педијатрија (клинички научник), Медицински факултет Кек на УСЦ, Лос Анџелес, Калифорнија.

Издржливост: Фактор VIII и Фактор IX Разлики

Презентирани од страна на: Гај Јанг, д-р, директор, програма за хемостаза и тромбоза, професор по педијатрија (клинички научник), Медицински факултет Кек на УСЦ, Лос Анџелес, Калифорнија.