Хиперактивноста на Фактор IX Падова (R338L) зависи од активност на Кофактор на Фактор VIIIa
ISTH најавува започнување на нова глобална иницијатива за образование во гени-терапија за хемофилија
Антитела поврзани со аденовирус во Велика Британија група пациенти со хемофилија