За ИСТО

ИСТО лого

Основана во 1969, на ИСТ е водечка светска непрофитна организација посветена на унапредување на разбирањето, превенцијата, дијагностицирањето и третманот на тромботични нарушувања и крварења. ISTH е меѓународна организација за професионално членство со повеќе од 5,000 лекари, истражувачи и едукатори кои работат заедно за да го подобрат животот на пациентите во повеќе од 100 земји во светот. Меѓу нејзините високо ценети активности и иницијативи се програми за образование и стандардизација, истражувачки активности, клеточна и генска терапија, годишни конгреси, рецензирани публикации, стручни комитети и програми за подигање на свеста. Посетете го ISTH преку Интернет на www.isth.org.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL