Биографија

Д-р Волфганг А. Мисбах

Д-р Волфганг А. Мисбах
Универзитетска болница Гете
Франкфурт / Мајна, Германија

М -р Волфганг А. Тој е член на национални и меѓународни научни друштва и е автор или коавтор на голем број публикации со рецензија, статии за рецензии или поглавја од книги. Истражувањето на д -р Волфганг се фокусира на студии за квалитетот на животот, ретки нарушувања на коагулацијата, постари пациенти со хемофилија и болест фон Вилебранд и нови третмани, на пример, генетска терапија.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL